Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 18

B.Dunstono lyderistę išskyrę „Anadolu Efes“ komandos draugai: „Jis lyg krikštatėvis“

Pelenės istorija. Stambulo „Anadolu Efes“ dar 2018-aisiais užėmė paskutinę vietą Eurolygoje, o jau kitam sezone pirmą kartą klubo istorijoje pasiekė šio turnyro finalą. Turkijos klubo sėkmės epicentre – jau penktąjį sezoną Stambule pasitikęs vidurio puolėjas Bryantas Dunstonas, praeityje dukart laimėjęs geriausiai besiginančio Eurolygos žaidėjo titulą.
Bryant Dunston
Bryant Dunston / Euroleague.net nuotr.

„Mes paneigėme prognozes, – praėjusio sezono rezultatą prisiminęs sakę B.Dunstonas. – Gaila, kad iki titulo mums šiek tiek pritrūko. Bet tai buvo puiki patirties tiek man, tiek klubui ir sirgaliams. Kai nueini tokį ilgą kelią, tu nori laimėti titulą. Tai yra pats svarbiausias dalykas.“

203 cm ūgio 33-ejų metų amerikietis išmoko Vitorijoje praėjusią gegužę gautą pamoką. Jis pasiruošęs padėti „Anadolu Efes“ komandai žengti dar vieną žingsnį link pirmojo Eurolygos titulo.

„Tai kai kas daugiau nei didelis noras ir kova. Kiekviena ataka yra svarbi, negali prarasti kamuolį, negali būti per daug įmantrus“, – patirtimi dalijosi B.Dunstonas.

Komplimentų centrui negailėjo ir jo komandos draugai Shane‘as Larkinas bei Alecas Petersas.

„Nuo pat mano atvykimo į Stambulą Bryanto balsas rūbinėje skamba garsiausiai. Jis yra mūsų lyderis, kaip krikštatėvis. Jis rūpinasi visais, nori jiems gero, jis yra kaip tėtis. Bryantas yra labai gerbiamas, jei jis tau kažką sako, tu turi klausytis bei nekvestionuoti. Jis tiesiog nori laimėti. Jis yra nesavanaudiškas, puikus lyderis bei vienas geriausių mano komandos draugų“, – apie B.Dunstoną kalbėjo Sh.Larkinas.

VIDEO: Focus on: Bryant Dunston, Anadolu Efes Istanbul

„Bryanto balsas rūbinėje girdimas pastoviai, dėl jis yra labai svarbus mūsų žaidėjas. Visi tiki jo žodžiais, visi jo klauso, ypač kalbant apie patarimus gynyboje, kurioje jis viską cementuoja“, – sakė A.Petersas.

Centrui šiuo metu viskas klostosi puikiai – jis pasitiko penktąjį sezoną Stambule, jis artėja prie pirmosios vietos Eurolygos istorijoje pagal blokuotus metimus, o šiame sezone „Anadolu Efes“ startavo 6 pergalėmis per 8 mačus bei dar su 5 komandomis dalijasi 1-6 vietas stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

B.Dunstonas sezono starte fiksuoja geriausius asmeninius karjeros rodiklius. Aukštaūgis per 30 minučių pelno po 11,4 taško, atkovoja po 6,6 kamuolio, blokuoja po 1,6 metimo bei renka po 17,1 naudingumo balo.

„Aš laimingas, jei mano šeima yra laiminga. Viskas yra gerai, tad galiu koncentruotis tik į krepšinį, – mintimis dalijosi B.Dustonas. – Bandome užkopti į kalną, bandome pasiekti viršūnę. Pernai buvome arti, bet tai nutiko pernai, turime pamiršti tai ir fokusuotis į šį sezoną, žengti žingsnio po žingsnio, nes laimėti čempionato dabar negalime. Mūsų tikslas yra titulas.“

Dvigubą Eurolygos savaitę „Anadolu Efes“ pasitiks Vilerbane, kur jų antradienį lauks šį sezoną namuose pralaimėjimo dar nepatyrusi ASVEL. Ketvirtadienį Ergino Atamano auklėtiniai ginklais surems su Milano „Olimpia“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius