-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 06

Eurolygą sužavėjo atviri Šaro žodžiai ir netikėtai nuskambėjęs „Žalgirio“ vardas

Šarūno Jasikevičiaus žodžiai po „Žalgirio“ pergalės įstrigo Eurolygos kūrėjams. Kauniečių treneris pateko į geriausių Eurolygos savaitės pasisakymų rinkinio viršelį. „Žalgirio“ pavadinimas skambėjo ir toli nuo Lietuvos.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Šį sezoną nusipelnėme gerokai didesnių dalykų, kurių taip ir negavome. Nesu tikras, ar žaidėme pakankamai gerai, kad nusipelnytume pergalės, bet, žinote, kartais tokio ilgo sezono metu tiesiog pasiimi W (pergalės trumpinys) ir važiuoji namo“, – po dramatiškos kovos „Žalgiriui“ pranokus Tel Avivo „Maccabi“ 73:68, į Eurolygos kameras sakė Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ vardas buvo minimas ir kitose rungtynėse, kuriose visai nebuvo vyrukų su žalia apranga.

Po „Valencia“ pergalės prieš Berlyno ALBA (91:77) Ispanijos klubo treneris Jaume Ponsarnau kalbėjo apie „Žalgirio“ pavyzdį.

„Norėjome suburti konkurencingą komandą, bet mūsų laukė sudėtingas tvarkaraštis. Mums tai buvo geros pamokos. Mūsų pavyzdys buvo „Žalgiris“ ir jo pastarųjų metų pasiekimai. „Žalgiris“ niekada gerai nestartuodavo, bet vis augdavo. Tai mums buvo kaip iššūkis“, – kalbėjo J.Ponsarnau.

„Valencia“ pradėjo sezoną 5 pralaimėjimais iš eilės, bet dabar turi 8 pergales ir 9 nesėkmes bei dalijasi 8-11 vietas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jaume Ponsarnau
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jaume Ponsarnau

Praėjusią savaitę antraštėmis kalbėjo Atėnų „Panathinaikos“ treneris Rickas Pitino. Po fantastiškos pergalės prieš CSKA (106:102) amerikietis liaupsino varžovų lyderį Mike'ą Jamesą.

„CSKA labai pasisekė, nes Mike'as Jamesas galėtų 15 metų žaisti NBA. Jis niekuo nenusileidžia daugeliui NBA gynėjų – gal tik 5-6. Jis yra neįtikėtinas metikas ir puikiai dalijasi kamuoliu“, – tikino R.Pitino.

Po pergalės Pirėjuje (96:87) Stambulo „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius įvertino Vassilio Spanoulio rekordą. Graikas tapo rezultatyviausiu visu laikų Eurolygos krepšininku.

„Noriu pasveikinti Spanoulį su šiuo pasiekimu. Visi supranta, kaip sunkiai jis dirba ir, be jokios abejonės, jis nusipelnė būti to sąrašo viršuje“, – tikino Željko.

Po sunkios pergalės prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą (73:72) Milano „Olimpia“ treneris Ettore Messina priminė krepšinio tiesą, kuri aktuali ne tik jo auklėtiniams.

„Žaidėme labai įsitempę. Mes tiesiog turime atsipalaiduoti ir suprasti, kad čia tik krepšinis“, – teigė patyręs italas.

E.Messinos komanda dabar išgyveno sunkią atkarpą – laimėjo tik 3 iš 10 mačų.

Tuo tarpu fantastiška pergale prieš „Barcelona“ (76:74) į Vitoriją grįžęs Duško Ivanovičius priminė dar vieną reikšmingą mintį krepšinyje.

„Aš čia dirbu tik tris dienas ir per tokį trumpą laiką niekas nepadarytų stebuklų“, – kuklinosi treneris, visus nuopelnus skyręs žaidėjams.

Tai buvo skambiausi praėjusios savaitės Eurolygos trenerių pasisakymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius