Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 28

Eurolygos boso negąsdina galimas „Panathinaikos“ praradimas: „Jei jie išeis, ateis kiti“

Atėnų „Panathinaikos“ klubo savininkas Dimitris Giannakopoulos eilinį kartą supyko ant Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu ir, pasak Graikijos žiniasklaidos, jau grasina perėjimu į FIBA Čempionų lygą. Vis dėlto Eurolygos boso graiko ketinimai pernelyg nejaudina.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Su ispanų dienraščiu „El Pais“ kalbėjęs katalonas pabrėžė, kad tai jau ne pirmas kartas, kai PAO savininkas svaidosi grasinimais, o atsižvelgdamas į praėjusių atvejų patirtį J.Bertomeu siūlo tiesiog būti kantriems ir luktelėti.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai tai girdime. Geriausia, ką galime padaryti, tai būti kantrūs, kalbėtis su jais ir leisti jiems viską įvertinti. „Panathinaikos“ žino, kad neras geresnio varianto nei Eurolyga, jų laukia nebent kur kas prastesni variantai. Nėra jokių abejonių, tą supranta visi.

Nors apie tai (pasitraukimą iš Eurolygos – red.past.) jie kalbėjo jau ir anksčiau, jie taip ir neįvykdė to, apie ką kalbėjo“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Katalonas patikino, kad net jeigu graikai galiausiai nuspręstų pasukti skirtingu keliu nuo Eurolygos, stipriausiame žemyno turnyre atsiradusi vieta tuščia neliktų.

„Net jeigu taip ir įvyktų ir jie išeitų, į jų vietą ateis kiti. Dar prieš kelerius metus mes juk turėjome ir Trevizo „Benetton“, ir Sienos „Montepaschi“ ekipas...“, – pareiškė J.Bertomeu.

Dar prieš kelerius metus mes juk turėjome ir Trevizo „Benetton“, ir Sienos „Montepaschi“ ekipas...

D.Giannakopoulo pyktis kilo po Eurolygos klubų vadovų vaizdo konferencijos pirmadienį, kai graikas negavo atsakymų iš J.Bertomeu jam rūpimais klausimais apie komandų ir lygos finansinę situaciją.

„Pone Bertomeu, jūs tris mėnesius tarėtės su žaidėjais dėl jų kontraktų. Jie dirbo 65 proc. laiko, o jūs sutikote jiems sumokėti už 80 proc. Vietoje to, kad kalbėtumėte su rėmėjais, kad išsiaiškintumėte, kiek jie duos paramos, jei pratęstume sezoną, jūs kalbėjote tik su žaidėjais.

Ar logiška tai, kad nediskutavote apie pajamas su klubais? Norime, kad pateiktumėte kito sezono finansinius duomenis, nes apie komandų pajamas nieko negirdėjome. Jei nesužinosime, kokios pajamos bus, nežinome, ar liksime Eurolygoje“, – turnyro vadovų konferencijoje kalbėjo PAO savininkas.

„Instagram“ nuotr./Dimitris Giannakopoulos
„Instagram“ nuotr./Dimitris Giannakopoulos

Skelbiama, kad D.Giannakopoulos buvo vienintelis iš Eurolygos klubų vadovų, nesutikęs su J.Bertomeu siūlymu nutraukti sezoną.

Jei „Panathinaikos“ vieta Eurolygos turnyre liktų laisva, į ją taikytųsi bent keli žinomi Europos klubai – pirmiausia, Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Partizan“, jau anksčiau išreiškę norą žengti į Eurolygą.

„Panathinaikos“ vadovai savo sprendimą žada skelbti per birželio 3 d. vyksiančią spaudos konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius