Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 19

Broliams Maciams karo kirvį iškasė ir Rygos VEF klubas

Lietuvos pilietybę turintys aistringi mūsų šalies krepšinio sirgaliai broliai Normundas ir Nauris Maciai sulaukė nemalonios staigmenos iš Rygos VEF klubo vadovų – vyrams uždrausta lankytis šios ekipos dvikovose. „Kaip mums davė suprasti, Rygos komanda gavo iš Eurolygos raštą, kuriame yra bauginama, jog broliai Maciai yra itin pavojingi ir gali sukelti arenoje neramumus“, – nusivylęs kalbėjo iki tol lyg ir neblogai su VEF atstovais bendravęs Normundas Macius.
Normunds ir Nauris Maciai
Normundas ir Nauris Maciai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Du krepšinio aistruoliai liko nesupratę VEF klubo pozicijos, mat sekmadienį jie norėjo eiti stebėti ne Eurolygos ar Europos taurės rungtynių, kurias rengia ULEB Eurolyga organizacija, o rusų organizuojamos VTB Jungtinės lygos rungtynių.

„Ėjome kartu su buvusiu Latvijos premjeru į salę, šnekučiavomės apie būsimą VEF dvikovą su Maskvos CSKA, kai prie įėjimo į areną atsirado komandos atstovai ir pasakė, kad mūsų dviejų neleis. Neva VEF draugauja su Eurolyga, o ši atsiuntė raštą. Į sakinį, kad šiuo atveju tai ne Eurolygos rengiamos turnyro rungtynės, buvo atsakyta, kad bendradarbiavimas su ta organizacija yra svarbiau už mus. Tačiau pažadėta, kad mes vis dėlto pamatysime Eurolygos raštą, kuriame esame įvardijami kaip galimi nusikaltėliai“, – 15min.lt pasakojo N.Macius.

Į sakinį, kad šiuo atveju tai ne Eurolygos rengiamos turnyro rungtynės, buvo atsakyta, kad bendradarbiavimas su ta organizacija yra svarbiau už mus.

Vienas iš brolių tikino, kad po nelemto incidento su Madrido „Real“ žaidėju Rudy Fernandezu niekas negali jiems prikišti, kad vyrai elgėsi nepadoriai, provokuojančiai ar agresyviai.

„Jau tiek kartų atsiprašinėjome, kad net patiems koktu. Daug kas suprato mus, dabar palaiko iniciatyvas surinkti Eurolygos „Žalgiriui“ skirtos baudos pinigus – 25 tūkst. eurų. Lietuviai kviečiasi mus į JAV, Angliją, Airiją, važinėjame po Europos ir pasaulio krepšinio čempionatus – niekur niekas negali pasakyti, kad mes elgėmės blogai. Jei būtume tokie blogi, ar su mumis bendrautų Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Lietuvos rinktinės žaidėjai, garsūs Lietuvos žmonės? Bet Eurolyga nori būtinai sukiršinti mus su visais klubais ir pateikti kaip didžiausią pasaulio blogybę“, – dėstė Normundas.

Garsiais ir žinomais, keikiamais ir palaikomais, nekenčiamais ir garbinamais broliai Normundas ir Nauris Maciai tapo po konflikto su Madrido „Real“ ekipos ir Ispanijos rinktinės žaidėju Rudy Fernandezu.

Jei būtume tokie blogi, ar su mumis bendrautų tas pats Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Lietuvos rinktinės žaidėjai, garsūs Lietuvos žmonės?

2012-ųjų pavasarį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų arenoje žaidė su „Real“ klubu ir pralaimėjo po pratęsimo – po mačo tarp brolių ir R.Fernandezo įvyko konfliktas, po kurio Maciai atsidūrė areštinėje, o Eurolyga „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą bei visam gyvenimui uždraudė broliams lankytis jų rengiamų turnyrų varžybose.

Kitą vertus, brolius suglumino ne tik tai, kad jie buvo neįleisti į VTB turnyro mačą, bet  ir lygos požiūris. Artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugo ir jo administracijos vadovo KGB generolo Sergejaus Ivanovo kuruojama lyga nežinia kodėl nutarė tvarkaraštį sudėlioti taip, kad latvių VEF komanda su kariškių Maskvos CSKA klubu rungtynes žaidė Latvijos Nepriklausomybės 96-ųjų metinių išvakarėse.

CSKA įveikė VEF 87:72. Jau po dviejų kėlinių šioje tarpusavio akistatoje intrigos nebuvo – 42:23 pirmavo rusai.

„Gerai, kad Lietuvos komandos nuo mūsų nenusisuka, nes supranta, jog ne viskas taip, kaip „piešia“ Eurolyga. Kol kas negalime eiti į „Žalgirio“ rungtynes per Eurolygos mačus, tačiau palaikome ne tik kauniečius, bet ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ ar Klaipėdos „Neptūną“. Tikimės, kad po visų advokatų pastangų ir teismų virtinės mes galėsime sirgti už mūsų šalies krepšinį visose arenose“, – konstatavo N.Macius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius