Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08

Akmenėlį į teisėjų daržą metęs Jure Zdovcas: „Esu labai liūdnas“

„Luką į aikštę! Mareką!“ – šaukė Jurei Zdovcui sirgaliai ketvirtajame kėlinyje, kai komandas skyrė taškas. Po maždaug minutės Lukas kilo nuo suolo, o vos joje pasirodęs pakėlė areną ant kojų – du taškai su pražanga ir decibelų rekordas Kaune antradienio vakarą. Vis dėlto galiausiai dar kartą pritrūko. Slovėnas su Kauno „Žalgiriu“ krito devintą kartą iš eilės Eurolygoje – 70:74 prieš Milano „Olimpia“.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse vertėsi be traumuotų gynėjų Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko, bet prieš pat susitikimą į rikiuotę buvo įtrauktas Regimantas Miniotas. Tiesa, aikštėje jis nepasirodė.

3:11 min. buvo likusios iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, kai Joshas Nebo pataikė baudą ir „Žalgirio“ atsilikimą sumažino iki 65:67.

Bet tada – duobė.

Edgaras Ulanovas prametė du dvitaškius ir tritaškį, Tyleris Cavanaugh ir Lukas Lekavičius taip pat šovė netaikliai iš toli, o „Olimpia“ tolo.

T.Cavanaugh pataikė tritaškį, likus žaisti 18 sekundžių, bet tai buvo menka paguoda – varžovai triumfavo „Žalgirio“ tvirtovėje.

Sausio 28-ąją vyko žalgiriečių ir „dizainerių“ mūšis Milane, kai Italijos komanda laimėjo 65:58. Įdomu tai, kad tuomet su 13 taškų ir 10 naudingumo balų rezultatyviausias, o štai antradienio vakarą prieš tą patį varžovą J.Zdovcas jauną aukštaūgį aikštėje palaikė vos 2:53 min.

„Žalgirio“ treneris turėjo priekaištų po rungtynių teisėjams. Atrodo, labiausiai dėl pražangos greitoje atakoje prieš J.Nebo, kuri nebuvo įvertinta kaip nesportinė. Taip pat ir dėl taukštelėjimo per rankas L.Lekavičiui, kuomet taisyklių pažeidimas sušvilptas nebuvo. Nors ir pats Lukas, retai kalbantis apie panašius įvykius, po mačo pasakė, kad „ir teisėjai kartais klysta“, o Nicolo Melli „nepataikė į kamuolį, tik į rankas“.

„Abi komandos žaidė gerai, – po mačo teigė J.Zdovcas. – Esu labai liūdnas, kad vėl pralaimėjome prieš savo puikius sirgalius. Tikrai galvoju, kad nusipelnėme laimėti, bet to nepadarėme. Atkovoti kamuoliai, pramesti laisvi metimai – tokios detalės nulėmė laimėtoją.“

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“

– Kuriuos aspektus įvardintumėte kaip pozityvius?

– Kurie aspektai? Nežinau, pralaimėjome rungtynes. Kaip sakiau, esu labai liūdnas, nes tikrai labai norėjau laimėti. Nesvarbu, prieš ką žaidžiame. Sunku, turiu išsivalyti galvą, nenoriu pasakyti kažko neteisingo. Net neturėsime laiko analizuoti rungtynių, nes jau rytoj keliaujame. Žaidėjai kaunasi, matote, kad daug rungtynių duoda nuovargį. Ypač perimetro žaidėjai šiandien. Žaidėme po ilgo laiko su Joffrey Lauvergne'u ir Joshu Nebo. Bet vis tiek 15 kamuolių, kuriuos varžovai nusiėmė puolime, nulėmė laimėtoją.

VIDEO: Šiurpuliukų dozė: emocingas Vlado Garasto pagerbimas Kaune

– Koks buvo planas, likus žaisti mažiau nei keturias minutes? Žaisti per E.Ulanovą?

– Turime du ginklus: Luką, kuris gali sukurti kitiems, ir Ulanovą. Mes buvome bonuse, bandėme provokuoti pražangas, Edgaras taip pat gali ir nusimesti kamuolius metikams. Viskas buvo neblogai. Kartais tai veikia, kartais ne. Suradome laisvų metimų galiausiai, bet ir juos prametėme.

Sunku, turiu išsivalyti galvą, nenoriu pasakyti kažko neteisingo. Net neturėsime laiko analizuoti rungtynių

– Perimetro gynyba, tritaškiai šiandien buvo labai skaudūs momentai. Baudė ir Malcolmas Delaney, ir Troy'us Danielsas. Kokios to priežastys?

– Vienas dalykas yra Delaney, kurio individuali kokybė yra itin aukšta. Jis gali metimus ir pats susikurti. Nenoriu nieko netinkamo pasakyti, reikia peržiūrėti rungtynes.

Lukas (Lekavičius – aut. past.) yra mažas. Gynyboje varžovai gali per jį mesti. Mes darėme daug klaidų, ypač pirmoje pusėje. Koncentracija ties kai kuriais nuo suolo pakilusiais varžovais buvo prasta. Danielsas vėl mus „nustebino“, nors turėjome pamokas iš pirmųjų rungtynių. Jie žinojo mūsų silpnybes, kur atakuoti, bet perimetre turime tai, ką turime.

VIDEO: Teisėjų klaidos? Nusivylęs „Žalgirio“ treneris reikalauja pagarbos

– Ketvirtojo kėlinio antroje pusėje buvo pražanga prieš J.Nebo, tuomet epizodas prieš L.Lekavičių. Ar teisingai buvo įvertinti šie momentai?

– Negaliu komentuoti, bet manau... Gal dėl to, kad tai Milanas, o mes paskutiniai. Nusipelnome daugiau pagarbos. Bet mes paskutiniai ir automatiškai...

– Bet galbūt reikėjo pasinaudoti iššūkio taisykle, kad arbitrai J.Nebo epizodą peržiūrėtų?

– Turiu asistentus, nemačiau teisėjų. Mačiau, kaip jis prarado balansą, gerai nemačiau paties įvykio, bet niekas man nieko nepasakė. Jaučiau reakciją iš tribūnų, bet niekas neatėjo nuo suolo. Klausiau to klausimo rūbinėje. Tikriausiai esate teisus.

Nusipelnome daugiau pagarbos. Bet mes paskutiniai ir automatiškai...

– Marekas Blaževičius šiandien žaidė itin mažai. Ar tai dėl to, jog sugrįžo į rotaciją kiti du centrai ir jam neliko vietos?

– Turime tris didelius, tikėjausi šio klausimo. Marekas gerai pasinaudojo momentu, kai Joshas ir Jojo buvo iškritę. Jis žaidė drąsiai, įrodė savo vertę.

Jis labai svarbus, truputį žaidė šiandien. Turime tris centrus ir nesvarbu, koks jų vardas ar alga, jie turi kovoti. Mes jų nelauksime rungtynių metu. Jei pradedi blogai, kitas kils nuo suolo. Geras jausmas juos tris turėti, bet kartu ir galvos skausmas.

– Danielsas šiandien vėl nubaudė (15 taškų – aut. past.). Ar yra sprendimo būdai individualiai gynybai perimetre?

– Negaliu padaryti žaidėjų greitesnių ar stipresnių (juokiasi – aut. past.). Ką bandau įskiepyti, šiandien atrodė neblogai. Jei lygintum prieš tai laimėtas rungtynes namuose, matai, kad darome žingsnelį atgal. Nesame agresyvūs, nepadedame, esame išsigandę. Jei atsitrauki, esi nubaustas, reikia spausti kamuolį. Mano planas praleisti apie 70 taškų, tai dar kartą įrodyta. Pralaimėjome 74:70.

– Kiek komanda kenčia dėl Tai Websterio ir kas tai yra: koncentracija ar patirties stoka?

– Nežinau, kaip atsakyti. Normaliai žaidėjai turi žinoti, tai savaime suprantama. Nereikia sakyti, kad reikia prasižengti rungtynių pabaigoje. Iš pradžių turi bandyti perimti kamuolį. Bet tada reikia prasižengti. Tai... Koncentracija arba patirties stoka. Galiausiai, aš turiu peržiūrėti epizodą, kad aiškiai pamatyčiau, kas ten nutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius