-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 21

A.Gudaitį ir M.Kuzminską pagyręs Milano treneris bėgo nuo klausimo apie M.Kalnietį

Milano „Olimpia“ treneriui Simone Pianigianiui maloniau kalbėti apie du lietuvius Kaune nei vieną, likusį Italijoje.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“ nuotr.

Artūras Gudaitis turėjo girdėti ir jam skirtą necenzūrinę skanduotę, ir didžiulį švilpimą stojus prie baudų metimo linijos. Bet šešiais pirmaisiais savo taškais iš eilės ir galingu pasirodymu centras tildė „Žalgirio“ areną su visais jos skeptikais.

24-erių centras pelnė 19 taškų, atkovojo 10 kamuolių, surinko 26 naudingumo balus ir buvo labai arti savo karjeros rekordų.

Geriausi Artūro skaičiai Eurolygoje – 20 taškų, 11 atkovotų kamuolių bei 28 naudingumo balai, tad lietuvis paliko parketą pakelta galva, nepaisant „Olimpia“ pralaimėjimo 65:77.

„Gudaitis sezono pradžioje buvo kaip naujokas Eurolygoje. Bet jis dirba labai sunkiai. Jo darbštumas ir disciplina su kiekvienomis rungtynėmis vis gerėja. Jis solidus vyrukas, mūsų ateities projektas“, – gerų žodžių vidurio puolėjui neslėpė „Olimpia“ treneris S.Pianigiani.

Mindaugo Kuzminsko rodikliai buvo kiek kuklesni. 28-erių puolėjas surinko 12 taškų, iš kurių 8 iš eilės dar pirmajame ketvirtyje.

Bet vėliau M.Kuzminskui sunkiai sekėsi sulaukti komandos draugų perdavimų. Nors žaidėjas ne sykį buvo atsidūręs po krepšiu prieš žemesnį ir smulkesnį oponentą, „Olimpia“ krepšininkai neįmesdavo jam kamuolio.

„Minda atvyko į komandą tik sausį, tad dar turi prisitaikyti prie europietiško krepšinio. Jam taip pat reikia laiko prisitaikyti prie mūsų ir pačiam būti labiau įtrauktam į žaidimą“, – teigė italų specialistas.

Visai kitaip jis kalbėjo apie trečią lietuvį, kurio, atrodo, jau nebėra jo planuose.

Nė vieno mačo Italijos čempionate šį sezoną nesužaidęs M.Kalnietis registruotas tik Eurolygos kovoms, bet S.Pianigiani nebesiveža lietuvio ir į „Olimpia“ išvykas.

24sek paklaustas, kokia M.Kalniečio ateitis Milane, S.Pianigiani tiesiog bėgo nuo klausimo.

„Kalbu tik apie tuos, kurie yra čia. Nenoriu kalbėti apie tuos, kurių nėra su komanda. Atsiprašau“, – suirzęs muistėsi S.Pianigiani.

Tylos siena atsitvėrė visas Milano klubas, neleidęs Lietuvos žiniasklaidai bendrauti net su Artūru Gudaičiu bei Mindaugu Kuzminsku.

„Olimpia“ vadovai sukėlė konfliktą su vietos žurnalistais, uždrausdami lietuviams duoti interviu. Kodėl, nesuprato nei žurnalistai, nei patys žaidėjai.

M.Kuzminskas su A.Gudaičiu tik gūžčiojo pečiais, nors būtų mielai sutikę atsakyti į klausimus. Tačiau krepšininkai nenorėjo užsitraukti baudos ar „Olimpia“ vadovų nemalonės.

VIDEO: Italai uždraudė M.Kuzminskui ir A.Gudaičiui kalbėtis su žurnalistais

Nedaug trūko, kad S.Pianigiani linksmesnis paliktų Kauną, nes per du kėlinius jo auklėtiniai praleido tik 31 tašką ir pirmavo 34:31.

„Žinome, kad turime daug problemų žaisdami prieš „Žalgirį“, nes jie prieš mus turi daug pranašumų pozicijose ir tuo naudojasi. Manau, kad 25 minutes gynėmės tikrai solidžiai. Buvo geros pastangos. Bet prametėme kelis laisvus metimus, kurie apsunkino mūsų galimybes po pertraukos.

Praradome koncentraciją ir per 2–3 minutes atidavėme daug kamuolių po krepšiu, klydome, prasižengėme.

Be taiklių metimų, pabaigoje sugrįžti buvo sudėtinga. Buvo sunku atsilaikyti prieš jų agresiją. Juolab „Žalgirio“ atkovotų kamuolių statistika yra iškalbinga (49).

Mes buvome geresni nei pirmosiose tarpusavio rungtynėse Milane, tačiau turime būti psichologiškai tvirtesni, kad laimėtume tokiose arenose“, – po pralaimėjimo kalbėjo S.Pianigiani.

Kai „Žalgiris“ kaunasi dėl aukštesnių vietų Eurolygos ketvirtfinalyje, Milanui beliko kovoti nebent arenos koridoriuose su vietos žurnalistais.

Kita vertus, Milano lietuvių sugrįžimas į Kauną buvo skambus.

„Kuzia, baik!“ – šaukė lengvai suerzinti kauniečiai, kai Mindaugas rinko taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius