Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

CSKA treneris išskyrė „Žalgirio“ stiprybes, puolėjas pasidžiaugė, kad nebus sirgalių

Per pusantros valandos skrydžio Kauną pasiekę Maskvos CSKA komandos nariai atsakingai ir pagarbiai laukia Eurolygos rungtynių antradienį su „Žalgiriu“. „Kiekvieną mačą jie žaidžia tarsi finalą“, – sakė Maskvos CSKA treneris Dimitris Itoudis.

Maskvos CSKA užsakomuoju reisu per 1 val. 23 minutes perskrido iš Rusijos sostinės į Kauną.

Ten antradienį nuo 20 val. tuščioje „Žalgirio“ arenoje dvi viena šalia kitos turnyro lentelėje esančios komandos stos į Eurolygos devintojo turo dvikovą.

Abu klubai turi po 5 pergales ir 3 nesėkmes, CSKA rikiuojasi ketvirta, o „Žalgiris“ – penktas.

„Žalgiris“ žaidžia labai agresyvų krepšinį, pasiekė puikių rezultatų. Tai grupė labai motyvuotų žaidėjų, o taip pat ir trenerių. Mums reikės nenusileisti jiems energija, – sakė CSKA treniruojantis graikas Dimitris Itoudis. – Jie lipa ant kamuolio, labai gerai perduoda kamuolį. Galiu pasakyti, kad dabartinis „Žalgiris“ yra labai mobilus per užtvaras, pikenrolus. Tad reikia prilygti jiems energija, motyvacija ir susitelkimu, nes kiekvieną mačą jie žaidžia lyg finalą.“

VIDEO: #Preview: Zalgiris - CSKA / #Превью: «Жальгирис» - ЦСКА

CSKA pratybose prieš kelionę į Kauną dalyvavo ir su treneriu praėjusią savaitę konfliktą patyręs bei penktadienio mačą su „Baskonia“ praleidęs Mike'as Jamesas.

Jis atvyko su komanda į Kauną, kur Rusijos čempionams trūks kelių atsarginių žaidėjų. Dėl ligos negalės padėti Johannesas Voigtmannas ir Aleksandras Chomenka, dėl traumos – Janis Strielniekas.

O jo komandos draugas Semionas Antonovas prisiminė, kad CSKA ir „Žalgirio“ kovos buvo išskirtinės prieš daugiau nei tris dešimtmečius, kuomet Lietuva dar buvo okupuota, o Maskvos ir Kauno klubai kaudavosi TSRS pirmenybių finaluose.

„Dar nuo sovietinių laikų buvo priešprieša tarp CSKA ir „Žalgirio“. Buvo didingi žaidėjai, didžios dvikovos, – priminė S.Antonovas. – Mes išvažiuojame į dvigubą savaitę, reikės sužaisti trejas rungtynes per šešias dienas. Turime būti stiprūs ir guvūs.

Važiuojame su mintimis nugalėti. Išanalizavome „Žalgirį“. Jų žaidimo stilius pasikeitė, bet iš principo jie kaip visad gerai žaidžia gynyboje, gerai dalinasi kamuoliu. Turbūt mums gerai, kad šįkart jų nepalaikys gausi armija sirgalių.“

„Scanpix“ nuotr./Semyonas Antonovas
„Scanpix“ nuotr./Semyonas Antonovas

Rungtynės Kaune bus pirmosios „Žalgiriui“ Eurolygoje, kai klubas negalės remtis sirgaliais.

Pirmąsias dvejas turnyro rungtynes Kauno arenoje stebėjo po kiek daugiau nei 5 tūkst. aistruolių, o užpraėjusią savaitę pagal nurodymus žiūrovų buvo iki trijų šimtų.

Dabar sporto renginiuose Lietuvoje žiūrovų negali būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius