Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 25

Brangiausi pirmieji taškai Eurolygoje, apie kuriuos šis žalgirietis net nesvajojo

Karolio Lukošiūno tą vakarą neturėjo būti „Žalgirio“ arenoje. Apie tuos taškus jis net pats nesvajojo. Bet būtent šis 22-ejų jaunuolis vienu metimu nunešė „Žalgirio“ arenos stogą ir išvertė komandos atsarginių suolą. Tai buvo turbūt brangiausi pirmieji taškai Eurolygoje.

Kai iki rungtynių pabaigos likus žaisti 64 sekundes Rokas Jokubaitis gražiai, bet nerezultatyviai slalomu praskriejo po krepšiu, o Martinas Gebenas pamušė nuo lanko atšokusį kamuolį link tritaškio linijos, pačiupęs sviedinį Karolis Lukošiūnas nedvejojo – trys taškai (102:74).

Jau trečiajame kėlinyje linksmybes pradėję „Žalgirio“ sirgaliai paskutinį kartą šoko iš savo vietų.

Per LED reklamą vertėsi net „Žalgirio“ suolo žaidėjai. Jie džiaugėsi ne tik už pirmuosius K.Lukošiūno karjeros taškus Eurolygoje. Jie puikiai žinojo, ką reiškia 100-asis taškas.

„Nežinau, kaip kitur, bet gan skaudžiai – taip“, – paklaustas, ar tai buvo brangiausi pirmieji taškai Eurolygoje, nusišypsojo K.Lukošiūnas.

„Tai va, jau ant lentos parašyta – sušiai. Sušiai laukia“, – rodė pirštu Rokas Jokubaitis į lentą „Žalgirio“ rūbinėje, kurioje surašyti visi žaidėjai, už 100-ąjį tašką visą komandą turintys vaišinti sušiais.

K.Lukošiūnas šaudamas iš toli nepagalvojo apie skaičius švieslentėje ir jo laukiančią dovanėlę.

„Ne, nežiūriu niekada į rezultatą. Bet dažnai išeina taip, kad išmetu ir... O – pakliuvau“, – juokėsi 195 cm ūgio snaiperis.

K.Lukošiūnas atviras. Paskutinėmis pasiruošimo sezonui savaitėmis „Žalgirio“ stovykloje atsidūręs ir netikėtai į pagrindinę komandą prasimušęs taikliarankis neplanavo šypsotis šioje rūbinėje.

„Žalgirio“ skautas įžvelgė, kad išskirtinį metimo įgūdį turintis lietuvis gali tapti puikia pamaina ateityje kitam žymiam Kauno lankininkui Artūrui Milakniui.

Tad šie pirmieji taškai K.Lukošiūnui ir jo artimiesiems turėjo būti labai emocingi.

„Linksma. Kaip ir kiekvienam žaidėjui, prisidėti prie komandos pergalės – tikrai smagu. Turbūt niekas nesitikėjo. Aš pats nesitikėjau, kad kada nors pelnysiu taškus Eurolygoje. Dirbsiu, kad jų būtų daugiau“, – nuoširdžiai pasidžiaugė K.Lukošiūnas.

„Žalgirio“ projektas savo taškų sąskaitą Eurolygoje atsidarė ketvirtosiose rungtynėse. Šarūnas Jasikevičius daugiau paeksperimentuoja vietiniame fronte. LKL čempionate jis gauna pasireikšti vid. po 17 minučių, per kurias renka 6,4 taško ir tritaškius pataiko 37,5 proc. taiklumu.

„Eurolygoje mažiau, bet LKL tų šansų yra. Kol kas tą patirtį vertinu tikrai neblogai. Stengiuosi įsisavinti Jasikevičiaus žaidimo braižą, detales. Tikrai, daug šlifuojame, bet po truputį ir po truputį jau apsiprantu“, – Eurolyga.lt pasakojo K.Lukošiūnas.

VIDEO: Pakrikštytas K.Lukošiūnas žalgiriečiams pirks sušių

Jis buvo paskutinis 12-as žalgirietis, pasižymėjęs rekordinio tempo rungtynėse su ALBA.

Bet komandos draugai kvailiodami džiūgavo ant suolo ne tik dėl nemokamos sušių porcijos.

„Pasveikino ir pasidžiaugė. Kaip ir kiekvienam jaunam žaidėjui, visi komandos draugai yra palaikantys. Jiems smagu matyti mus žaidžiančius“, – tikino K.Lukošiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius