-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06

D.Thompsonas: apie „Žalgirio“ pergalės receptą, Šaro stiprybę bei žaidimą DKK rinktinėje

„Visi krepšininkai „Žalgirį“ palieka patobulėję, visi jie Kaune tampa geresniais žaidėjais“, – tinklalapiui Eurolyga.lt mintimis dalijosi Deonas Thompsonas, praėjusį sezoną užbaigęs Lietuvos čempionų gretose. „Žalgiryje“ amerikietis praleido pusmetį, tačiau spėjo pajusti, ką reiškia atstovauti aukščiausio lygio organizacijai Europoje.
Deonas Thompsonas
Deonas Thompsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Thompsonas Lietuvoje nutūpė įpusėjus sezonui, sausio mėnesio pradžioje. Kapitoną Paulių Jankūną stabdė traumos, o svarbiausias kovas Eurolygoje pasitikęs „Žalgiris“ nusprendė stiprinti priekinę liniją.

Taip į Kauną iš Burgoso „San Pablo“ ekipos už išpirką atvyko 30-metis 203 cm ūgio aukštaūgis.

Nors amerikietis Kauno ekipoje rungtyniavo neilgai, tačiau buvo tikrai naudingas. Ryškiai jis žibėjo per lemiamą žalgiriečių atkarpą reguliariojo sezono pabaigoje Eurolygoje. „Žalgiris“ laimėjo visus šešis mačus bei stebuklingai įšoko į atkrintamųjų traukinį, o D.Thompsonas per šią atkarpą rungtyniavo po 17 minučių, pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio bei rinko po 11,3 naudingumo balo.

„Kaune praleidau nuostabų laiką. Patekome į Eurolygos atkrintamąsias, iškovojome šalies titulą, susiradau gerų draugų. Tai laikas, kurio aš nepamiršiu“, – Eurolyga.lt sakė aukštaūgis.

D.Thompsonas pripažįsta, kad po sezono turėjo pokalbį su „Žalgiriu“ apie galimą kontrakto pratęsimą, tačiau kalbos nutilo, o jis priėmė solidų Malagos „Unicaja“ pasiūlymą.

Pietų Ispanijoje įsikūrusiame klube jis rado kitą buvusį žalgirietį Axelį Toupane'ą. Nors Kaune jie žaidė skirtingu laiku, tačiau „Žalgiris“ yra dažna šių žaidėjų pokalbių tema.

„Sekame „Žalgirio“ rezultatus, pasidalijame istorijomis. Apie etape Kaune kalbamės tikrai dažnai, nes mes ten turėjome gerą laiką“, – sakė D.Thompsonas.

Centro bei sunkiojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantis aukštaūgis greitai surado savo vietą Malagos ekipoje. Jis yra vienas iš dviejų žaidėjų, kartu su Joshu Adamsu, starto penkete žaidęs visuose penkiuose mačuose Europos taurėje.

D.Thompsonas per 22 minutes ant parketo yra trečias rezultatyviausias (vid. 11 tšk.) bei pirmas pagal efektyvumo balus (vid. 13) „Unicaja“ žaidėjas. Luiso Casimiro auklėtiniai su keturiomis pergalėmis žengia pirmoje D grupėje vietoje.

Ispanijose pirmenybėse „Unicaja“ laimėjo keturis kartus per septynerias rungtynes bei šiuo metu stovi penktoje vietoje. D.Thompsonas fiksuoja panašią statistiką – 9,7 taško, 3,3 atkovoto kamuolio bei 10,2 naudingumo balo.

„Mes dar esame toli nuo geriausio žaidimo, bet kasdien siekiame tobulėti. Apie konkrečius tikslus kalbėti sunku, bet abiejuose turnyruose norime pasirodyti kuo geriau. Norime grįžti į Eurolygą“, – teigė „Unicaja“ aukštaūgis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

„Žalgirio“ ir Šarūno Jasikevičiaus sėkmės paslaptis

„Tai neabejotinai viena geriausių organizacijų Europoje, kurios rezultatai nieko nebestebina“, – apie Kauno klubą kalbėjo buvęs žalgirietis.

Šarūno Jasikevičiaus eroje „Žalgiris“ išaugo į elitinį Eurolygos klubą, kasmet pretenduojantį į Eurolygos atkrintamąsias. Prieš trejus metus Šaro vadovaujamai komandai iki ketvirtfinalio pritrūko dviejų pergalių, prieš dvejus metus „Žalgiris“ nusigavo iki pat finalo ketverto, o pernai sezonas baigėsi ketvirtfinalyje nusileidus galingajai Stambulo „Fenerbahče“.

Šį sezoną „Žalgiris“ pradėjo pakeitęs puse komandos, tačiau sezono starte iškovojo tris pergales per šešis susitikimus.

D.Thompsono toks kauniečių žaidimas nestebina.

„Mačiau rungtynes su Madrido „Real“ komanda, „Žalgiris“ atrodė puikiai. Akivaizdu, kad sistema veikia. Manau, kad didžiulis „Žalgirio“ privalumas yra tai, kad atsirinkdami žaidėjus jie skiria labai didelį dėmesį krepšininkų asmenybėms. Kaune žaidžia geri žmonės, o tai svarbu siekiant rezultatų komandiniame sporte. Kai ateina sunkūs momentai, tuomet pasirodo tikrieji žaidėjų charakteriai, o „Žalgiryje“ jie yra puikūs“, – teigė 31-erių amerikietis.

Žalgiriečių sėkmę D.Thompsonas sieja su Š.Jasikevičiumi. Nors jie kartu dirbo pusmetį, tačiau aukštaūgiui Kauno ekipos treneris paliko didžiulį įspūdį.

„Tai vienas geriausių trenerių Europoje. Jis turi labai nušlifuotą ir aiškią sistemą, jis labai akcentuoja detales, o kas svarbiausia, jis iš žaidėjų išsireikalauja to, ko nori. Tai griežtas treneris, bet dėl griežtumo iš žaidėjų jis spaudžia maksimumą. Tikiu, kad „Žalgiris“ vėl turės gerą sezoną“, – sakė D.Thompsonas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Deonas Thompsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Deonas Thompsonas

Dramblio Kaulo Kranto rinktinė

Lietuvos krepšinio sirgaliai pasaulio čempionate Kinijoje galėjo išvysti ir buvusį „Žalgirio“ puolėją, tačiau jis vilkėjo ne gimtosios JAV, o galbūt kažkam netikėtos Dramblio Kaulo Kranto rinktinės marškinėlius.

Kaip teigė pats krepšininkas, ši situacija buvo naudinga visoms pusėms. Afrikos ekipa gavo stiprų žaidėją, o D.Thompsonas – taip reikalingą pasą, kuris jam leido Ispanijos lygoje rungtyniauti neužimant legionieriaus vietos.

„Ispanijoje yra žaidėjų ne iš Europos Sąjungos limitas, tad šioje situacijoje laimėtojai buvome visi“, – sakė krepšininkas.

Tiesa, laimėtoja pasaulio taurėje nebuvo DKK rinktinė, pralaimėjusi visas penkerias žaistas rungtynes. D.Thompsonas buvo antras rezultatyviausias (vid. 13,2 tšk.), pirmas pagal atkovotus kamuolius (vid. 6,6) bei naudingiausias (vid. 14,4) šios Vakarų Afrikos valstybės žaidėjas.

„Visi svajoja žaisti pasaulio čempionate, tad tai yra patirtis visam gyvenimui. Mes pralaimėjome, tačiau kautis prieš geriausius pasaulio žaidėjus yra nuostabi patirtis. Tikiu, kad iš jos visi pasiėmėme kažką naudingo“, – teigė buvęs žalgirietis.

Nors D.Thompsonas Kaune praleido pusmetį, tačiau „Žalgirio“ sirgaliai jį sies su gerais atsiminimais. Solidus žaidėjas ir žmogus, kuris stipriai prisidėjo prie legendinės „Žalgirio“ atkarpos Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius