Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28

Apstulbęs Valensijos treneris – apie „mirtiną“ M.Grigonio šūvį ir fantastišką „Žalgirį“

„Valencia“ treneris Jaume Ponsarnau sustingo prie šoninės linijos, kai jo akyse įvyko stebuklas. Marius Grigonis dar sykį ištraukė pralaimėtas Kauno „Žalgirio“ rungtynes ir sukėlė žaliai baltą euforiją tuštutėlėje „La Fonteta“ arenoje. Po pralaimėjimo varžovų strategas nusilenkė tiek vakaro superherojui, tiek žalgiriečiams.

Tai buvo spaudos konferencija, kurioje nenuaidėjo nė vienas žurnalisto klausimas. Bet joje buvo sudėtinga rinkti žodžius.

„Valencia“ treneris jau buvo sugniaužęs pergalę savo rankose, kai jo auklėtiniai per paskutinę minutę stebuklingai panaikino 7 taškų skirtumą (70:77) ir po holivudinio scenarijaus likus trims sekundėms atsidūrė priekyje 78:77.

Tačiau gyvybiškai svarbus taškas lenktynėse dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose išsprūdo su tinklelį suspurdinusiu M.Grigonio šūviu. Jį J.Ponsarnau spaudos konferencijoje pavadins „mirtinu“.

VIDEO: Neįtikėtina: dar vienas pergalingas M.Grigonio metimas paskutinę sekundę

„Rungtynių pradžia buvo nervinga. Bet antrajame kėlinyje abi komandos pagavo gerą ritmą. Tik jie rado būdų, kaip mus nubausti puolime. Pataikė net 7 tritaškius iš 10 vien per pirmąjį ketvirtį. Blogiausia, kad pirmoje pusėje neišnaudojome savo stiprybių, – rungtynes apibendrino J.Ponsarnau. – Antroje pusėje kovėmės, kovėmės ir bandėme sugrįžti. Veteranų patirtis ir gera energija mums padėjo sugrįžti į mačą, gauti galimybę jį laimėti.“

O prieš kalbėdamas apie paskutinių sekundžių dramą J.Ponsarnau ironiškai nusišypsojo.

„Paskutinę akimirką mums labai pasisekė, kad galėjome nugalėti. Bet tuo pačiu mums labai nepasisekė. Mus pražudė tas mirtinas metimas“, – sunkiai pralaimėjimą suvirškino „Valencia“ specialistas.

Bet tardamas paskutinį žodį jis nusilenkė svečiams.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Jie žaidžia labai gerą krepšinį ir įrodinėja, kodėl šį sezoną yra tokie stiprūs“, – pridūrė J.Ponsarnau.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martinas Schilleris ir Jaume Ponsarnau
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martinas Schilleris ir Jaume Ponsarnau

Martino Schillerio spaudos konferencija irgi buvo labai trumpa.

„Noriu pasveikinti savo vyrukus su pergale. Akivaizdu – tai sunkiai iškovota pergalė. Mums buvo labai svarbu apsiginti. „Valencia“ puola taip nuostabiai, kad tai buvo esminis dalykas. Mačo pradžioje turėjome problemų, bet mes įgavome ritmą gynyboje ir jis suteikė šansą laimėti“, – teigė „Žalgirio“ specialistas.

Žalgiriečiai su 13 pergalių ir 9 pralaimėjimais toliau sėdi Eurolygos atkrintamųjų varžybų traukinyje.

Penktadienį „Žalgiris“ pratęs dvigubą Eurolygos savaitę Vitorijoje, kur sutiks Vilerbane pralaimėjusius „Baskonia“ krepšininkus.

VIDEO: Marius Grigonis: geriausias atakuojantis gynėjas Eurolygoje?
VIDEO: Pliusai ir minusai: Marius Grigonis ir jo gynybos egzaminas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius