Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

Eurolyga nuo šiol pati spręs finansinius ginčus tarp klubų ir trenerių

Eurolygos klubų ir jų darbuotojų, įskaitant ir trenerius, ginčai nuo šiol bus sprendžiami nebe Tarptautiniame sporto arbitražo (CAS) ar Krepšinio arbitražo (BAT) teismuose, o vidiniame Eurolygos organe.
Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius
Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Stambule praėjusią savaitę buvo pristatyti Eurolygos ginčų sprendimo kontora.

Kaip teigia „Euro Hoops“, tai – pirmasis žingsnis link vidinės turnyro valdymo sistemos, galėsiančios spręsti ginčus, tarp jų ir finansinius, be išorinės pagalbos, sukūrimo.

Pernai sukurtos Eurolygos vyriausiųjų trenerių tarybos vykdantysis direktorius Goranas Sašičius tokius pokyčius vertina itin teigiamai.

„Matome tai kaip teigiamą poslinkį, kurį pavyko įgyvendinti jau per pirmuosius vyr. trenerių tarybos gyvavimo metus, – teigė G.Sašičius. – Norėčiau padėkoti visiems, dalyvavusiems diskusijose, o ypač didelį „ačiū“ tariu Eurolygai ir jos klubams. Iki šiandien visi ginčai tarp trenerių ir klubų buvo sprendžiami CAS, BAT ar nacionaliniuose teismuose, kurie yra nesusiję su Eurolygos valdymo organais. Ginčų sprendimas iki šiol nebuvo vykdomas efektyviai, tad manome, kad naujoji kontora šiuos ginčus spręs geriau negu tai buvo daroma anksčiau.“

Trumpiniu DRC pavadintas naujasis Eurolygos ginčų sprendimo organas nuo šiol leis Eurolygai pačiai taikyti bausmes finansinių taisyklių nesilaikantiems klubams.

Palyginimui, iki šiol klubams iš BAT ir CAS grėsė vienintelė bausmė – žaidėjų perėjimų draudimas.

Stambule taip pat nutarta, kad trenerių kontraktai nuo šiol bus standartizuoti pagal Šveicarijos įstatymus. Nuspręsta, jog taip bus išvengta nesusipratimų, kuomet sutartys paruošiamos pagal nacionalinius šalies, iš kurios yra klubas, įstatymus.

Į galimybę standartizuoti kontraktus jau žvelgia ir Eurolygos žaidėjų asociacija, tačiau ši kol kas galutinio sprendimo dar nėra priėmusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius