-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

„Chimki“ vadovas įvertino R.Kurtinaitį ir jo ateitį klube: „Rimas – ypatingas treneris“

„Chimki“ klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas vertindamas sezoną leido suprasti, kad komandos vadovybė liko įtikinta Rimo Kurtinaičio darbu.
 2012 m. Rimas Kurtinaitis
2012 m. Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Chimki“ klubas įvertino praėjusį sezoną ir jau žvalgosi į kitą.

O jame toliau darbuosis Rimas Kurtinaitis, po 2011-2016 m. etapo darbe sugrįžęs į Pamaskvės klubą 2019 metais ir subūręs Rusijoje penkių lietuvių trenerių štabą.

Trečiadienį R.Kurtinaitį viešai įvertino „Chimki“ vadovas.

„Rimas – ypatingas treneris mūsų klubui, – „Sport-express" sakė Pavelas Astachovas. – Su jo vardu susieti mūsų didžiausi pasiekimai. Jo kontraktas galioja dar metus.

Aišku, dirbant pasitaiko ir ginčų, ir abipusis nepasitenkinimas. Bet mums pavyksta tai įveikti ir žingsnis po žingsnio eiti į priekį.“

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

P.Astachovas teigė, kad pastarajam sezonui „Chimki“ subūrė stipriausią sudėtį per klubo istoriją, bet dėl pandemijos nespėjo įsitikinti, ko ji verta.

Užklupus virusui „Chimki“ rikiavosi septintojoje Eurolygos vietoje, nors prasidėjus antrajam ratui buvo nuslinkusi keliomis pozicijomis žemiau.

„Sezonas buvo nepaprastas ir nelygus. Buvo ir teigiami momentai, ir duobės. Bet bendrai tuo sezono metu mes vykdėme sau išsikeltas užduotis. Tvirtai pirmavome VTB Jungtinėje lygoje, o Eurolygoje ėjome septinti, t. y. atkrintamųjų varžybų zonoje. Pagal rezultatus sezonas klostėsi sėkmingai. Gaila, kad nepavyko pabaigti“, – kalbėjo P.Astachovas.

Jis teigė, kad su R.Kurtinaičiu jau pradėjo tartis dėl naujų žaidėjų, bet pabrėžė, kad „Chimki“ stengsis išsaugoti ir savo žvaigždes – jau pradėtos derybos su laisvuoju agentu tapusiu Aleksejumi Švedu, o tai pat tikimasi išlaikyti šį sezoną dėl traumos praleidusį, bet jau pasveikusį Timofėjų Mozgovą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

„Žinodamas Aleksejų galiu pasakyti, kad jam ne tiek svarbi pinigų suma, kiek vaidmuo komandoje. Visi žino, kad mūsų komandoje jis yra tvirtas lyderis. Tikiuosi, kad Aleksejus tai pergalvos ir supras, kad nuo gėrio neverta bėgti“, – sakė Rusijos klubo direktorius.

P.Astachovas užsiminė, kad kaip ir kiti klubai, „Chimki“ gali tekti mažinti biudžetą, bet konkrečiai nuostolių ar planuojamo biudžeto neminėjo.

„Chimki“ vadovas tvirtino, jog klubas buvo pasirengęs bet kuriam Eurolygos scenarijui dėl sezono finišo ir kartu pasidžiaugė, jog oficialiai atšaukus sezoną buvo patvirtinta, kad ir kitą čempionatą Pamaskvio komanda žais Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius