Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15

Artūras Milaknis grįžta į Kazanę: „UNIKS pralaimėjimų serija – nustebino“

Kauno „Žalgirio“ komanda ruošiasi išvykai į Kazanę, kur šį penktadienį stos į kovą su Eurolygoje pastaruoju metu stringančiais vietos UNIKS krepšininkais.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors Rusijos klubas Eurolygoje skaičiuoja aštuonių iš eilės pralaimėjimų seriją, žalgiriečiai rengiasi kovai dėl itin svarbios pergalės turnyro lentelėje. Apie laukiančias rungtynes ir varžovus su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai kalbėjosi snaiperis Artūras Milaknis.

„Tokia UNIKS pralaimėjimų serija nustebino, – kalbėjo praėjusiame sezone Kazanėje žaidęs A.Milaknis. – Praėjusiame sezone Europos taurėje ir VTB Vieningoje lygoje tuometinei mano komandai sekėsi neblogai. Kaip bebūtų, esu minėjęs, kad Eurolyga yra Eurolyga ir skirtumas tarp šios lygos ir Europos taurės yra didžiulis. Tikriausiai ir Kazanės klubas įsitikino, kad skirtumas yra didelis.“

Kazanės komandai Eurolygos „Top 8“ etapas jau senokai tapo užmirštu tikslu. Savo ruožtu „Žalgiris“ ir toliau tęsia kovą dėl vietos kito Eurolygos etapo traukinyje. Kauno ekipos krepšininkams teks prisiminti ir pirmųjų tarpusavio Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ arenoje pamokas, kai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusileido UNIKS po nesėkmingo ketvirtojo kėlinio – 80:88.

VIDEO: A.Milaknis: „Pagrindinė motyvacija – aštuntunkas“

„Su kiekviena komanda žaidžiame dvejas rungtynes ir prieš tai pralaimėjus visada norisi revanšuotis. Lygiai taip pat ir kitos komandos, kurios pralaimėjo prieš mus pirmajame rate, atvažiuodavo į Kauną revanšuotis. Faktas, kad tai pridės kokios nors papildomos motyvacijos, bet pagrindinė motyvacija – aštuntukas, į kurį siekiame patekti“, – teigė kaunietis.

Kol kas nėra aišku, ar rungtynėse Rusijoje šeimininkams galės atstovauti rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas bei neginčijamai svarbiausias UNIKS krepšininkas Keithas Langfordas. Eurolygoje po 22,3 taško renkantis amerikietis pastaruoju metu gydėsi traumą ir praleido vienerias Eurolygos bei dvejas Kazanės ekipai svarbias VTB Vieningosios lygos rungtynes. A.Milaknio teigimu, be K.Langfordo UNIKS yra labiau nenuspėjama ekipa.

„Kai aikštelėje žaidžia K.Langfordas, viskas sukasi apie jį. Žinau, kad visi deriniai prasideda nuo jo, o kaip pasibaigs, irgi priklauso nuo šio žaidėjo. Ar jis perduos kamuolį, ar ne. Be jo komanda žaidžia visai kitaip, su didesniu kamuolio judėjimu, galbūt ir kiti žaidėjai labiau pasitikimi savimi, nes žino, kad judės kamuolys ir visi įsitrauks į žaidimą. Taip komanda tampa vieningesne. Manau, kad tokia vieningesnė komanda yra itin pavojinga ir mažiau nuspėjama. Žiūrėsime vaizdo įrašus, aišku, ruošimės rungtynėms taip, lyg žaistų K.Langfordas, bet kartu nepamiršime ir kitų žaidėjų“, – mintimis dalijosi A.Milaknis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius