Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

Edgaras Ulanovas: „Išlindo visos klaidos“

Penktadienį kauniečiai iš sausakimšos „Žalgirio“ arenos grįžo nusiminę – Kauno „Žalgiris“ nesėkmingai startavo Eurolygoje ir savo aikštelėje rezultatu 58:70 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai. Komandos senbuvis Edgaras Ulanovas rodė gerą pavyzdį, bet puolime kauniečiai strigo itin dažnai, o ypač daug broko matėsi komandos naujokų žaidime.

Komandos naujokams reikia laiko. Jau po pirmosios Luko Lekavičiaus diriguotos atakos Šaras griebėsi už galvos, Nigelis Hayesas dar sunkiai rado savo vietą aikštėje, o puikiai viską iliustruoja Jocko Landale‘o tritaškių grafa statistikos protokole – vienas iš šešių.

Dar nesusiklijavęs „Žalgiris“ gynyboje atrodė gerai ir praleido viso labo 70 taškų, tačiau puolime Š.Jasikevičiaus auklėtiniai labai strigo. Komanda padarė 16 klaidų, o metimų procentas tiesiog tragiškas – 36,1%.

VIDEO: „Karštomis pėdomis“: tušti įžaidėjai, pasimetę naujokai ir kritika

Senbuviai kelis kartus kilstelėjo „Žalgirį“ spurtui. Edgaras Ulanovas trečiajame kėlinyje įšovė tritaškį su varžovo pražanga ir sumažino skirtumą iki 7 taškų. Atrodė, kad kauniečiai sugrįš į rungtynes, bet arčiau 4 taškų „Baskonia“ neprisileido.

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose žaidė E.Ulanovas. Ilgametis „žalgirietis“ pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Puolėjas pasidžiaugė sugrįžimu į Eurolygos kovas, bet liūdėjo dėl padarytų klaidų.

„Visų pirma, smagu pradėti sezoną, pajusti atmosferą arenoje. Aišku, kad baigėsi rungtynės blogai. Pasirodo, daug dalykų dar turime išmokti. 70 taškų tokiai komandai praleisti gal ir nėra blogai, bet puolime strigome nemažai.

Ypač, kai aikštėje buvo Fallas. Jeigu pernai tokius didelius žmones mokėjome nubausti, tai šiemet dar nėra tokios kantrybės, susižaidimo. Kartais perskubėjome ir metėme daug neparuoštų metimų.

Gynyboje padarėme per daug pražangų, kai nereikėjo, ir per mažai, kai reikėjo. „Baskonia“ mus sugrąžino į realybę, kad pamatytume, jog Eurolygoje reikia žaisti žymiai geriau“, – rungtynes reziumavo E.Ulanovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Kauniečiams trūko ir patikimesnio žaidimo organizavimo. Alexui Perezui dar sunkoka suprasti, ko nori Š.Jasikevičius, o Lukui Lekavičiui būnant aikštėje jautėsi lengvas sumišimas.

E.Ulanovas pritarė – patikimesnio vadovavimo trūko. 15min pateikia puolėjo mintis po rungtynių.

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ startas Eurolygoje ir nuožmi kova su neparankia „Baskonia“

– Edgarai, ar labai trūko geresnio žaidimo organizavimo?

– Stigo. Momentais tikrai jie mus išmušė. Žinojome ir akcentavome, kad Pierria Henry labai daug spaudžia, kiti žmonės išmušinėja iš derinių. Žinote, kiekvienas kamuolys yra labai svarbus. Jei jie įmeta daugiau lengvų taškų už mus, tai yra didžiulis pranašumas Eurolygoje. Net neabejoju, kad tobulėsime.

– Antroje pusėje buvo gerų atkarpų, bet „Baskonia“ visada atsakydavo. Ko trūko tose atkarpose?

– Kai kur susikalbėjimo, kai kur geros pražangos. Jei mums šito užtekdavo Lietuvos krepšinio lygoje, tai nepamatydavome savo klaidų. Šiandien viskas išlindo. Kada ateina momentas, kai gali perlaužti ir nueiti arba sustoji ir dairaisi vienas į kitą. Bus gera pamoka.

– Y.Fallas puolime nespindėjo, bet gynėsi puikiai. Kiek jis griovė „Žalgirio“ žaidybinį planą?

– Tikrai kartais galėjome jam pasiruošti geriau. Kaip jau minėjau, tokius aukštaūgius bausdavome, bet šiandien pritrūko susižaidimo, situacijos skaitymo ar tęstinumo. Mesdavome neparuoštus metimus per jį, kai galėjome bausti kitaip. Reikia mokytis iš savo klaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius