Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 29

A.Kirilenka liaupsino ir užjautė „Chimki“: „Tai buvo siaubingas teisėjų sprendimas“

Andrejus Kirilenka, Rusijos krepšinio federacijos prezidentas ir buvęs Maskvos CSKA žaidėjas, užjautė „Chimki“ klubą dėl apmaudžios ir skandalingos sezono baigties Eurolygoje. Jis žarstė komplimentus Maskvos srities komandai, o teisėjų sprendimą, nulėmusį pralaimėjimą CSKA ekipai, pavadino siaubingu.
 Jegoras Vialcevas
Jegoras Vialcevas / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, jis ragino „Chimki“ pasistengti pasiimti iš serijos pozityvius dalykus ir galiausiai pasveikino CSKA patekus į finalo ketvertą.

Primename, jog išplėšti pergalę ketvirtose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Chimki“ ekipai sutrukdė netikėtas teisėjų švilpukas, sustabdęs paskutinę „Chimki“ ataką.

Arbitrai neįskaitė pergalingo Charleso Jenkinso metimo ir pareikalavo ataką pakartoti iš naujo.

Tiesa, didžiausia kaltė atiteko sekretoriatui, kuris neva laiku nepaleido atakos laiko. Teisintasi, jog sustabdyta norint atlikti keitimą, tačiau „Chimki“ treneris Georgios Bartzokas gynėsi neprašęs keitimo.

„Chimki“ klubas pateikė protestą, kuriame dėmesį atkreipė ir į paskutinę CSKA ataką – neva Cory Higginsas, prieš pataikydamas pergalingą metimą, pažeidė kamuolio varymo taisyklę.

„Tai buvo pati stipriausia Eurolygos ketvirtfinalio serija. Ir, neabejotinai, geriausia serija tarp dviejų Rusijos klubų per daugelį metų, įskaitant visus turnyrus. Nusiimu kepurę prieš „Chimki“, – Sport.ru sakė A.Kirilenka.

„Jie visose rungtynėse parodė brandų, stiprų krepšinį. Mano akimis, abiems ekipoms ši serija išeis į naudą. „Chimki“ vien šios serijos dėka labai smarkiai paaugo. Ir labai smagu, kad šios komandos variklis yra Aleksejus Švedas“, – kalbėjo A.Kirilenka.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Kirilenka
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Kirilenka

„Man dažnai iš šalies tenka girdėti kritiką jo atžvilgiu. Kad A.Švedas perlaiko kamuolį, piktnaudžiauja individuliais veiksmais. Bet norisi visiem atkirsti: „Vaikinai, prabuskite, mes turime žaidėją, kuris žaidžia beprotiškame lygyje. Dėl kažkokių mažmožių pamirštate, kad turime lyderį, kuris tempia paskui save komandą ir kuris žaidžia nuostabiai!“. Manau, kad A.Švedas šį sezoną nusipelnė MVP titulo. Nėra jokios abejonės, jis yra geriausias snaiperis Eurolygoje. Ir pirmas, istorinis, „Chimki“ išjėjimas į Eurolygos atkrintamąsias yra jo nuopelnas“.

„CSKA šioje serijoje, man atrodo, pasisekė. Pasisekė tuo, kad jiems teko toks stiprus varžovas. Gaila, kad viena iš komandų turi pasitraukti. „Chimki“ savo žaidimu nusipelnė vietos finalo ketverte. CSKA ekipai tai davė puikią žaidybinę praktiką. Tiktai tokiose sunkiose rungtynėse ugdomas charakteris, ir komanda tampa geresne. Tokios kovos patirtis neabejotinai padės finalo ketverte. Labai svarbu, kad tokių rungtynių patirties įgavo ir Rusijos krepšininkai“, – tęsė Rusijos krepšinio vadovas.

„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas
„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas

„Kalbant apie serijos baigtį, man, žinoma, norėjosi išvysti penktąsias rungtynes. „Chimki“ padarė viską, kad taip nutiktų. Manau, kad paskutiniai [teisėjų] sprendimai buvo siaubingi. Nežinau tiksliai, kas ten nutiko. Nežinau, kuo rėmėsi teisėjai, kai nusprendė stabdyti žaidimą. Nežinau, ar tai buvo jų, ar sekretoriato klaida. Tačiau, mano nuomone, stabdyti ataką tokioje situacijoje yra neleistina. Labai apmaudu dėl „Chimki“ – jie turėjo laimėti šias rungtynes. Norėtųsi, kad tokios situacijos nesikartotų. Gavosi, kad laimėtoją lėmė šis epizodas. Gaila, kad Eurolygoje pasitaiko vis daugiau teisėjų klaidų“.

„Bet kuriuo atveju noriu pasveikinti abi komandas. CSKA – su išėjimu į finalo ketvertą, „Chimki“ žaidėjus ir trenerius – su puikiu žaidimu. Ir ypač komandos vadovus, kurie per pastaruosius metus subūrė nuostabią komandą“.

VIDEO: Lemiamos rungtynių sekundės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius