-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 13

Eurolygoje – beveik du dešimtmečius nematyta ryškių individualių pasirodymų gausa

Eurolygos sezonas – kaip niekada intriguojantis ir įdomus, kurį spėjo papuošti jau daugybė įspūdingų individualių pasirodymų. Devyni stipriausio Senojo žemyno turnyro krepšininkai jau keturiolika kartų pasiekė 30 pelnytų taškų ribą, o tai pirmas kartas Eurolygoje per pastaruosius 15 metų.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / Euroleague.net nuotr.

Tiek daug ryškių pasirodymų pastarąjį kartą buvo 2004-2005 metų sezone, kai 30 taškų ribą keturis kartus pasiekė rezultatyviausiu turnyro krepšininku tapęs Charlesas Smithas iš Pezaro „Scavolini“, dukart – naudingiausiu sezono žaidėju tapęs Anthony Parkeris iš Tel Avivo „Maccabi“.

Šį sezoną ženklina įspūdingi individualūs pasirodymai, primenantys pirmuosius modernios Eurolygos metus. Pirmajame sezone 30 taškų riba buvo pasiekta 21 kartą, antrajame sezone – 37 kartus, tuomet kasmet atitinkamai sekė 18, 24 ir 18 tokio pobūdžio benefisai.

Viskas pasikeitė 2006-aisiais, kai vos keturi žaidėjai įlipo į 30 taškų žymą, o 2010-2011 metų sezone vos dviem krepšininkams pavyko surengti tokius ryškius pasirodymus – Maskvos srities „Chimki“ lyderiui Keithui Langfordui bei Vitorijos „Caja Laboral“ žvaigždei Mirzai Teletovičiui.

30 taškų pasirodymų gausa

Šiame sezone keturiems krepšininkams pavyko pelnyti 30 taškų daugiau nei vieną kartą: Maskvos CSKA žvaigždei Mike‘ui Jamesui, Stambulo „Anadolu Efes“ reaktyviniam gynėjui Shane‘ui Larkinui, Rusijos krepšinio superžvaigždei Aleksejui Švedui ir prancūzui Nando De Colo.

Pastarąjį toks įvykis užfiksuotas 2003-2004 metų sezone, kai 30 taškų žymą daugiau nei kartą pasiekė lietuviai Arvydas Macijauskas ir Šarūnas Jasikevičius, o prie jų prisijungė ir Milošas Vujaničius, Maurice‘as Evansas ir Lynnas Greeras.

30 taškų ribą šį sezoną dar spėjo užfiksuoti: Tyrese‘as Rice‘as, Ioannis Papapetrou, Lorenzo Brownas, Vassilis Spanoulis, Tornikė Šengelija ir Bojanas Dubljevičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Naujas rekordas

Prie tokios gausos įspūdingų pasirodymu, nenuostabu, jog krito ir Eurolygos rezultatyvumo rekordas. Shane‘as Larkinas lapkričio 29-ąją dieną pelnė 49 taškus (5/7 dvit., 10/12 trit., 9/10 baud.) bei nubrėžė naują liniją.

Senasis rekordas siekė 41 tašką, kurį pasiekę buvo keturi žaidėjai – Kaspars Kambala, Alphonso Fordas, Carltonas Myersas bei Bobby Brownas. Šį skaičių pasiekė ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas T.Rice‘as, dabar atstovaujantis „Panathinaikos“, bet pasiekimas užfiksuotas praėjus 8 dienoms po Sh.Larkino karjeros vakaro.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas ir Nando De Colo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas ir Nando De Colo

Istorinis pasiekimas

Stambulo „Fenerbahče“ taškų mašina Nando De Colo 30 taškų ribą šį sezoną pasiekė jau 3 kartus, o iš viso per karjerą – šešis kartus, taip pakartojęs A.Fordui priklausantį rekordą.

A.Švedas, M.Jamesas ir Sh.Larkinas simbolinę žymą yra pasiekę po penkis kartus. Jiems kompaniją istoriniame kontekste palaiko buvęs žalgirietis Marcusas Brownas, graikas Panagiotis Liadelis ir serbas Milošas Vujaničius.

Eurolygos istorijoje 141 krepšininkas yra bent kartą įmetęs 30 taškų per vienerias rungtynes, o 40 žaidėjų tai pavyko padaryti bent po du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius