-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: V.Micičius – kodėl nereikia lyginti Šaro su M.Schilleriu

Vienai ryškiausių Eurolygos žvaigždžių – daug lietuviškų ir žalgirietiškų klausimų. Tačiau jie ne svetimi Vasilije Micičiui, pamėgusiam Kauną, Lietuvos krepšinį ir „Žalgirio“ žaidėjus, kurių vieną jis visai norėtų matyti su Stambulo „Anadolu Efes“ apranga. Apie tai – jau tradicine tampančioje Eurolyga.lt rubrikoje „5 klausimai Eurolygos žvaigždei“.

Suprasti akimirksniu

  • V.Micičius „Žalgirio“ aprangą vilkėjo 2017–2018 m. sezoną.
  • Per trejas pirmąsias Eurolygos rungtynes serbas rinko vid. 12,3 taško ir 7,7 rezultatyvaus perdavimo.
  • „Žalgirio“ – „Anadolu Efes“ mačo pradžia Kaune – 20 val.

– Kurį buvusį komandos draugą „Žalgiryje“ norėtumėte matyti Stambulo „Anadolu Efes“ klube?

– Be abejonės, norėčiau komandoje turėti Brandoną Daviesą. „Žalgiryje“ buvome kambariokai. Tikiu, kad jis vienas geriausių aukštaūgių Eurolygoje. Man labai patiko jo talentas, jo įgūdžiai. Tai, kaip jis tą sezoną prisitaikė ir pakėlė savo žaidimą iš Europos taurės į Eurolygos lygį, kaip jis žaidžia dabar, nusipelno didžiausios pagarbos.

Mes tikrai gerai praleidome laiką ir iki šiol esame geri draugai. Vis pasišnekame ir aš labai džiaugiuosi, kaip jis kasmet tobulėja. Ir jis dar tik tobulėja.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

– Kokia buvo jūsų mėgstamiausia vietelė Lietuvoje?

– Tai buvo restoranas „Casa dell Pasta“ Kaune. Ten dauguma žaidėjų rinkdavomės po „Žalgirio“ rungtynių. Kai tik grįžtu į Kauną, ta vieta man primena šį klubą. Pagrindinė gatvė, visas Senamiestis... Malonūs prisiminimai apie šį miestą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ galimas papildymas ir stebinantis R.Jokubaitis

– Kas „Anadolu Efes“ skiria nuo Eurolygos čempionų titulo?

– Iš tikrųjų, nežinau, ką atsakyti. Pernai turėjome puikų sezoną, tačiau buvo svarbesnių dalykų gyvenime, su kuriais turėjome susitaikyti. Kai pamačiau, kad išlaikėme tą pačią sudėtį, kaip aš visada sakydavau – jeigu visi esame sveiki ir pasiruošę, mes esame labai pavojinga komanda. Kai žaidžiame nusiteikę 100 proc. kiekvieną mačą, galime padaryti didžiulius dalykus.

Žinoma, po praėjusio sezono žmonės dabar į mus žiūri kitomis akimis. Jie mato mus lyderiais, potencialiais nugalėtojais. Bet mano požiūris kitoks. Mano akimis, kiekvienas sezonas yra skirtinga istorija. Nepradėjome sezono gerai, bet tą buvo galima numatyti, nes neturėjome kai kurių žaidėjų ir mums dar reikia įsivažiuoti. Tačiau geriausias dalykas tas, kad mes labai gerai žinome vienas kitą.

Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

– Ką galvojate apie naują „Žalgirio“ projektą ir Šarūno Jasikevičiaus įpėdinį Kaune Martiną Schillerį?

– Aš labai džiaugiuosi už „Žalgirį“. Manau, jie sužaidė trejas labai geras rungtynes. Dabar jie žaidžia kitokį krepšinį, nors sudėtis smarkiai nepasikeitė. Akivaizdu, kad Šaro pamokos žaidėjams vis dar vertingos. „Žalgirio“ lietuviai demonstruoja gerą krepšinį, o tai gerai visai šaliai. Naujokai – taip pat labai geri žaidėjai.

Jie žaidžia kietą fizišką krepšinį, tik gal puola kitaip nei anksčiau. Sakyčiau, su daugiau laisvės. Ko gero, lūkesčiai čia visada aukšti, ypač po Šaro. Jeigu žmonės dvejoja dėl komandos, trenerio, mano akimis, visi nusipelno šanso ir jie neturėtų lyginti naujo trenerio su Šaru. Jis turi savo stilių. Net ir nepaisant „Žalgirio“ pralaimėjimo LKL, jie žaidžia gerai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

– Kuri rinktinė be NBA žaidėjų laimėtų: Lietuvos ar Serbijos?

– Per sezoną Lietuvoje pastebėjau, kad serbai labai panašūs su lietuviais. Bent jau tuo, kaip mes suprantame krepšinį. Žaidėjai turi gerą krepšinio abėcėlę ir visi krepšininkai supranta, kaip reikia žaisti.

Artimiausiais metais turėsime tikrai gerą Serbijos rinktinę. Tikiuosi, kad pavyks užmegzti gerą ryšį su NBA žaidėjais ir su jais siekti aukščiausių tikslų. Vis dėlto tikiu, kad tokiomis sąlygomis laimėtume mes, nes ir be NBA turime daug gerų žaidėjų Europoje.

VIDEO: „urBONUSas”: karščiausia Jaručio konferencija bei pastiprinimas „Žalgiriui“ ir „Rytui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius