Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

CSKA pergalės prieš „Žalgirį“ fone klausimas V.Gomelskiui: ar CSKA pirktų Marių Grigonį?

NBA naujienos, o ypač Jameso Hardeno persikėlimas iš „Houston Rockets“ į Brukliną, dominavo Rusijos naujienų portalų krepšinio skiltyse labiau nei Maskvos CSKA pergalė prieš Kauno „Žalgirį“.

Pastaraisiais metais krepšinis stumiamas į Rusijos sporto paraštes.

Net ir sportui skirtame „Sport-express“ dienraštyje ne tik futbolas, ledo ritulys, bet ir biatlonas, slidinėjimas, dailusis čiuožimas, kovinis sportas paslinko krepšinį į kuklesnes pozicijas, ypač, kai Rusijos krepšinio žvaigždžių nebeliko NBA.

Ir ketvirtadienį žinių apie NBA sraute rusiškuose portaluose nebuvo paprasta aptikti naujienų iš Eurolygos, kur rungtynių aprašymai buvo trumpi ir lakoniški.

Dauguma CSKA pergalę 83:73 prieš Kauno „Žalgirį“ aprašę itin šykščiai, vos keliais sakiniais, pridūrė, kad CSKA toliau pirmauja turnyre, o rezultatyviausiai rungtynėse sužaidė Mike'as Jamesas, pelnęs 21 tašką.

VIDEO: „Karštom pėdom“: CSKA nutraukė rekordinę „Žalgirio“ pergalių seriją

Net ir populiarus Rusijoje Vladimiras Gomelskis, su žmona buvęs tarp 3,1 tūkst. žiūrovų „Megasport“ arenoje, apie Eurolygos trečiadienio mačą nesulaukė daug klausimų iš krepšinio sirgalių savo puslapyje.

Buvusio CSKA ir TSRS rinktinės legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus pažymėjo, kad „vis dėlto buvo CSKA nuopuolis trečiajame kėlinyje“, kai „Žalgiriui“ buvo pavykę sumažinti skirtumą nuo 18-os iki 5 taškų.

Taip pat jis sulaukė klausimo apie Marių Grigonį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Vienas sirgalių domėjosi, ar nebūtų verta CSKA perpirkti „Žalgirio“ lyderį ir pakeisti juo CSKA sudėtyje, pavyzdžiui, latvį Janį Strelnieką.

„Ar jis tiktų?“ – apie M.Grigonį teiravosi sporto komentatoriaus.

„Tiktų, ar netiktų CSKA klubui Grigonis – nežinau. Tačiau pasikviesti tokio tipo krepšininką artimiausiems sezonams – aktualus klausimas“, – savo nuomonę išdėstė V.Gomelskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Gomelskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Gomelskis

Daugiau įžvalgų apie rungtynes pateikė championat.ru portalas.

„Visas principingumas dingo? Seniai CSKA taip galingai nedominavo prieš „Žalgirį“, – teigė šio portalo antraštė apie rungtynes. – Apie sovietinių laikų intrigą galima tik pasvajoti. Lietuviai net nepirmavo Maskvoje.“

Portalo žurnalistas Maratas Araslanovas priminė, kad pastarąjį kartą „Žalgiris“ buvo pralaimėjęs gruodžio 4 dieną ir žygiavo per šešių laimėtų pergalių seriją, bet Maskvoje prilygti šeimininkams nesugebėjo.

„Lukas Lekavičius ir Marius Grigonis kartais rasdavo kelią link krepšio per raudonai mėlynųjų gynybos užkardas. Pridėjo problemų Dimitriui Itoudžiui ir Rokas Jokubaitis. Gynėjui tik praėjusių metų pabaigoje suėjo 20 metų, o jis stipriausiame Europos krepšinio turnyre jaučiasi labai tvirtai“, – „Žalgirio“ žaidėjų aktyvumą antrojoje mačo dalyje pažymėjo championat.ru.

Bet tada dar kartą pabrėžė, kad galiausiai intrigos nebuvo: „Armiečiai greitai pamiršo pralaimėjimą Vitorijoje (ten praėjusią savaitę nutrūko CSKA klubo 12-os pergalių serija), meistriškumu įveikę užsispyrusį „Žalgirį“.

Sovietiniais laikais CSKA ir „Žalgirio“ priešprieša buvo itin principinga, o ir šiais laikais lietuviai visada stipriai nusiteikdavo mačui su „armiečiais“. Panašu, kad buvęs principingumas išsisklaido. Per du mačus šį sezoną su CSKA komanda „Žalgiris“ tik kelias sekundes pirmavo 1 tašku, per pirmąsias rungtynes Kaune. O 80 minučių CSKA laikė kontrolę savo rankose, o tai būna labai retai net ir „Top“ klubų rungtynėse su aiškiais mačo autsaideriais. Šių komandų tarpusavio susitikimuose sunku atsiminti tokių momentų, o gal jų ir nebuvo net per sunkiausius „Žalgirio“ laikus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius