-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 15

D.Adomaitis: apie dvi problemas, gynyboje pasiklydusį M.Echodą ir tikėjimą T.Holloway

Antradienio vakarą „Siemens“ arenoje netrūko aistrų ir kovos. Vilniaus „Rytas“ (1-2) buvo arti, kad namuose paguldytų ir antrą turnyro favoritę, Belgrado „Partizan“ ekipą, tačiau atkaklioje kovoje nusileido 61:66.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Likus 45 sekundėms iki rungtynių pabaigos Evaldas Kairys galėjo išlyginti dvikovos rezultatą, tačiau prametė antrąjį baudos metimą. Kitoje atakoje „Rytą“ palaidojo taiklus Nemanja Gordičiaus tritaškis.

„Du dalykai, kuriuos mums reikia tobulinti, iš kurių vienas yra naujas. Pirmas – klaidos, antras – gynyboje atkovoti kamuoliai. Lengva žaisti, kai varžovams daliname kamuolį į rankas, tai lengviausi taškai greitose atakose. Antri šansai – irgi lengviausi taškai krepšinyje. Ties šiais dalykais nepadarėme gero darbo, tai priežastys, kodėl pralaimėjome“, – po dvikovos sakė D.Adomaitis.

Pralaimėjimu pasibaigusiame mače „Rytas“ vėl prastai atakavo krepšį, kaip ir praėjusios savaitės rungtynėse su Limožo CSP. Šįkart vilniečiai realizavo 13 dvitaškių iš 35 (37,1 proc.) bei 6 tritaškius iš 22 (27,3 proc.).

„Išėjome į aikštelę su labai aiškiomis idėjomis, ko mes norime, – dėstė D.Adomaitis. – Ką norime žaisti, kur norime atakuoti. Rungtynių pradžia tai ir parodė. Vis dėlto jos tęsiasi 40 minučių – nėra nei pradžios, nei pabaigos. Nelaimi ir nepralaimi rungtynių per pirmąją minutę.

VIDEO: Puolime strigęs „Rytas“ dramatiškai krito prieš „Partizan“ Europos taurėje

Svarbiausia, turime suprasti, kokia yra svarbi kiekviena ataka, kokia svarbi yra kiekviena gynyba. Mums kartais trūksta supratimo, prieš ką mes žaidžiame. Kartais paleidžiame varžovą, kur akcentuojame, kad jis gerai veržiasi. Nei sistema, nei kažkas kitas nepadės. Turi žaisti susikaupęs, tu žinai, prieš ką žaidi gynyboje, žinai varžovo stipriąsias puses ir darai savo darbą. Šioje vietoje mes darome per daug klaidų, o tai mums kainuoja lengvus taškus.

Šiandien buvo dvi atkarpos, kai to nesupratome. Keturi taškai per vieną ataką, kai iš viso pelno 66. Tai neįmanomas skaičius, tai protu nesuvokiama, kokia viso to kaina yra. Mes to dar nesuprantame. Šiame lygyje mus baus iškart. Tai aukšto lygio komanda, jie baudžia iškart. Puolime atakuojame ne ten, atliekame blogą metimą, gauname atgal tritaškį – per 35 sekundes 7 praleisti taškai. 11 proc. visų taškų. Mes negalime žaisti su tokiais šuoliais, tai pagrindinė mūsų problema.

Sėdime, analizuojame, tikrai einame į priekį. Tikrai suprasime, bet tam reikia laiko.“

Martynas Echodas klydo tiek asmeninėje, tiek komandinėje gynyboje, o neapsikentęs „Ryto“ strategas nuo atsarginių suolelio jau pirmajame kėlinyje pakėlė 18-metį Mareką Blaževičių.

Trečiajame ketvirtyje M.Echodo klaidos gynyboje nesibaigė. „Padaryk baudą, nereikia juk būti protingiausiu, kad suprastum“, – aukštaūgį link atsarginių suolelio palydėdamas rėžė D.Adomaitis.

Nors lemiamame ketvirtyje Evaldas Kairys buvo nubaustas ketvirtąja pražanga, tačiau M.Echodas trenerio pasitikėjimo šios dienos mače nebesulaukė. „Rytas“ žaidė žemu penketu su Cameronu Bairstow vidurio puolėjo pozicijoje. Per 8 žaistas minutes 22-erių centras pelnė 2 taškus bei atkovojo 2 kamuolius.

„Klauskite jo, ko jūs manęs klausiate? – apie M.Echodo prastą žaidimą kalbėjo D.Adomaitis. – Manau, matėte rungtynes, ką darė varžovai. Kiekvienoje situacijoje jie atakavo M.Echodą. Jei išeini ir matai, kad visose įmanomose situacijose tave atakuoja. Tai kodėl tave atakuoja? Padaryk penkias pražangas ir sėskis ant suolo. Bent nuimsi taškus, o ne gausime 6 taškus.

Mums reikia kiekvieno žaidėjo. Aš tą kalbėjau rūbinėje, mums reikia kiekvieno indėlio maksimaliai susikaupus. Mes negalime sau leisti švaistyti tokias progas, kaip Dovio metimas, Evaldo metimas. Mes neturėsime daug tokių situacijų. Jei jas susikuriame, tai turime versti taškus.“

Šio sezono Europos taurėje debiutavęs Marekas Blaževičius sužaidė 9 minutes, pelnė 4 taškus (1/5 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, kartą suklydo bei surinko 3 naudingumo balus.

„Gerai, labai gerai, – jaunojo puolėjo žaidimą įvertino D.Adomaitis. – Visada labai džiaugiuosi dėl jaunų žaidėjų, kurie išeina ir duoda energijos. Tu gali pramesti metimą, gali tau kažkas nepasisekti, bet turi būti maksimaliai atsidavęs. Pas Mareką tas yra, tai jam yra didžiulė patirtis.“

Šįvakar abu įžaidėjai, Terrellas Holloway ir Dovis Bičkauskis, kartu sudėjus pelnė 5 taškus, 2 metimai iš 14, keturios klaidos. Kiek trūko jų indėlio?

„Norėjome su jais daugiau atakuoti, bet varžovai pradėjo keistis. Išėjo tokia situacija, kad mes turėjome keisti planą ir atakuoti truputį per kitur. Jie gerai persiorientavo, gerai išpildėme situacijas, kur norime atakuoti. Jie nebuvo tie, kur pelnys taškus ar mes metimus. Puolimą statome ant kitų“, – aiškino D.Adomaitis.

Rungtynes pabaigė D.Bičkauskis. Ar tai dėl taktinių sumetimų, ar treneris nepatenkintas T.Holloway žaidimu?

„Žiūrėjome iš gynybinės pusės, nes mums daug svarbiau buvo gynyba, – sakė „Ryto“ strategas. – Mes atsilikinėjome. Dovis yra geresnis gynėjas. Tai pasiteisino, viskas buvo gerai.

T.Holloway atvyko tokios formos... Žmogus nėra geležinis, jis 11 mėnesių žaidė. Mes žinojome tai. Žinojome, kad poilsiui ir kūnui atsigauti jis skyrė mėnesį. Jis atvyko be formos. Esame kantrūs, nes jis tikrai įdeda maksimaliai pastangų, treniruotėse viskas yra gerai – jis stengiasi ir ima informaciją. Aš tikrai tikiu, kad jis mums daug padės ateityje, kaip ir kiekvienas kitas. Doviui nėra lengva. Turime du naujus įžaidėjus. Kartais nėra lengva eiti su tomis idėjomis, kurias norime išpildyti.“

Jau artėjantį sekmadienį „Ryto“ laukia sunkiausias šio sezono egzaminas. Į Vilnių atvyksta Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius