Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Audringų žiūrovų palaikomas „Maccabi“ įspūdingame trileryje atšaldė Šaro „Barcą“

3 tūkst. vakcinuotų krepšinio sirgalių Tel Avive išvydo įspūdingą savo komandos triumfą – „Maccabi“ (13-17) dramatiškai paguldė Eurolygos lyderę „Barceloną“ (23-9) ir dar neleido jai užsitikrinti pirmosios vietos reguliariajame sezone. Izraelio klubas įveikė Katalonijos flagmaną po pratęsimo 99:94 (19:14, 20:24, 26:21, 15:21, 19:14).
Cory Higginsas (kairėje) prieš Scottie Wilbekiną
Cory Higginsas (kairėje) prieš Scottie Wilbekiną / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Menora Mivtachim“ arenoje pirmą kartą šiame sezone buvo tiek sirgalių. COVID-19 vakcinų sulaukusius sirgalius į areną priimanti „Maccabi“ komanda ankstesnėse rungtynėse žaidė palaikoma 300 gerbėjų, o dabar už jos nugaros stovėjo 10 kartų gausesnė geltonoji armija.

Panašu, kad ji užaugino sparnus jau senokai su viltimis žaisti atkrintamosiose atsisveikinusiai komandai.

Praėjusią savaitę Kaune triumfavusi „Maccabi“ pirmavo didesnę rungtynių dalį, tačiau ketvirtajame kėlinyje ir pratęsime turėjo išgyventi tikrą trilerį.

Chrisas Jonesas likus žaisti 11 sekundžių ketvirtajame kėlinyje išvedė savo komandą į priekį, bet „Barca“ išlygino rezultatą, kai lengvai po krepšiu prasiveržė Cory Higginsas – 80:80. Paskutinį šansą turėjęs Ch.Jonesas metė sunkų metimą ir nepasinaudojo galimybe išplėšti pergalę.

Pratęsime viskas vėl sprendėsi lemiamų sekundžių metu. „Maccabi“ pirmavo 94:92, bet C.Higginsas vėl praskrodė varžovų gynybą ir likus 12 sekundžių išlygino rezultatą – 94:94.

Tuomet arbitras užfiksavo techninę pražangą Nikolai Mirotičiui už tai, kad šis peržengė liniją varžovams išsimetant kamuolį iš užribio, o „Maccabi“ sumetė tris baudų metimus ir išsiveržė į priekį 97:94.

„Barcai“ pratęsimą dar galėjo išplėšti Brandonas Daviesas, bet buvęs žalgirietis nepataikė tritaškio ir geltonieji triumfavo.

„Barca“ iki šių rungtynių buvo laimėjusi penkerias iš eilės Eurolygos rungtynes ir 11 iš eilės mačų iš viso, pridėjus ir Ispanijos čempionato susitikimus. Paskutinį kartą pralaimėjimo skonio katalonai ragavo prieš daugiau nei mėnesį, vasario 26 dieną, kai namuose nusileido Vilerbano ASVEL.

Pralaimėjimas Šarūno Jasikevičiaus mylimame krašte dar neleido jo komandai užsitikrinti pirmosios vietos reguliariajame sezone. Kad taip nutiktų, „Barca“ turi laimėti bent vienas iš likusių dvejų rungtynių arba sulaukti bent po vieno Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“ pralaimėjimo.

„Maccabi“: Ante Žižičius 24 (12/15 dvit., 8 atk. kam., 33 naud. bal.), Draganas Benderis 16, Angelo Caloiaro 12, Omri Casspi 11, Elijah Bryantas, Scottie Wilbekinas ir Tyleris Dorsey po 10.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 23 (10 atk. kam., 34 naud. bal.), Cory Higginsas 20, Brandonas Daviesas (8 atk. kam.) ir Kyle'as Kuricas (3/6 trit.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius