Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

Eurolygos intrigos: karališkas testas R.Kurtinaičiui bei skirtingi ALBA ir „Bayern“ veidai

Dviguba Eurolygos savaitė antradienio vakarą startuos septyniais mačais, tarp kurių – Kauno „Žalgirio“ dvikova su Atėnų „Panathinaikos“. Tarp šių mačų netrūks ir lietuviškų akcentų – Rokas Giedraitis priima Belgrado „Crvena zvezda“, Kęstučio Kemzūros kariauna keliauja į Miuncheną, o Rimo Kurtinaičio – į Madridą. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.

Berlyno ALBA (2-6)–Belgrado „Crvena zvezda“ (2-6)

Viena iš šių komandų pakils iš lentelės dugno. Tai bus vos trečias komandų susitikimas šiame amžiuje, pastarąjį kartą jos kovėsi 2015-aisiais „Top 16“ etape.

ALBA demonstruoja skirtingą veidą žaisdama namuose ir išvykose. Savų sirgalių akivaizdoje Berlyno krepšininkai vidutiniškai praleidžia po 76 taškus, tuo metu svečių tvirtovėse Aito Garcia Reneseso auklėtiniai keturis kartus varžovams leido pelnyti bent 100 taškų, o vidurkis siekia net 100,6 praleisto taško per susitikimą.

Pagrindinė mikrodvikova: Eurolygos debiutantai Martinas Hermannssonas ir Billy Baronas per pastarąsias trejas rungtynes perėmė komandų kontrolę į savo rankas. Per šią atkarpą islandas fiksavo po 9 taškus ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo, tuo metu B.Baronas – 16,7 taško ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo. ALBA įžaidėjas labiau ieško galimybių sukurti progas komandos draugams, tuo metu „Crvena zvezda“ gynėjas gyvena ties tritaškio linija. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas per pastarąsias trejas rungtynes pataikė 7 tritaškius iš 11.

„Įveikti „Crvena zvezda“ bus sudėtinga vien dėl jų potencialo. Mes turime sunkumų, nes negali žaisti pagrindiniai du mūsų įžaidėjai Peytonas Siva ir Stefanas Peno. Privalome 100 proc. susikoncentruoti antradienio rungtynėms“, – teigė Aito Garcia Renesesas.

Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“
Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“

Miuncheno „Bayern“ (3-5)–Pirėjo „Olympiakos“ (3-5)

Po vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčios komandos kovos dėl šuolio į viršų turnyrinėje lentelėje. „Olympiakos“ laimėjo pastarąsias ketverias tarpusavio rungtynes.

Namuose ir išvykose žaidžia skirtingos „Bayern“ komandos. Svečiuose Dejano Radonjičiaus kariauna pralaimėjo visus keturis susitikimus, o namuose iškovojo tris pergales per ketverias rungtynes. Žaisdama „Audi Dome“ arenoje „Bayern“ vidutiniškai pelno po 87,8 taško ir praleidžia po 75 taškus, tuo metu išvykose pelnoma vos po 66,5 taško, praleidžiama – po 86 taškus.

Pagrindinė mikrodvikova: Reta proga išvysti tradicinių centrų akistatą, kurioje šįkart ginklus surems Gregas Monroe bei Nikola Milutinovas. Amerikietis yra ketvirtas Eurolygoje pagal blokuotus metimus (vid. 1,1), tuo metu N.Milutinovas užima antrąją vietą pagal atkovotus kamuolius (vid. 10,8). G.Monroe yra rezultatyviausias „Bayern“ žaidėjas (vid. 13,5 tšk.), tačiau N.Milutinovas demonstruoja daug geresnį pataikymą iš dviejų taškų zonos (66 proc. prieš 50,6 proc.). Abu jie terorizuoja varžovus žaidimu baudos aikštelėje.

„Mūsų laukia solidi komanda. „Bayern“ žaidžia kietą, fizine jėga paremtą krepšinį. Žaidžia paprastai, bet kiekvienas žaidėjas puikiai žino savo vaidmenį. Žinoma, jie baudos aikštelėje ieško G.Monroe. Jie turi ir dydį, ir metikų – P.Koponeną, M.Lo ir V.Lučičių“, – prieš rungtynes sakė Kęstutis Kemzūra.

Euroleague.net nuotr./Livio Jean-Charles
Euroleague.net nuotr./Livio Jean-Charles

Vilerbano ASVEL (5-3)–Stambulo „Anadolu Efes“ (6-2)

Tobulą ASVEL startą namuose nutraukti sieks praėjusio sezono finalininkė „Anadolu Efes“. Tai pirmosios oficialios šių komandų rungtynės per pastaruosius 16 metų. ASVEL dvikovą pasitinka geros nuotaikos – įveikė čempionę CSKA bei išvykoje palaužė „Crvena zvezda“ krepšininkus. Stambulo ekipa šį sezoną išvykoje laimėjo dukart per tris mačus.

Pagrindinė mikrodvikova: Vidurio puolėjas Tonye Jekiri pirmauja ASVEL komandoje pagal taškus (vid. 11), o lygoje pirmauja pagal atkovotus kamuolius (vid. 11,5). Šią savaitę jis susidurs su dukart geriausiai Eurolygoje besiginančiu žaidėju Bryantu Dunstonu (vid. 11,4 tšk. bei 6,6 atk. kam.), kuris yra antras turnyre pagal blokuotus metimus (vid. 1,6). T.Jekiri yra Eurolygos naujokas, tad jo kiekvieną savaitę laukia nauji iššūkiai, o juos krepšininkas vis sėkmingai išlaiko. Praėjusią savaitę centras atkovojo 19 kamuolių, tokio rezultato lygoje nebuvo aštuonerius metus.

„ASVEL nėra pralaimėjusi rungtynių namuose. Mūsų būsima varžovė puikiai ginasi, o puolime patraukia vis kitas žaidėjas. ASVEL puikiai kaunasi aukščiausiu lygiu. Privalėsime gerai gintis bei gerai kovoti dėl kamuolių po savuoju krepšiu. Reikės demonstruoti savo žaidimą, jei norime laimėti mačą“, – teigė „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas.

Euroleague.net nuotr./Sergio Rodriguez
Euroleague.net nuotr./Sergio Rodriguez

Milano „Olimpia“ (6-2)–Tel Avivo „Maccabi“ (6-2)

Kova dėl pirmosios vietos Eurolygoje. „Maccabi“ turi šešių pergalių seriją, tuo metu Milano krepšininkai laimėjo visas ketverias rungtynes namuose.

Šešias pergales per aštuonis susitikimus turinti „Maccabi“ fiksuoja geriausią sezono startą naujojo formato Eurolygoje. Tokiu rezultatu pernai pradėjo ir „Olimpia“, tačiau tuomet patyrė penkis pralaimėjimus iš eilės.

Tel Avivo krepšininkai atkrintamąsias pastarąjį kartą buvo pasiekę 2015-aisiais, o Milano – 2014-aisiais metais. Ar pergalę antradienio mače iškovojusi ekipa nulauš nesėkmingą pastarųjų sezonų atkarpą?

Pagrindinė mikrodvikova: Įžaidėjai yra rezultatyviausi bei labiausiai patyrę komandų krepšininkai. Buvęs Eurolygos sezono MVP Sergio Rodriguezas (vid. 15,4 tšk. ir 5 rez. perd.) yra Milano komandos vedlys, o buvęs Europos taurės MVP Scottie Wilbekinas (vid. 15,6 tšk. ir 2,9 rez. perd.) sezono starte tiesiog liepsnoja. Ispanas mėgsta veržtis po krepšiu, tuo metu S.Wilbekinas tritaškius meta dukart dažniau nei dvitaškius.

„Tel Avivo krepšininkai rungtynes pasitinka būdami labai aukštoje natoje, jie demonstruoja milžinišką fiziškumą, su kuriuo sunku varžytis. „Maccabi“ potencialas puolime yra milžiniškas. Mums bus svarbus gynybinis aspektas, o puolime turėsime būti disciplinuoti, kad neleistume varžovams bėgti atviroje aikštelėje, nes tai yra mėgstamiausias jų ginklas“, – sakė „Olimpia“ treneris Ettore Messina.

Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo
Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo

Madrido „Real“ (5-3)–Maskvos srities „Chimki“ (6-2)

Trejas rungtynes paeiliui laimėjęs karališkasis klubas siekia toliau kilti aukštyn turnyrinėje lentelėje. Madrido krepšininkai laimėjo visus keturis mačus namuose, tuo metu „Chimki“ laimėjo pastaruosius du susitikimus.

„Real“ centras Jordanas Mickey Eurolygoje debiutavo praėjusį sezoną vilkėdamas „Chimki“ marškinėlius. Jis tapo pagrindine Pamaskvės klubo žvaigžde, kai traumas patyrė Aleksejus Švedas ir Anthony Gillas. J.Mickey pernai per 28 rungtynes fiksavo 14,2 taško ir 5 atkovotus kamuolius vidutiniškai. Madride vidurio puolėjas demonstruoja dar efektyvesnį žaidimą skaičiuojant statistiką per vieną minutę, o dabar jo laukia pirmasis buvusios komandos testas.

Pagrindinė mikrodvikova: Startiniai komandų vidurio puolėjai daro didžiulę įtaką rungtynėms. Walteris Tavaresas pirmauja lygoje pagal blokuotus metimus (vid. 1,9), o jo 220 cm ūgis gąsdina kiekvieną varžovą po krepšiu. „Chimki“ aukštaūgis 205 cm ūgio Devinas Bookeris (vid. 13,3 tšk.) turi ne tik greičio pranašumą prieš savo tiesioginį oponentą, bet jis fantastiškai atakuoja iš toli, per pastarąsias penkerias rungtynes pataikęs 10 tritaškių iš 13. Tai gali priversti W.Tavaresą išlįsti iš baudos aikštelės, o „Real“ strategą Pablo Laso – keisti gynybos planą.

„Mūsų laukia dvejos iš eilės sudėtingos rungtynės Ispanijoje, bet mes esame tam pasiruošę, – prieš mačą sakė „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis. – Praėjusią dvigubą Eurolygos savaitę mes įveikėme „Panathinaikos“, tačiau pralaimėjome „Crvena zvezda“ krepšininkams. Pralaimėjome energija ir koncentracija. Neturime daug patirties žaidžiant dvigubas savaites, bet žinome, apie ką kalbame. Viskas priklausys nuo mūsų energijos ir pastangų, ką aš visada akcentuoju. „Real“ yra puiki komanda, kuri nepradėjo sezono labai gerai, tačiau pastarasis mačas su „Barcelona“ parodė jų potencialą.“

Euroleague.net nuotr./Brock Motum
Euroleague.net nuotr./Brock Motum

„Valencia“ (2-6)–Sankt Peterburgo „Zenit“ (2-6)

Eurolygoje yra penkios komandos savo sąskaitoje turinčios vos po dvi pergales, o dvi iš šių ekipų antradienį kausis Valensijoje. Nugalėtojas tikrai kils lentelėje į viršų.

„Valencia“ startavo pralaimėjusi pirmąsias penkerias rungtynes, tačiau laimėjo dvejas iš pastarųjų trejų. Jaume Ponsarnau auklėtiniai namuose yra iškovoję dvi pergales per tris susitikimus. „Zenit“ po pergalės prieš „Žalgirį“ pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės. Išvykoje Joano Plazos kariauna laimėjo dukart per keturis mačus.

„Zenit“ aukštaūgis Willas Thomasas pastaruosius tris sezonus praleido „Valencia“ komandoje bei jai padėjo 2017-aisiais laimėti Ispanijos čempionų titulą, o 2019-aisiais – Europos taurės trofėjų. Amerikietis tada tapo finalo serijos MVP. W.Thomasas laukia susitikimo su buvusiais komandos draugais Valensijoje.

Pagrindinė mikrodvikova: Valensijos komandos aukštaūgis Bojanas Dubljevičius (vid. 12,5 tšk. bei 6,3 atk. kam.) ir „Zenit“ vidurio puolėjas Gustavo Ayonas (vid. 12,4 tšk. bei 5,7 atk. kam.) yra rezultatyviausi bei daugiausiai kamuolių atkovojantys ekipų žaidėjai. Vienas kitą jie puikiai pažįsta, nes prieš persikeliant į Sankt Peterburgą G.Ayonas aštuonis sezonus praleido Ispanijos lygoje. Meksikietis daugiausia remiasi žaidimu baudos aikštelėje, tuo metu B.Dubljevičius baudžia varžovus metimais iš vidutinio nuotolio ar nuo tritaškio linijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius