-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

A.Trinchieri gynė J.Zdovcą ir prašė jam laiko: „Ar matėte tvarkaraštį?“

Miuncheno „Bayern“ vargais ne galais ištrūko iš nelaimėjusių Eurolygos komandų klubo ir paliko jame vienintelę komandą – Kauno „Žalgirį“. Lietuvos čempionus nugalėjusios komandos treneris po mačo džiaugėsi sėkme ir gynė neseniai paskirtą „Žalgirio“ strategą Jure Zdovcą.
Rungtynių akimirka
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Į kairę, į dešinę? Per vidurį? Gerai, neužsiiminėkime politika“, – atėjęs į spaudos konferencijų kambarį žurnalistus prajuokino Andrea Trinchieri.

Juoktis mažai šansų jis turėjo rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“ pirmoje pusėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Eurolygos Pelene praėjusiame sezone tapęs „Bayern“ ėmė vieną skalpą po kito ir reguliariajame sezone užėmė penktą vietą, o ketvirtfinalyje gerokai padraskė akis Milano milijonieriams, pralaimėdami seriją tik 2-3.

Prieš šį sezoną bavarai šnekėjo apie dar ambicingesnius tikslus ir svajojo nukeliauti iki Berlyne vyksiančio finalo ketverto, bet sezono pradžioje nerodė to lygio, kurio reiktų verčiant kalnus Eurolygoje.

Nepriminė bavarai pernykščio „Bayern“ ir pirmoje rungtynių pusėje Kaune.

Prieš nukraujavusį ir trijų brangiausių legionierių neturėjusį „Žalgirį“ stojęs Andrea Trinchieri pirmajame kėlinyje netvėrė emocijomis ir jau pats buvo pasiruošęs nusivilkti švarką bei žengti į aikštelę – maždaug ties tritaškio linija po vieno iš epizodų jį sustabdė „Bayern“ trenerio asistentas.

VIDEO: Žmogus-stebuklas: „Žalgirio“ areną ant kojų pastatęs J.Nebo blokas

Antrajame ketvirtyje italas jau išsikvėpė ir tik rankų gestais mosikuodamas rodė auklėtiniams, kaip reiktų atsitverti žalgiriečius kovoje dėl kamuolių.

VIDEO: Maksimalus atsidavimas: pavyzdinga žalgiriečių kova dėl antrųjų šansų

Vieną po kito kamuolius iš „Bayern“ žaidėjų panosės ėmę šeimininkai pagal kovą po krepšiais antrajame kėlinyje pirmavo dvigubai (24-12), o švieslentė vienu metu rodė net 16 taškų „Žalgirio“ pranašumą.

Situacija pasikeitė po pertraukos. „Žalgirio“ žaidimą sukaustę svečiai pamažu lipo iš duobės ir dar trečiajame kėlinyje išlygino rezultatą, o ketvirtajame vykusiame nervų kare buvo stipresni ir triumfavo 75:73, palikdami „Žalgirį“ pačiame Eurolygos dugne – ketvirtadienį laimėjus ir „Bayern“, ir Stambulo „Anadolu Efes“, kauniečiai vieninteliai turnyre dar neturi pergalių.

„Esu labai laimingas, – po pirmosios auklėtinių pergalės Eurolygoje sakė A.Trinchieri. – Nuvijome mus persekiojusius vaiduoklius ir sugebėjome laimėti šioje įspūdingoje atmosferoje. Čia žaisti visada yra nepakartojama. Nesugebėjome atkovoti kamuolių visų rungtynių metu. Buvome skirtinga komanda pirmoje ir antroje rungtynių pusėse. Po pertraukos žaidėme labai kietai, buvome geresni gynyboje ir pradėjome pataikyti metimus. Mums tai labai svarbi pergalė. Išskyrus rungtynes prieš „Barcelona“, kitas trejas pralaimėjome vienodu būdu, dėl mažų dalykų. Tuomet mūsų rūbinėje buvo niūru, nežinojome, ar galime laimėti.

Geriausi vaistai išgyti visada yra laimėti. Mums tai labai svarbi pergalė.“

Laimėti pirmą kartą šiame sezone bavarams ypač padėjo netikėtai ištrauktas koziris.

Nors Vladimiras Lučičius buvo įrašytas į traumuotų žaidėjų sąrašą ir Kaune žaisti neturėjo, jis netikėtai išbėgo į aikštę.

Ir ne šiaip sau išbėgo – žaidė ilgiausiai komandoje (33 min.), pelnė 17 taškų ir surinko 20 naudingumo balų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Lucic
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Lucic

Kiek jo sugrįžimas buvo svarbus „Bayern“ klubui?

„Manau, kad žinote atsakymą, – trumpai atsakė italas A.Trinchieri. – Nutiko daug dalykų, kurie mus žudė sezono pradžioje. Visi sugrįžtantys žaidėjai – Radoševičius, Zipseris, Lučičius – žaidžia panašiose pozicijose ir buvo iškritę 6 savaitėms. Kai kurie vis dar nėra sugrįžę. Pirmąsias tris savaites atrodėme labai gerai, bet tada sulaukėme šių smūgių. Turėjome viską performuoti aikštėje, dėl to esame nauja komanda su trumpa rotacija.

Mūsų žaidėjai sugrįžta pamažu. Jeigu komandą palygintume su traukiniu, tai komanda turi sulėtinti, kad leistų žaidėjams pasivyti traukinį. Sugrįžtantys žaidėjai yra labai svarbūs. Kitos komandos pakeičia 1-3 žaidėjus, mes pakeitėme 12 žaidėjų. Tie žaidėjai, kurie grįžta, yra labai svarbūs treneriui, jie padeda treneriui pasidalinti kietumu, komandos mentalitetu.“

Daug problemų „Žalgiriui“ pridarė ir DeShaunas Thomasas, pataikęs svarbiausią metimą ketvirtajame kėlinyje, o iš viso pelnęs 15 taškų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Jis yra žaidėjas, žaidžiantis vienodai visada – kai atsiliekame, kai pirmaujame 20 taškų, jis visada išlieka toks pat. Jis nejaučia spaudimo. Mes stengėmės duoti jam kamuolį ir palikti jį žaisti vienas prieš vieną“, – aiškino „Bayern“ strategas.

A.Trinchieri spaudos konferencijoje sulaukė klausimo ir apie naująjį „Žalgirio“ vairininką Jure Zdovcą.

Tai slovėnui buvo trečios rungtynės prieš komandos vairo, bet A.Trinchieri neaiškino, kas pasikeitė „Žalgirio“ žaidime, o prašė suteikti naujajam vairininkui laiko.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

„Jums nepatinka treneriai, ar ne? Atsiprašau, bet kai turi šnekėti apie trenerio atleidimą, man visada yra liūdna, – pradėjo monologą italas. – Kiek treniruočių „Žalgiris“ turėjo, kad pakeistų kažką? Ar matėte tvarkaraštį? Neturėčiau būti kažkurio trenerio advokatu, bet kaip gali kažką pakeisti, kai turi dvigubą Eurolygos savaitę, kai turi traumuotų žaidėjų? Tiesiog spragtelėdamas pirštais? Krepšinis taip neveikia. Kiekvienam treneriui reikia laiko, kad kažką pakeistų, įvestų kažką naujo.

Jie sužaidė kietas rungtynes. Jie gerai sužaidė ir prieš „Olympiakos“, puikią komandą, kurią sunku įveikti. Jie žaidė kovojo ir prieš „Crvena zvezda“, kovojo ir šiandien. Tai yra faktas, o ne nuomonė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius