Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 16

„3 prieš 3“: pralaimėjimų riba Šarui, „Ryto“ korekcijos ir įvertinimo nusipelnęs treneris

Kiek pralaimėjimų Eurolygoje gali pakeisti Kauno „Žalgirio“ trenerį? Kokias korekcijas prieš Europos taurės „Top 16“ kovas galėtų padaryti Vilniaus „Rytas“? Kuris kitas Eurolygos treneris nusipelnė paaukštinimo? 15min žurnalistai Donatas Urbonas ir Rokas Pakėnas bei komentatorius Rytis Vyšniauskas atsakė į Eurolyga.lt rubrikos „3 prieš 3“ klausimus.
C.Bairstow, Š.Jasikevičius ir E.Atamanas
C.Bairstow, Š.Jasikevičius ir E.Atamanas / 15min nuotr.

1. Ar egzistuoja pralaimėjimų riba, kai jau pradėtume kelti Šarūno Jasikevičiaus ateities klausimą „Žalgiryje“?

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Egzistuoja ne pralaimėjimų, o tikėjimo Šarūnu Jasikevičiumi ir jo žaidimo filosofija riba. Jei ateis momentas, kai žaidėjai nebetikės Šaru ir jo sistema, o „Žalgiris“ toliau murkdysis pralaimėjimų baloje, galbūt pats treneris priims sprendimą atsistatydinti, matydamas, kad organizacijai reikia naujų vėjų. Tokio biudžeto organizacija kaip „Žalgiris“ gali sau leisti ir tokį sezoną, jei prieš tai buvo finalo ketvertas ir gera kova ketvirtfinalyje su reguliariojo sezono nugalėtojais. Trenerį apibūdina ne trijų mėnesių rezultatai, o pasiekimai sezono gale ir tai, kaip pasikeitę žaidėjai išeina iš jo komandos. Savo ateitį Kaune spręs tik pats Jasikevičius, ne „Žalgiris“.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: Trenerių kaita atėjus prastesniam momentui, kurių sporte neišvengsi, mano akimis, yra labai senamadiškas dalykas. Stratego solidumą parodo ne du darbo mėnesiai, o kelerių metų laikotarpis. Neabejoju, kad Kauno „Žalgiris“ stipriai apglėbęs laikys Šarūną Jasikevičių, net jei ši pralaimėjimų serija šiemet ir nesibaigs. Šaras tapo auksine žąsimi, kurio magija ir sistema įtikėję sirgaliai aklinai pildo areną net ir sunkiausiais sezono momentais. Reikia, kad ja patikėtų ir abejoti pradėję klubo naujokai. Šiemet liko rungtynės namuose su „Anadolu Efes“ bei išvykoje prieš „Chimki“ ir „Bayern“. Pralaimėjimų atveju, bijau, kad žodį gali tarti pats Šaras, nes suvirškinti dešimt nesėkmių paeiliui tokiam maksimalistui turėtų būti labai sunku. Bet būkite tikri, naujas strategas išgelbėtoju netaptų, o vienas prastesnis sezonas tikrai nesumenkina buvusių Kauno ekipos pasiekimų.

Rytis Vyšniauskas, TVPlay Sports komentatorius: Fanų tarpe gal ir egzistuoja, klubo vadovų – nemanau. Manau, kad Šaras nebent pats paliktų „Žalgirį“, bet jo atleidimo aš neįsivaizduoju, kad ir kiek prasitęs pralaimėjimų serija.

2. Kokių korekcijų imtumėtės „Ryto“ sudėtyje „Top 16“ etapui?

D.Urbonas: Tikrai keisčiau Cameroną Bairstow ir gerai pagalvočiau dėl Tu Holloway. Jeigu rinkoje dabar yra prieinamas gero lygio įžaidėjas, kuris galėtų pagyvinti „Ryto“ puolimo organizavimą, pakeisčiau ir Holloway. Daug ką parodė rungtynės su „Tofaš“, kuriose be dviejų starto penketo narių – Bairstow ir Holloway, vilniečiai žaidė akiai patrauklų pergalingą krepšinį. „Rytas“ nėra „Žalgiris“, kad galėtų kantriai laukti savo legionierių. Riboto biudžeto komandoje legionierių nauda turi būti maksimaliai efektyvi. Deja, 6-7 pagal naudingumą komandoje, šie legionieriai netempia „Rytui“ reikiamo lygio. Kol yra šansas kabintis Europos taurėje, pagalvočiau apie korekcijas. Kažin, ar kiti žaidėjai vietoj Bairstow ir Holloway būtų prastesni, negu dabartiniai legionieriai yra dabar.

R.Pakėnas: Tu Holloway ir Cameronas Bairstow sėdi ant karštųjų kėdžių. Iš šių legionierių, kurių atlyginimai klube yra tarp didžiausių, norėtųsi didesnės naudos aikštelėje. T.Holloway praėjusį sezoną buvo trečias pagal rezultatyvumą Turkijos lygos žaidėjas, o debiutiniame sezone Europos taurėje palieka labai blankų įspūdį. Neagresyvus, pasimetęs, ribotas, pataikymo procentai labai žemi. C.Bairstow palieka stiklinio žmogaus įspūdį, kurį visada kamuoja kažkokios problemos. Tai komandai atsidavęs žaidėjas, einantis į aikštelę sukandęs dantis, bet kalbant apie žaidimą, daug pasiūlyti australas jai negali. Jei finansai leidžia, o rinkoje yra laisvų įdomių žaidėjų, tad pakeitimai būtų sveikintini ir logiški, bet vargu ar dabartinis „Rytas“ gali sau tai leisti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Cameron Bairstow
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Cameron Bairstow

R.Vyšniauskas: Persvarstyčiau Tu Holloway poziciją, galbūt, įmanoma atsisveikinus su juo paieškoti patikimesnio įžaidėjo. Šiaip dėl logiškų priežasčių „Ryto“ galimybės pasistiprinti atrodo labai miglotos. Nepakenktų ir žmogus vidurio puolėjo pozicijoje, galintis sustiprinti komandą baudos aikštelėje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Terrell Holloway
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Terrell Holloway

3. Po naujo Ioannio Sfairopoulo kontrakto su „Maccabi“, kuris kitas Eurolygos treneris nusipelnė solidesnės sutarties?

D.Urbonas: Po Ioannio Sfairopoulo, kuris gavo, ko nusipelnė, kol kas dar nematau nė vieno kito Eurolygos trenerio, nusipelniusio ankstyvo paaukštinimo. Didžiausiu siurprizu man tapo Vilerbano ASVEL klubas. Net jeigu prancūzus galima pagrįstai vadinti namų komanda, pergalės prieš CSKA, Milaną, abu Graikijos grandus ir „Baskonia“ negali nežavėti. Tik abejonių dar kelia stilius, kuriuo tos pergalės buvo pasiektos. Dar norėtųsi palaukti bent žiemos pabaigos, kad Zvezdanui Mitrovičiui būtų galima įteikti naują sutartį.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Zvezdanas Mitrovičius
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Zvezdanas Mitrovičius

R.Pakėnas: Akivaizdus variantas yra Erginas Atamanas. Dar pernai Stambulo „Anadolu Efes“ buvo paskutinė Eurolygoje, tačiau šiemet žaidė finale, o dabar tvirtai žygiuoja pirmoje vietoje. E.Atamano vadovavimas bei metodika yra dažnai kvestionuojami, bet reikia pripažinti, kad treneris rado kelią į pergales. Turkijos klubas išgyvena aukso amžių, žaidžia gražiai ir užtikrintai, o Stambule krenta ir galingi varžovai, ir turnyro rekordai. Strategas, radęs gerą ryšį su žaidėjais, nusipelnė naujo kontrakto, nes kam gadinti kažką, kas taip gerai veikia?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas

R.Vyšniauskas: Turbūt ilgalaikio pasitikėjimo jau nusipelnė Erginas Atamanas, nors jis ir toliau daugelio vertinamas kontraversiškai. ASVEL treneris Zvezdanas Mitrovičius taip pat atrodo vertas dėmesio, perspektyvus strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius