-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 18

Eurolygos intrigos: R.Giedraičio kelionė į Barseloną bei antrasis testas K.Kemzūrai

Penktadienio Eurolygos dvikovose – trejos rungtynės, tarp kurių netrūks ir lietuviškų akcentų. Kęstučio Kemzūros ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujamas Pirėjo „Olympiakos“ susikaus su Sankt Peterburgo „Zenit“, o Roko Giedraičio vedama Berlyno ALBA vyksta į Barseloną. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių rungtynių intrigas.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Euroleague.net nuotr.

Pirėjo „Olympiakos“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Kęstučio Kemzūros diriguojama Graikijos ekipa laimėjo pirmąjį mūšį namuose, o dabar Pirėjuje laukiami pergalių skonio dar nepajutę „Zenit“ krepšininkai. Trenerių rokiruotė uždegė „Olympiakos“ ekipą, kuri praėjusiame ture 89:63 įveikė „Valencią“.

Tai bus pirmasis šių varžovų mūšis istorijoje – „Zenit“ žaidžia pirmąjį sezoną Eurolygoje, tad klubų tarpusavio istorija penktadienio vakarą startuos „Taikos ir draugystės“ arenoje.

Nors „Zenit“ ekipa nėra žaidusi prieš „Olympiakos“, tačiau nemažą patirtį dvikovose su Graikijos grandu turi sukaupęs treneris Joanas Plaza. Tiesa, per aštuonerias rungtynes Pirėjuje J.Plaza pergalę iškovojęs yra vos kartą.

Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Olympiakos“ gretose lietuvis Mindaugas Kuzminskas žaidžia po 14 minučių, pelno po 9,5 taško, atkovoja po 4,5 kamuolio, fiksuoja po 9,5 naudingumo balo.

Pagrindinė mikrodvikova: sunkiųjų krašto puolėjų akistata. Georgios Printezis ir Willas Thomasas yra mobilūs aukštaūgiai, galintys daryti grėsmę tiek arčiau, tiek toliau nuo krepšio. Graikas vis dar yra vienas pagrindinių „Olympiakos“ žaidėjų, renkantis po 14 taškų, 3,5 atkovoto kamuolio bei 2 rezultatyvius perdavimus. W.Thomasas irgi yra vienas pagrindinių „Zenit“ ginklų, vidutiniškai pelnantis po 11,5 taško, 6 atkovotus kamuolius bei rezultatyvų perdavimą.

„Zenit“ yra komanda, kuri žaidžia labai kietą, fizine jėga ir intensyvumu paremtą krepšinį, – prieš būsimą susitikimą sakė K.Kemzūra. – Jie bando išardyti puolimą, gyvena iš varžovų klaidų ir blogų metimų, taip susikurdami progas greitoms atakoms. Puolime jie išnaudoja aukštaūgius – Gustavo Ayoną bei Willą Thomasą. Austinas Hollinsas yra puikus metikas, o Alexas Renfroe ir Andrew Albicy mėgsta žaisti įvairų „du prieš du“ krepšinį.

Tikiu, kad raktu į pergalę gali būti tai, kaip mes išpildysime sumanymus puolime prieš tokią agresyvią gynybą. Kaip judinsime kamuolį, atakuosime agresyviai. Antrieji šansai irgi bus labai svarbūs.“

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Brandonas Daviesas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Brandonas Daviesas

„Barcelona“ Berlyno ALBA

Katalonijos klubas siekia trečiosios pergalės bei tobulo starto Eurolygoje. ALBA į Barseloną atvyksta po skaudaus pralaimėjimo Stambule, kur per pratęsimą nusileido „Anadolu Efes“ krepšininkams.

ALBA treneris Aito Garcia Renesesas į „Palau Blaugrana“ areną sugrįžta pirmą kartą nuo 2016-ųjų gegužės. Ispanas „Barceloną“ komandą yra treniravęs net 17 sezonų, nuo 1985-ųjų iki 2002-ųjų. Jis, ko gero, išlieka labiausiai ikonišku visų laikų „Barcos“ treneriu. A.Renesesas su klubu yra laimėjęs keletą kontinentinių turnyrų bei iškėlė komandą į aukščiausią Europos klubų lentyną. Vis dėlto A.Renesesas niekada su „Barcelona“ nelaimėjo Eurolygos.

„Barcelona“ ir ALBA šešis kartus yra susitikusios Eurolygoje, o penkias pergales iškovojo katalonai. Pastarąjį kartą ekipos kovėsi 2014-15 metų sezone, kai „Palau Blaugrana“ šeimininkai laimėjo 92:89. Tai buvo paskutinis ALBA mačas Eurolygoje, į kurią ji sugrįžo po penkerių metų.

Rokas Giedraitis yra rezultatyviausias ir naudingiausias ALBA žaidėjas šiame sezone. Lietuvis per 29 minutes pelno po 15 taškų, atkovoja po 5 kamuolius, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 18 naudingumo balų.

„Mūsų treneriai iš Ispanijos spaus daugybę rankų prieš mačą, bet dvikovos Barselonoje laukiu labai ir aš, – sakė ALBA įžaidėjas Peytonas Siva. – Laukiu susitikimo su Kyle‘u Kuricu, su kuriuo kartu žaidėme universitete. Neturime daug šansų įveikti tokį stiprų varžovą, bet eisime kautis ir žaisime savo žaidimą.“

Pagrindinė mikrodvikova: Laukia įdomi įžaidėjų dvikova – Malcolmas Delaney prieš Peytoną Sivą. „Barcelona“ M.Delaney įsigijo vasaros pabaigoje, tačiau jis iškart tapo svarbiu žaidėju, rinkdamas po 8 taškus bei 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Praėjusį sezoną P.Siva neišvengė sudėtingų traumų, šį sezoną irgi pradėjo susižeidęs, tačiau atsigavimo ženklus jis rodė jau susitikime su „Anadolu Efes“ – 10 taškų, 2 rezultatyvūs perdavimai ir perimti kamuoliai.

Euroleague.net nuotr./Brockas Motumas
Euroleague.net nuotr./Brockas Motumas

„Valencia“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Pergalių kelią ispanai žada pradėti namų rungtynėse prieš „Anadolu Efes“. „Valencia“ jau pirmuosiuose turuose gavo stipriausių dviejų praėjusio sezono ekipų testus, o toks tvarkaraštis sudėtingas būtų bet kam. Kitą vertus, Stambulo ekipa atvyksta po pergalės per pratęsimą prieš ALBA, o pirmajame ture patyrė pralaimėjimą. Tai pozityvūs ženklai „Valencia“ krepšininkams.

Tai bus septintasis tarpusavio mačas Eurolygoje, kol kas komandos dalinasi po tris pergales. Prieš dvejus metus ekipos pasidalino po pergalę, taip pat buvo 2003-2004 ir 2010-2011 metų sezonuose. „Anadolu Efes“ sieks tapti pirmąja ekipa, iškovojusia pergalę išvykoje.

Pagrindinė mikrodvikova: Brockas Motumas su Bryantu Dunstonu ne tik yra vieni svarbiausių aukštaūgių komandose, tačiau jie kartu Stambule žaidė nuo 2017-ųjų iki 2019-ųjų. Buvęs žalgirietis sezoną pradėjo rinkdamas po 11,5 taško, 3 atkovotus kamuolius bei 13 naudingumo balų. Tuo metu B.Dunstono statistika yra: 12,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvūs perdavimai.

„Sezono startas sudėtingas, tačiau mes tobulėjame. Tikiuosi, kad pasieksime pergalę prieš „Anadolu Efes“. Turime koncentruotis ties pergale. Ligi šiol mes davėme per daug pagarbos varžovams. Turime nusiraminti ir žaisti krepšinį“, – sakė B.Motumas.

Penktadienio rungtynių tvarkaraštis:

Pirėjo „Olympiakos“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 21:30
„Barcelona“ Berlyno ALBA 22:00
„Valencia“ Stambulo „Anadolu Efes“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius