Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

Erikas Kučiauskas: „Jei Sofoklis Schortsanitis įsižaidžia, Europoje jo negali sustabdyti niekas“

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namuose kausis su Eurolygos A grupės lyderiu Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis). Aco Petrovičiaus auklėtiniai bandys atsigriebti už pirmajame ture Izraelyje patirtą nesėkmę (70:86).
S.Schortsanitis nugalėtojams pelnė 42 taškus
E.Kučiausko teigimu, įsižaidęs Sofoklis Schortsanitis yra nesustabdomas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiausia problemų žydų tvirtovėje sukėlė graikas Sofoklis Schortsanitis, surinkęs 24 taškus. Nenuostabu, kad prieš atsakomąją dvikovą „Žalgiris“ labai prisibijo galingo stoto vidurio puolėjo. Tiesa, žalgiriečiams derėtų atkreipti dėmesį ir į buvusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderį Chucką Eidsoną bei į kitus „Maccabi“ narius, galinčius pridaryti didelių nemalonumų.

Nors „Maccabi“ žaidėjai pasiryžę Kaune pasiekti šeštą pergalę iš eilės, buvęs Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas pergalę prognozuoja Kauno sporto halės šeimininkams.

„Žinoma, palaikysiu „Žalgirį“. Halėje susirinkę aistruoliai visuomet labai karštai palaiko savo numylėtinius, todėl tai yra vienas iš pagrindinių faktorių, galinčių lemti pergalę. Žalgiriečiai turėtų laimėti. Tiesa, apie pergalę didesniu nei 16 taškų skirtumu nereikia kalbėti. Svarbiausia – pergalė. Ar tai įmanoma užduotis, pamatysime per rungtynes. Žinoma, tarpusavio skirtumas galbūt nebus užmirštas, bet treneriai kelia užduotį paprasčiausiai laimėti. Vis dėlto jei atsirastų toks šansas, aišku, būtų atsižvelgiama ir į skirtumą“, – tvirtino E.Kučiauskas.

– Ko žalgiriečiams reikėtų pasimokyti iš pirmajame rate patirto pralaimėjimo Tel Avive? – paklausėme E.Kučiausko.

– Reikia atsižvelgti į klaidų skaičiaus sumažinimą ir Schortsaničio gynybą. Manau, treneriai yra paruošę tam tikrų taktinių sumanymų prieš Sofoklį. Jis praktiškai vienas Tel Avive sudraskė kauniečius ir žaidimas buvo grindžiamas būtent per jį.

– Galbūt tai proga išbandyti panašaus sudėjimo Omarą Samhaną?

– Mano nuomone, jei Sofoklis įsižaidžia, Europoje jo negali sustabdyti niekas. Tada jau statyk prieš jį ką tik nori, vis tiek tai nebepadės. Žalgiriečiams reikia taip sustyguoti gynybą, kad jis gautų kuo mažiau kamuolių baudos aikštelėje. Jei krepšininkas ilgai praleidžia be kamuolio, praranda žaidimo ritmą. Tokiu būdu Sofoklio problema galbūt išsispręstų savaime.

– Po pralaimėjimo Belgrade daug klausimų sukėlė A.Petrovičiaus žaidėjų rotacija. Ar ta kritika pagrįsta?

– Kritikuoti galima bet kurį. Jis daro taip, kaip jam atrodo geriausiai. Tiesa, galbūt kartais vertėtų į aikštę išmesti šviežesnio kraujo. Vis dėlto pats treneris geriau išmano komandos taktiką. Su viena komanda gali žaisti vieni krepšininkai, su kita – kiti. Tai jau priklauso nuo taktinio pasiruošimo.

– Nemažai kalbama ir apie Mindaugą Kuzminską. Jis vertas didesnio trenerio pasitikėjimo ar Mindaugas tiesiog dar nėra pajėgus Eurolygoje žaisti daugiau nei 10 minučių?

– Jau esu minėjęs, kad „Žalgiris“ praktiškai kiekvienoje pozicijoje turi tris žaidėjus. Mindaugo sėdėjimas ant suolo yra natūralus dalykas. Treniruojantis su stipria komanda, gali tobulėti ir per treniruotes. Aišku, žaidimo praktika labai praverstų, tačiau jis turi daugiau šansų pasireikšti kituose turnyruose. Vis dėlto natūralu, kad į visai kitą lygį patekęs žaidėjas turi apsiprasti su tokiu vaidmeniu. Laikas parodys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius