Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

Dramą 2006-ųjų finalo ketverte prisiminęs E.Messina: „Eurolyga – sudėtingiausias turnyras“

Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ apsilankė legendinis Europos krepšinio treneris, dabar vadovaujantis Milano „Olimpia“ komandai, Ettore Messina. Italas yra vienas iš penkių trenerių, triumfavusių Eurolygoje keturis kartus. Vienas iš trijų, tai užfiksavusių finalo ketvertų eroje. Vienintelis, kuris yra titulą iškovojęs penkerių rungtynių finalo serijoje šio amžiaus pradžioje.
Ettore Messina
Ettore Messina / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Olimpia“ trenerio šaknys yra Venecijoje, Italijoje, kur kadaise dar 17-metis E.Messina po pramestų lemiamų baudos metimų jaunių regioniniame finale sulaukė kvietimo į naują veiklą.

Žinomas treneris Tonino Zorzi pakvietė laisvu metu išbandyti save treniruojant vaikus.

„Jis pasakė man, kad aš netapsiu žaidėju, nes nesu tam pakankamai geras. Bet jis mane matė sporto salėje bendraujantį su jaunais žaidėjais ir pagalvojo, jog galiu tapti geru treneriu, – prisiminimais dalijosi E.Messina. – Apie tai galvojau dvi dienas ir pasakiau: „padarykime tai“. Taip prasidėjo mano karjeros pradžia.

Gal tai skambės kvailai, nes turiu gerą karjerą, tačiau iki šios dienos pasiilgstu žaidimo. Net dabar, kai prieš kiekvieną treniruotę mano auklėtiniai prasitampo raumenis, aš atlieku seriją metimų. Negaliu nustoti tai daryti. Tikrai pasiilgstu krepšininko patirties.“

E.Messina greitai tapo vienu jauniausių profesionalių trenerių Italijoje,. Vėliau jis pakilo iki nacionalinės rinktinės vairo, o 1998-aisiais su Bolonijos „Virtus“ iškovojo Eurolygos titulą.

Po trejų metų, kai Eurolyga perėmė turnyro organizavimą, „Virtus“ laimėjo trofėjų penkerių rungtynių serijoje įveikdama Vitorijos „Tau Ceramica“.

„Eurolyga padarė daug svarbių ėjimų trenerių ir žaidėjų labui, kaip turnyro 50-mečio paminėjimas 2008-aisiais. Tai smulkūs, bet reikšmingi dalykai. Karjeros pabaigoje tu atsisuksi ir prisiminsi, jog dalyvavai šiame renginyje. Tas pats galioja ir 2001-ųjų metų finalo serijai“, – sakė E.Messina.

Kitus du titulus specialistas iš Venecijos iškovojo su Maskvos CSKA. Pirmąjį trofėjų pasiekė 2006-aisiais, antrąjį – 2008-aisiais. Pirmąjį titulą jis prisimena dėl išgyventos dramos šeimoje. CSKA lėktuvui nusileidus finalo ketvertą rengiančioje Prahoje, treneris sulaukė žinutės, jog dėl infekcijos jo sūnus buvo išgabentas į ligoninę.

„Aš buvau burbule. Nieko negalvojau. Mano žmona buvo nuostabi, taip pat ir asistentai bei žaidėjai... Aš treniravau tik rungtynėse. Dauguma žmonių nusipelnė daugiau pagyrimų už mane“, – 2006-ųjų dramą prisiminė tuometis CSKA treneris.

Po penkerių metų NBA, E.Messina sugrįžo į Italiją ir prisijungė prie istorinės šalies komandos, besikaunančios Eurolygoje. Jis puikiai supranta, koks tai didelis iššūkis.

„Eurolyga – sunkiausias turnyras pasaulyje, nes po reguliaraus sezono tu žengti į atkrintamąsias, o iš jų šoki į finalo ketvertą, kuriame vyksta „gyvenk arba mirk“ rungtynės“, – mintimis dalijosi E.Messina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius