Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19

CSKA manevrai: krepšinio klubas bijo likti benamiu, tad grasina keltis iš Maskvos

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas pareiškė, kad krepšinio komanda nuo 2021 metų vasaros gali būti tiesiog išmesta į gatvę.
Andrejus Vatutinas
Andrejus Vatutinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Šią savaitę Rusijos gynybos ministras Timūras Ivanovas paskelbė, kad Maskvos CSKA krepšininkų namais laikoma USK salė turėtų būti perstatyta.

Pagal planą, iki 2022 metų jos vietoje turėtų iškilti naujas sporto kompleksas su dviem krepšinio salėmis, baseinu ir medicinos centru.

Tačiau A.Vatutinas interviu „Sport-express“ išreiškė nerimą, kad tokiais būdais siekiama likviduoti įvairias septynias įvairių sporto šakų CSKA sales, o naujame pastate suburti tų visų sporto šakų atletus po vienu stogu.

CSKA jautėsi saugiai jau 30 metų naudodama USK salę, pavadintą Aleksandro Gomelskio garbei, kurią pastaruoju metu nuomavo. Anot A.Vatutino, pranešimas, kad po šešių mėnesių sutartis bus nutraukta, buvo labai netikėtas.

„Mums tai buvo perkūnas iš giedro dangaus, – sakė A.Vatutinas. – Tokia naujametinė dovana. Faktiškai birželį CSKA krenta į gatvę. Todėl formaliai yra tikimybė, kad pagrindinė komanda gali nebaigti sezono. Problema ne ta, kad neturėsime kur žaisti. Eurolygos ir VTB Jungtinės lygos reikalavimus tinkančią salę mes, žinoma, rasime. Bet taip mes prarasime treniruočių bazę iškart trijų komandų – pagrindinės ir dvejų jaunimo.

Pats tituluočiausias šalies klubas, Europos krepšinio milžinas lieka benamiu. Mes įpratę kautis su varžovais iš kitų klubų, miestų ir šalių, o čia gauname smūgį į nugarą iš organizacijos, kuriai krepšinio komanda CSKA per pastaruosius dešimtmečius nešė šlovę ir titulus.

„Puikus“ sprendimas 100-ečio klubo, įkurto 1923 metais, išvakarėse.“

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Vatutinas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Vatutinas

A.Vatutinas teigė, kad žinojo apie rengiamus projektus, bet nesitikėjo, kad viskas vyks taip greitai.

CSKA vadovas mano, kad viskas būtų gerai, jei klubas turėtų, kur persikelti, arba bent 2–3 metus laiko namų darbams.

Tačiau dabar tenka svarstyti įvairiausius variantus, vienas jų yra prie pat Lietuvos – Kaliningradas.

„Svarstome įvairias išeitis, tarp jų ir pervažiavimo į kitą miestą.

Manau, kad puikiai suvokiate, kiek Maskvoje kainuoja pastatyti šiuolaikišką areną nuo nulio – rasti teritoriją, suderinti projektus. Net ir „Nornickel“ (CSKA pagrindinis rėmėjas) tai yra milžiniški pinigai, kuriuos grąžinti būtų neįtikėtinai sunku“, – kalbėjo A.Vatutinas.

5 tūkst. vietų USK salėje CSKA žaidžia didžiąją dalį vietos reikšmės rungtynių ir joje treniruojasi.

Eurolygoje, tarp jų ir praėjusią savaitę rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, Maskvos krepšininkai žaidė 13,3 tūkst. vietų „Megasport“ arenoje.

„Persikėlimas į „Megasport“ mums būtų turbūt geriausias variantas, bet artimiausią vasarą nepavyks, nes arenoje nėra treniruočių salių, o pagrindinė aikštė nuomojama įvairioms organizacijoms.

Teoriškai galima pristatyti 2–3 aikšteles ir biurą, bet viskam suderinti reikia bent dvejų metų. Be to, reikalinga visiška miesto parama“, – aiškino A.Vatutinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius