-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 22

„Apgailėtinai“ sužaidęs N.Kaliničius nori užgesinti ir žalgiriečius, ir Kauno sirgalius

Nikola Kaliničius buvo vienas pagrindinių Kauno „Žalgirio“ žudikų pirmose serijos rungtynėse, tačiau kaip ir visa komanda serbas įstrigo antrajame mače. Puolėjas tikisi, kad „Žalgiris“ netaps sezono sensacija ir neišmes Stambulo „Fenerbahče“ klubo jau ketvirtfinalyje.
Nikola Kaliničius
Nikola Kaliničius / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

Pirmąsias serijos rungtynes žalgiriečiai pralaimėjo net 43:76. Tame mače N.Kaliničius pelnė 16 taškų ir buvo rezultatyviausias savo komandoje.

Vaizdas visai kitoks buvo ketvirtadienį, kai „Žalgiris“ laimėjo 82:80. Šiame susitikime N.Kaliničius pelnė tik 4 taškus, nepataikydamas nei vieno metimo iš žaidimo.

Po dviejų rungtynių Stambule serija, kurios rezultatas lygus 1-1, keliasi į Kauną.

VIDEO: Pamatykite: galingas „Žalgiris“ įspūdingai parbloškė nenugalimą „Fenerbahče“

Prieš rungtynes Lietuvoje oficiali Eurolygos svetainė publikavo N.Kaliničiaus įrašą, kuriame jis išsamiai papasakojo apie serijos eigą, antrąsias serijos rungtynes ir apžvelgė artėjančius mačus Kaune:

„Žinoma, pralaimėti antrąsias serijos rungtynes nebuvo tai, ką planavome. Visus metus žaidėme gerai ir iki tol nebuvome pralaimėję savo aikštėje. Žinoma, tai buvo netikėta, bet ką gali padaryti? „Žalgiris“ atvyko žaisti. Jie buvo kieti, susikoncentravę ir motyvuoti. Jie darė tai, ką norėjo, o mes tinkamai nesureagavome.

Su komanda kalbėjomės apie praeityje įvykusias staigmenas. Žinojome viską apie žalgiriečius, tačiau tikriausiai buvome kiek per lėti, per daug atsipalaidavome ir galvojome, kad bus dar vienerios lengvos rungtynės. Gavome tai, ko buvome nusipelnę už tokį mąstymą. Dabar rezultatas 1-1, serija tęsiasi, turime laimėti dar du kartus. Tikrai nenuleisime rankų be kovos.

Per daug atsipalaidavome ir galvojome, kad bus dar vienerios lengvos rungtynės

Ta pati „Fenerbahče“, žaidusi antrąsias rungtynes, žaidė ir pirmosiose. Turime grįžti į susirinkimų kambarį, pažiūrėti abejas rungtynes, pamatyti, ką darėme blogai ir gerai. Esame ta pati komanda, laimėjusi 25 reguliariojo sezono rungtynes. Kartais ateina blogas vakaras.

„Žalgiris“ pataikė neįtikėtinų metimų, o mes prametėme net laisvi. Taip jau kartais nutinka, bet tai – žaidimo dalis. Negalime būti sugniuždyti. Žinoma, jausmas siaubingas, ypač man, nes žaidžiau apgailėtinai. Bet tokie vakarai yra gyvenimo dalis, bus labai svarbu parodyti mūsų reakciją Kaune.

VIDEO: Šaras didžiavosi komanda: turiu išskirti Ulanovą

Kiekviena komanda Eurolygos atkrintamosiose yra todėl, kad nusipelnė ten būti. Tai geriausiai pamatėme ketvirtadienį, kuomet aštunta ir septinta reguliariojo sezono komandos nugalėjo lyderius. Tai parodė, kokios tai yra nuostabios ekipos. Jie kaunasi, turi daug talento. Jei tik kiek atsipalaiduosi, tuo iškart bus pasinaudota. Tai yra mūsų antrųjų rungtynių pamoka. Tikiuosi, kad sugebėsime persilaužti Kaune.

Žinome, kokia atmosfera laukia Kaune. Sirgaliai yra didelė rungtynių dalis, tačiau svarbu ir tai, ką mes parodome ant parketo. „Žalgiris“ antrose rungtynėse parodė, kad gali kontroliuoti rungtynes ir jų ritmą. Bus svarbu neleisti įsitraukti žiūrovams, neleisti jiems pakelti temperatūros ir įkaitinti atmosferos.

Tačiau dėl to mes ir žaidžiame. Pamatysime, ar mes esame tikra komanda, ar tikrai esame nugalėtojai, o ne nevykėliai. Viskas nueina iki to, kad laimi arba važiuoji namo. Esu labai susikoncentravęs ties tomis rungtynėmis Kaune, apie jas kalbamės 24 valandas per parą. Tikiu, kad laimėsime Kaune ir įrodysime, kodėl esame pirmi.

Bus svarbu neleisti įsitraukti žiūrovams, neleisti jiems pakelti temperatūros ir įkaitinti atmosferos

Pastaruoju metu pats turėjau neblogų rungtynių, bet vis grįžtu į tas antrąsias serijos rungtynes. Sporte atmintis tave toliausiai nuneša iki paskutinių rungtynių. Visi pamiršta, kas nutiko anksčiau. Jei pralaimėtume dukart Kaune, viskas būtų daryta veltui. Tiesa, jei laimėtume dukart ar kartą išvykoje, grįžtume į vėžes. Tikiu, kad antrosios rungtynės tebuvo blogo vakaro ir sėkmės nebuvimo pasekmė.

Mes turime tokių rungtynių patirties, turime išlaikyti tokį patį mentalitetą kaip prieš dvejus metus, kai vykome į OAKA ir laimėjome abejas pirmas serijos rungtynes išvykoje. Praėjusiais metais seriją laimėjome Vitorijoje. Taigi, atkrintamųjų varžybų ir finalo ketverto patirties turime, bet ji nereikš nieko, jei dukart pralaimėsime Kaune, o „Žalgiris“ taptų staigmena, išmetusia geriausią reguliariojo sezono komandą.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nikola Kaliničius
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nikola Kaliničius

Žinome, ko reikia, kad patektumėme į finalo ketvertą. Viskas priklauso nuo motyvacijos ir alkio. Mes to turime ir tai rodėme visą sezoną, išskyrus antrąsias ketvirtfinalio rungtynes prieš „Žalgirį“. Šiame lygyje labai svarbu, koks gali būti motyvuotas kiekviename mače. Kiekvieną kartą turi sužaisti taip, kad būtum įvertintas 10 balų. Pasirinkome sunkų kelią, bet niekas nėra prarasta. Kaune kausimės kaip pašėlę ir, tikiuosi, įrodysime jog esame geresni.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius