Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 28

2018-ieji palydėti liūdna nata: „Žalgiris“ krito Las Palmase

Kauno „Žalgiriui“ (7-8) nepavyko pergale užbaigti pirmojo Eurolygos rato ir pakiliomis nuotaikomis žengti į 2019-uosius. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai tolimajame Las Palmase po itin sunkios kovos 66:73 (17:20, 9:16, 24:21, 16:16) krito prieš „Gran Canaria“ (6-9) ekipą.
Las Palmaso „Gran Canaria“ – Kauno „Žalgiris“
Las Palmaso „Gran Canaria“ – Kauno „Žalgiris“ / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

Dviem tritaškiais iš eilės mačą pradėję „Gran Canaria“ komandos krepšininkai užšoko ant geros bangos, o „Žalgiris“ strigo puolime.

Per pirmas 20 minučių „Žalgiris“ suklydo net 11 kartų, Šarūnas Jasikevičius žarstė priekaištus įžaidėjams Nate’ui Woltersui ir Derrickui Waltonui, o „Gran Canaria“ pirmavo 36:26.

Maža to, svečiai per pirmus du kėlinius neatkovojo nei vieno kamuolio puolime.

Į aikštę po pertraukos grįžę Las Palmaso krepšininkai smeigė tris tolimus metimus paeiliui bei padidino skirtumą jau iki 16 taškų (45:29).

Vis tik iki tol strigęs „Žalgirio“ puolimas išsijudino, kamuolys pradėjo judėti, o metimai kristi į krepšį. Tai lėmė, kad prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė 7 taškai (50:57).

Nors ketvirtojo kėlinio pradžioje Lietuvos čempionai deficitą buvo apkirpę jau iki 5 taškelių, „Gran Canaria“ vėl atsuko tritaškių čiaupą bei padidino atotrūkį iki 11 taškų (63:52).

„Žalgiris“ nepasidavė ir tada. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę, Artūras Milaknis smeigė tritaškį, o skirtumas sumenko iki 3 taškelių (69:66), bet visas rungtynes pirmavusi „Gran Canaria“ ekipa naujamečių dovanų dalinti nebuvo nusiteikusi ir išplėšė pergalę.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Las Palmaso „Gran Canaria“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Las Palmaso „Gran Canaria“ – Kauno „Žalgiris“

Per trečią ir ketvirtą kėlinius žalgiriečiai suklydo tik 2 kartus, tačiau pirmą kamuolį puolime nusiimti sugebėjo tik 36-ąją mačo minutę.

Primename, kad šiose rungtynėse Š.Jasikevičius vertėsi be traumuotų Leo Westermanno, Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko. N.Woltersui tai buvo pirmas mačas po traumos.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose buvo A.Milaknis, kuris pelnė 13 taškų (2/4 dvit., 3/7 trit.), po 11 pridėjo Brandonas Daviesas ir D.Waltonas.

„Gran Canaria“ nuo baudų metimo linijos atakavo 21 kartą (pataikė 19), „Žalgiris“ metė 12 baudų metimų (pataikė 10).

Turnyro lentelėje Lietuvos čempionai su 7 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais smuktelėjo į 8 vietą, tačiau tokį patį santykį turi dar trys komandos.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais namuose sausio 4-ąją, kai priims Maskvos CSKA krepšininkus. Jie penktadienio vakarą patyrė pralaimėjimą 84:96 prieš Atėnų „Panathinaikos“.

„Gran Canaria“: X.Rabaseda 15 (8 atk. kam., 27 naud. bal.), O.Balvinas 12 (5 atk. kam.), A.Oliveris 10 (5 rez. perd.), M.Ericssonas 7.

„Žalgiris“: A.Milaknis 13 (2/4 dvit., 3/7 trit.), B.Daviesas (9 atk. kam., 4/9 dvit.) ir D.Waltonas (5 rez. perd., 3 per. kam.) po 11, M.Grigonis 9, L.Birutis 8, A.White'as 6 (7 atk. kam.), N.Woltersas, Th.Walkupas, R.Jokubaitis ir E.Ulanovas po 2.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius seniai nebuvo taip nusivylęs „Žalgiriu“
„Gran Canaria“ Statistika „Žalgiris“
15/32 (47 proc.) Dvitaškiai 22/43 (51 proc.)
8/28 (29 proc.) Tritaškiai 4/15 (27 proc.)
19/21 (91 proc.) Baud. met. 10/12 (83 proc.)
33 (7 puolime) Atk. kam. 29 (3 puolime)
15 Rez. perd. 15
11 Klaidos 13
VIDEO: Trumpas R.Jokubaičio paaiškinimas, kas nutiko žalgiriečiams
VIDEO: B.Davieso nusivylimas po pralaimėjimo Gran Kanarijoje
VIDEO: N.Woltersas apie trenerio sprendimą neleisti jo į aikštę likusias 17 min.

Rungtynių eiga. Las Palmaso „Gran Canaria“ – Kauno „Žalgiris“

Ketvirtas kėlinys. „Gran Canaria“ – „Žalgiris“

Likus 14 sek. Dar viena nesėkminga ataka ir dar viena pražanga. Pergale nebekvepia.

Likus 31 sek. Deja, bet kamuolį žalgiriečiai prarado, o A.Oliveris sumetė baudų metimus – 71:66.

Likus 40 sek. „Žalgiris“ apsigynė.

39 min. D.Waltonas pataikė baudas. Komandas vėl skyrė 5 taškai, varžovai pataikė baudų metimą, o A.Milaknis smeigė tritaškį. Varžovai buvo pasiekiami ranka – 66:69.

37 min. B.Daviesas pataisė metimą ir pelnė du taškus, bet M.Erikssonas smeigė tritaškį. A.White'as vėl pamažino skirtumą – 61:67.

36 min. B.Daviesas su mėsomis sugrūdo kamuolį ir sumažino deficitą iki vienženklio, o tada pridėjo ir taiklų baudos metimą – 57:65.

34 min. Labai sunkų metimą iš toli pataikė M.Erikssonas, tritaškį pridėjo ir A.Oliveris. Šeimininkai vėl padidino atotrūkį – 63:52.

32 min. E.Venskus ir R.Jokubaitis toliau liko aikštėje.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

O štai ir rimtas bizūnas Rokui Jokubaičiui. Po nevykusios įžaidėjo atakos, Šaras mosteli kumščiu ir pasikvietęs 18-metį ant kilimėlio, spjaudosi tiesiai jam į veidą. Pašiurpo net vietos žiūrovai. Metas užleisti vietą labiau patyrusiems.

31 min. A.Milaknis pelnė du taškus ir dar nukirpo varžovų pranašumą – 52:57.

Trečias kėlinys. „Gran Canaria“ – „Žalgiris“ 57:50

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Žalgirio“ agresijos matuoklis po trijų kėlinių: 0 puolime atkovotų kamuolių puolime ir tik 6 baudos metimai (vidurkis – beveik 24).

30 min. E.Venskus pasirodė aikštėje ir užbaigė kėlinį, kurį vainikavo R.Jokubaičio prasiveržimas. Deficitas sumažėjo iki 7 taškų – 50:57.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Kas galėjo pagalvoti? Rokas Jokubaitis su Eriku Venskumi vienu metu aikštėje trečiojo Eurolygos mačo kėlinio pabaigoje. Jiedu dar vasarą dalijosi vienu kamuoliu aštuoniolikmečių Europos čempionate Rygoje ir net nesvajojo, kad taip greitai organizuos „Žalgirio“ puolimą.

29 min. B.Daviesas įkrovė iš viršaus! Skirtumas sumažėjo iki 11 taškų – 46:57.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Deja, D.Waltonas žaidžia geriausią savo sezono mačą, kai visos kitos komandos žaidimo detalės tiesiog dūžta į šipulius.

27 min. Sunkus, bet taiklus DJ Strawberry metimas vėl padidino aikštės šeimininkų pranašumą – 54:40.

26 min. M.Grigonis pataikė iš toli. Kauniečiai rodo atsigavimo puolime ženklus – 38:50.

25 min. D.Waltonas pataikė su sirena, bet O.Balvinas atsakė dvitaškiu. L.Birutis ir M.Grigonis kiek sumažino atsilikimą – 35:48.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

„Žalgiris“ daužomas, o Šarūnas Jasikevičius negali patikėti vaizdu, kurį mato aikštėje. Jis sunėręs rankas nuryja grubias žalgiriečių žaidimo klaidas, o nesusivaldęs riksmais ragina N.Woltersą greičiau įžaisti kamuolį. Po minutės pertraukėlės po dviejų nesėkmingų N.Wolterso epizodų puolime amerikiečio jau nebematome ant parketo. Žalgiriečių lyderio sugrįžimas po traumos labai slogus.

22 min. Kėlinį „Žalgiris“ pradėjo taikliu A.Milaknio tritaškiu, bet net trimis tolimais metimais atsakė Las Palmaso klubas. Šeimininkų persvara paaugo – 45:29.

Antras kėlinys. „Gran Canaria“ – „Žalgiris“ 36:26

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Ilgosios pertraukos skaičiai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį. 11 „Žalgirio“ klaidų ir 0 puolime atkovotų kamuolių. „Gran Canaria“ su baisiu 36 proc. pataikymu pirmauja 10 taškų skirtumu, nes pelnė 7 taškus po žalgiriečių klaidų ir 7 taškus antraisiais šansais.

20 min. Pagaliau! L.Birutis nutraukė sausą atkarpą dėjimu iš viršaus, tačiau apsiginti nepavyko. Per didžiąją pertrauką bus ką pakalbėti, mat „Žalgiris“ atsilieka 26:36.

19 min. E.Baezas padidino skirtumą iki dviženklės ribos – 34:24.

18 min. Kauniečiai užstrigo puolime, o to pasinaudojusi „Gran Canaria“ išsiveržė į priekį jau 8 taškais – 32:24.

16 min. L.Fisheris įdėjo su pražanga ir „Gran Canaria“ vėl pirmavo –25:24.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

B.Daviesui šiandien nelengvos rungtynės. Jis yra daugiausiai dvitaškių išmetęs ir tuo pačiu pataikęs Eurolygos krepšininkas. Bet „Gran Canaria“ šį vakarą labai agresyviai dvigubina gynybą prieš amerikietį, vos tik šis gauna kamuolį po krepšiu. Taktika pasiteisina, nes bandydamas nusimesti kamuolį, B.Daviesas prarado jau keturis kamuolius.

15 min. A.Milaknio tritaškis pagaliau išvedė svečius į priekį – 24:22.

13 min. Kauniečiai yra atkovoję 12 kamuolių, tačiau dar nei vieno nenusiėmė puolime.

12 min. „Žalgiris“ suklydo jau 7-ąjį kartą. Aikštės šeimininkai kiek padidino pranašumą – 22:19.

11 min. Kėlinį Th.Walkupas pradėjo tiksliu metimu iš vidutinio nuotolio ir sumažino deficitą iki minimumo – 19:20.

Pirmas kėlinys. „Gran Canaria“ – „Žalgiris“ 20:17

10 min. „Gran Canaria“ laimėjo atkarpą 4:0, bet D.Waltonas varžovų pranašumą taškeliu prieš pat kėlinio pabaigą sumažino nuo baudų metimo linijos – 17:20.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Retas vaizdas. Derrickas Waltonas gražiai užsuka dar vieną „Žalgirio“ ataką ir padeda kamuolį kaip ant lėkštutės Edgarui Ulanovui. „Gran Canaria“ prašo minutės pertraukėlės, o Šaras kepšteli per žandą Nate'ui Woltersui bei dar vienam žaidėjui. Netrukus, atsisukęs jis duoda penkis D.Waltonui. Šįvakar treneriui labai patinka amerikiečio vadovavimas komandai.

9 min. E.Ulanovas išlygino rezultatą – 16:16. „Žalgiris“ kol kas pataikė 8 dvitaškius iš 9, bet kol kas prametė visus 3 tritaškius.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Šaras įsiutęs! Jis pagauna klaida pasibaigusį Waltono perdavimą ir piktai šveičia kamuolį teisėjui. Sirgaliai pyksta ir prašo techninės. Bet „Žalgirio“ treneris atsiprašo arbitro. Jis taip darė ne iš pykčio teisėjams, bet savo auklėtiniams, kurie pažeidinėja „Žalgirio“ žaidimo plano taisykles. Žalgiriečius bando sutelkti kovai ir garsi sirgalių skanduotė.

8 min. Kol kas gražiausia „Žalgirio“ ataka, kurią dėjimu užbaigė L.Birutis. Kitoje atakoje „centras“ pelnė ir dar du taškus. „Žalgiris“ artėjo prie oponentų – 14:16.

7 min. Koks D.Waltono prasiveržimas! Amerikietis pataikė itin sudėtingą metimą, bet L.Birutis užsidirbo greitą pražangą ir „Gran Canaria“ atstatė turėtą 6 taškų pranašumą – 16:10.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

22 laipsnių šiluma, atrodo, užmigdė „Žalgirį“. Šaras budina komandą per kiekvieną pauzę už klaidas ant parketo išsiliedamas ant atsarginių. Jis kelia nuo suolo Roką Jokubaitį trenkdamas jam per užpakalį ir visas nepatenkintas traukdamas lauk iš aikštės Thomasą Walkupą.

6 min. Aikštėje pasirodė R.Jokubaitis, o A.White'as dar sumažino deficitą – 8:12.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Šaras įsiutęs diriguoja komandai per minutės pertraukėlę. „Gran Canaria“ kol kas smaginasi su „Žalgirio“ gynyba. Kiekvieną klaidą ir netaiklų metimą, toliau atšokusį nuo lanko, ispanai verčia greitais taškais. Puolime „Žalgiris“ irgi per pasyvus. „Jokių prasiveržimų, nieko!“ - kritikuoja treneris žaidėjus pirmajame susibūrime. Sirgaliams toks vaizdas patinka. Jų čia susirinko ne per daugiausiai – keli tūkstančiai, bet su kiekvienu metimu garso lygis Gran Kanarijos arenoje auga.

5 min. Kokia graži ataka! B.Daviesas rado A.Milaknį po krepšiu ir šis pelnė lengvus taškus. „Žalgiris“ kiek apkarpė varžovų persvarą, bet puolime prasižengė B.Daviesas – 6:12.

4 min. Greita Las Palmaso ekipos ataka ir dar du taškai svečių krepšyje. Kol kas stabdyti šeimininkus sekasi sunkiai, jie pirmauja jau užtikrintai – 12:4.

„Žaidžiate švelniai. Nei prasiveržimų, nieko“, – per pertraukėlę sakė Š.Jasikevičius.

2 min. B.Daviesas „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė galingu dėjimu kaire ranka. Deficitas sumažėjo – 2:6.

1 min. X.Rabaseda ir A.Oliveris įšovė po tritaškį. Šeimininkai šovė pirmyn – 6:0.

Komandų starto penketai:

„Gran Canaria“: Albertas Oliveris, Ondrejus Balvinas, Eulis Baezas, Xavieras Rabaseda, DJ Strawbery.

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Aaronas White'as, Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Las Palmase

Kažkas neįtikėtino... Likus pusvalandžiui iki rungtynių Gran Kanarijoje pradžios tribūnose galima suskaičiuoti maždaug 40-50 „Žalgirio“ aistruolių. Tikėtina, kad jų čia bus dar daugiau. Jų nestabdo net 4,5 tūkst. km atstumas nuo Kauno iki Las Palmaso. Įdomiausia, kad vienas vietinis ispanas berniukas atėjo į rungtynes užsimaukšlinęs „Žalgirio“ marškinėlius. Jis su savo mažaisiais bičiuliais prieš rungtynes prie tunelio stabdė kiekvieną praeinantį žalgirietį atminimo nuotraukai. Berniukų archyve liks ir fotografijos su Laurynu Biručiu ar Eriku Venskumi. Linkėjimai iš Gran Kanarijos!

VIDEO: „Eurolygos diena“: vieningoji „Žalgirio“ kariauna ir nauji nuostoliai (1/3)
VIDEO: „Eurolygos diena“: nuvertintas varžovas, kurį būtina įveikti prieš sausio beprotybę (2/3)
VIDEO: „Eurolygos diena“: reportažas netoli Afrikos, „Žalgirio“ prognozė ir linkėjimas 2019-iems (3/3)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius