-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Čempionus paguldęs Šaras: „Suprantame, kad esame gera komanda“

„Palau Blaugrana“ arenoje susirenkantys sirgaliai šį sezoną gali džiaugtis įspūdingo lygio krepšiniu. Dar vieną desertą jie gavo ketvirtadienio vakarą, kai jų palaikoma „Barcelona“ paguldė ant menčių Eurolygos čempionus Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus. Katalonų strategas Šarūnas Jasikevičius po pergalės dėkojo sirgaliams ir džiaugėsi komandos pasirodymu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Praėjusio sezono finalo pakartojime vėl netrūko aistrų, o „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas antrą kartą šį sezoną nebaigė rungtynių su „Barcelona“ – trečiajame kėlinyje turkas buvo išvytas iš aikštės už dvi technines pražangas.

VIDEO: Šaro tvirtovėje – ir vėl su fanfaromis išvarytas E.Atamanas

Bet jo auklėtiniai kovėsi lyg liūtai ir tik paskutinėmis sekundėmis sudėjo ginklus prieš Šaro auklėtinius – 77:82.

„Manau, kad tai buvo įspūdinga kova, – po pergalės sakė Š.Jasikevičius. – Labai gerai, kad visą laiką šiek tiek pirmavome. Manau, kad galėjome „uždaryti“ rungtynes anksčiau, jei būtume buvę protingesni abiejose aikštės pusėse. Bet tai padaryti sudėtinga, nes „Efes“ yra labai gera komanda. Jų gynėjai – vieni geriausių Europoje, o mes nuo jų kentėjome.

Kaip ir visose svarbiausiose rungtynėse, viską lėmė detalės. Kai kurie mums svarbūs metimai įkrito, tad mums tai svarbi pergalė po dviejų iš eilės pralaimėjimų. Niekada nepraradome pasitikėjimo savimi, žinojome, kad esame gera komanda. Dabar metas susigrąžinti žaidėjus po traumų ir COVID-19. Labai svarbu tęsti tobulėjimą ir pasirūpinti, kad jie vėl pasijustų komandos dalimi bei pasitikėtų savimi. Manau, kad suprantame, jog esame gera komanda.“

VIDEO: Auga tikra žvaigždė: Rokas Jokubaitis pražudė Eurolygos čempionus

Šaras specialią padėką skyrė ir sirgaliams, kurie, nors jų „Palau Blaugrana“ arenoje buvo tik 5260, kūrė nuostabią atmosferą.

„Sveikinimai žaidėjams ir aistruoliams. Pergalė mums buvo labai reikalinga. Noriu padėkoti sirgaliams. Nuo tada, kai rungtynės dar nebuvo prasidėjusios, iki paskutinio švilpuko jie buvo nuostabūs. „Palau“ žino, kaip palaikyti komandą svarbiais momentais.

Mano žaidėjai buvo pavargę, bandėme juos rotuoti kuo įmanoma labiau. Nebuvo įmanoma sužaisti tobulų ar beveik tobulų rungtynių, bet manau, kad padarėme gerą darbą. Išlaikėme „Efes“ su mažiau nei 80 taškų. Galbūt norėjome kontroliuoti rungtynes labiau kai kuriose situacijose, kai buvo atitolę 7 ar 9 taškais, bet mūsų varžovas buvo Eurolygos čempionas, tad tą padaryti buvo labai sudėtinga“, – kalbėjo Šaras, šį sezoną čempionus įveikęs jau antrą kartą.

Pergalė leidžia „Barcai“ (16-4) laikytis pirmoje Eurolygos vietoje. „Anadolu Efes“ yra tik aštunti (9-10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius