2017 01 04

#DėmesysEurolygai: žalgiriečių kelyje Eurolygos lyderius šluojanti „Crvena Zvezda“

2016-uosius metus pergale Milane užbaigę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmąsias Naujųjų metų rungtynes Eurolygoje sužais penktadienį su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu. Šis mačas „Žalgirio“ arenoje pradės abiejų komandų pasirodymą Eurolygos reguliariojo sezono antrajame rate.

Apie „Žalgirio“ ekipos rezultatus pirmajame rate bei artėjančias rungtynes su jau sykį šiame sezone įveiktu Belgrado klubu „Žalgiris TV“ laidų rubrikoje #DėmesysEurolygai kalbėjo žalgiriečiai Antanas Kavaliauskas ir Kevinas Pangosas.

„Turime pasitempti gynyboje. Iškovodami pergales Eurolygoje praleidžiame mažiau nei 80 taškų. Kai pralaimime, varžovai pelno daugiau nei 80 taškų, tad reikia pasistengti gynyboje. Treneris labai daug kartų yra akcentavęs pražangas prieš „bonusą“ – būtinybę išvengti lengvų varžovų taškų. Ties šiais aspektais mes ir dirbame, tačiau turime dirbti dar daugiau“, – detales, kurias dar reikia šlifuoti, vardijo A.Kavaliauskas.

Eurolygos reguliariojo sezono pirmojo rato kovose „Žalgiris“ iškovojo šešias pergales ir turnyro lentelėje užima dvyliktąją vietą ir vos viena pergale atsilieka nuo 8–10 vietose įsitaisiusių bei po 7 pergales iškovojusių klubų. Kalbėdamas apie pasiektus rezultatus „Žalgirio“ gynėjas K.Pangosas teigė, jog komanda dar nedemonstruoja visų savo galimybių.

„Mūsų žaidimas gerėjo, bet tikrai nežaidėme puikiai. Nemanau, kad dar pasiekėme savo galimybių ribą. Galėjome laimėti keliomis rungtynėmis daugiau ir buvo tokių mačų, kuriuos turėjome laimėti. Tiesa, buvo ir tokių, kuriose mes laimėjome, nors ir nežaidėme gerai. Manau, kad sezono metu yra normalu patirti žaidimo pakylimų ir nuosmukių. Turime pasimokyti iš pirmosios Eurolygos sezono dalies ir pasistengti žaisti geriau likusio sezono metu“, – teigė kanadietis.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. Žalgiriečių kelyje lyderius šluojanti „Crvena Zvezda“

Žalgiriečiai turės puikią progą pagerinti savo pozicijas turnyro lentelėje ir pratęsti pergalių seriją rungtynėse penktadienį su Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbų pirmojoje akistatoje su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda neišgelbėjo ir namų sienos – žalgiriečiai laimėjo susitikimą 88:79, taip iškovodami pirmąją sezono pergalę išvykoje.

Tiesa, kauniečiai lengvo mūšio su Adrijos lygos čempionais nesitiki. Pastaruoju metu „Crvena Zvezda“ savo aikštėje įveikė tiek Madrido „Real“, tiek Maskvos CSKA komandas. K.Pangosas, vertindamas būsimą dvikovą, išskyrė, kad žalgiriečiai turi prisiminti savo žaidimo aspektus rungtynėse Belgrade, kurie ir lėmė pergalę.

„Tai kietai žaidžianti ekipa. „Crvena Zvezda“ gerai ginasi. Turime branginti kamuolį ir nedaryti klaidų bei žaisti protingai, kaip ir darėme pirmosios dvikovos metu. Tuomet nedarėme kvailų sprendimų bei žaidėme kietai ir iš visų jėgų, todėl ir rezultatas buvo toks, kokio ir norėjome“, – tvirtino K.Pangosas.

Belgrade 20 taškų į „Crvena Zvezda“ krepšį įmetęs A.Kavaliauskas, paklaustas, ar jis pats bus pasiruošęs pakartoti tokį pasirodymą, turėjo aiškų atsakymą.

„Antanas yra visada tam pasiruošęs, bet yra kitų faktorių, kuriuos reikia turėti omenyje. Negali būti vien užtikrintas, reikia eiti ir dirbti bei pasikartosiu – nesvarbu, ar aš metu dvidešimt taškų, ar nulį, svarbu, kad komanda laimi. Daugiau man nieko nereikia“, – aiškino aukštaūgis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius