-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 02

Eurolygos intrigos: Željko prieš K.Kemzūrą Pirėjuje ir „Baskonia“ gaisrininkas

2020-ieji metai Eurolygoje prasidės keturiais mačais, tarp kurių – Kauno „Žalgirio“ dvikova su Tel Avivo „Maccabi“. Rakto į pergales nerandantis Željko Obradovičius vyksta pas Kęstutį Kemzūrą, išvykoje viską pralaimintis Miuncheno „Bayern“ svečiuojasi Belgrade, o Duško Ivanovičius prisistatys „Fernando Buesa“ arenos sirgaliams. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių rungtynių intrigas.

Belgrado „Crvena zvezda“ (7-9) – Miuncheno „Bayern“ (6-10)

Tai bus trečiasis šių ekipų susitikimas Eurolygos istorijoje. Paskutinį kartą komandos rungėsi 2015-aisiais, kai „Crvena zvezda“ laimėjo abejas to sezono tarpusavio rungtynes.

Šiuo metu komandas skiria vos viena pergalė. Miuncheno krepšininkai dar nėra laimėję išvykoje, tad jei Dejano Radonjičiaus auklėtiniai galvoja apie atkrintamąsias, jie privalo pradėti skinti pergales svečių arenose.

Pagrindinė mikrodvikova: Lorenzo Brownas ir Maodo Lo yra pagrindiniai komandų gynėjai. „Crvena zvezda“ įžaidėjas pastaruoju metu liepsnoja, per paskutines šešerias rungtynes rinkdamas po 14,1 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo bei 20,7 naudingumo balo. M.Lo „Bayern“ ekipai per 26 minutes prideda po 10,3 taško ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo. Kas laimės šią akistatą, gali nulemti ir mačo nugalėtoją.

„Laukia stipri komanda su geru treneriu. Mes esame 100 proc. pasiruošę. Mūsų filosofija yra kiekvieną mačą žaisti kaip paskutinį. Atiduoti ne 100, o 200 proc. jėgų. Tik su tokiu mąstymu galime iškovoti pergalę prieš „Bayern“, – sakė „Crvena zvezda“ centras Vladimiras Štimacas.

Pirėjo „Olympiakos“ (6-10) – Stambulo „Fenerbahče“ (5-11)

Željko Obradovičiaus kariauna pralaimėjo pastarąsias ketverias rungtynes, iš kurių trys pralaimėjimai buvo 3 taškų ar mažesniu skirtumu. „Olympiakos“ laimėjo pastaruosius tris žaistus mačus namuose, tačiau bendrai gruodį iškovojo vos vieną pergalę.

Eurolygos istorijoje šios komandos susitiko 25 kartus, o Pirėjo krepšininkai laimėjo 14 kartų. Svarbiausias mūšis įvyko 2017 metų finale, kuriame „Fenerbahče“ triumfavo 80:64. Bogdanas Bogdanovičius su Nikola Kaliničiumi pelnė po 17 taškų, o finalo MVP išrinktas Ekpe Udoh.

Vassiliui Spanouliui namų arenoje reikia pelnyti 10 taškų, jog taptų rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininku. Graikas jau yra absoliutus lyderis pagal rezultatyvius perdavimus (1475), pataikytus baudų metimus (1078) ir bendrą naudingumo balą (3927).

Pagrindinė mikrodvikova: Labai skirtingi, bet labai efektyvūs sunkieji krašto puolėjai. Georgios Printezis gali susikurti progas prieš bet ką. Dėl savo mobilumo, aukšto krepšinio supratimo bei unikalaus sugebėjimo atakas užbaigti gerai abejomis rankomis. Graiko laukia akistata su Derricku Williamsu, labai atletišku, fiziškai stipriu amerikiečiu, turinčiu greitą pirmą žingsnį ir galinčiu pataikyti iš bet kokios distancijos. Laukia įdomi mikrodvikova.

„Taip, Vassilis Spanoulis yra arti įspūdingo rekordo, bet aš pasakysiu tai, ką pasakytų ir jis. Svarbiausia yra komandinis rezultatas. Vassiliui irgi svarbiausia yra komanda. Visi supranta mačo svarbą. Nesvarbu ką kalba žmonės, jog „Fenerbahče“ išgyvena ne geriausius laikus, tai vis tiek nuostabi komanda su puikiu treneriu. Traumos juos paveikė, bet tai pavojinga komanda, o mes turime būti rimti ir pasiruošę. Laukia sunkios rungtynės“, – prieš dvikovą kalbėjo „Olympiakos“ treneris Kęstutis Kemzūra.

Vitorijos „Baskonia“ (6-10) – „Barcelona“ (13-3)

Šie Ispanijos klubai vietiniame čempionate susitiko daugybę kartų, o Eurolygoje laukia 19 mūšis. „Baskonia“ yra triumfavusi 10 kartų, „Barca“ – 8. Pernai abu kartus laimėjo katalonai.

Pirmąjį Eurolygos ratą Duško Ivanovičius uždarys rungtynėmis prieš savus sirgalius. Pirmajame mače Berlyne į „Baskonia“ sugrįžęs treneris patyrė pralaimėjimą 51:81. Tai buvo trečioji Vitorijos komandos nesėkmė iš eilės. „Barcelona“ yra laimėjusi pastarąsias penkerias rungtynes iš eilės.

Pagrindinė mikrodvikova: Tornikė Šengelija prieš Brandoną Daviesą. Du galingi vyrukai karštose formose. „Baskonia“ aukštaūgis šį sezoną renka po 16,9 taško, 6 atkovotus kamuolius, tuo metu buvęs žalgirietis Katalonijos ekipoje fiksuoja po 9,5 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio.

„Visi turi žinoti, jog „Baskonia“ visada yra „Baskonia“, – sakė „Barcelona“ treneris Svetislavas Pešičius. – Puiki krepšinio organizacija, didelės tradicijos, gera gynyba. Gerai, šiuo metu dėl įvairių priežasčių „Baskonia“ neturi tęstinumo, bet turime suprasti, jog jie žaidė daugybę įtemptų susitikimų. „Baskonia“ žaidėjai yra tarp geriausių Eurolygoje. Esu tikras, kad su tokiu treneriu kaip Duško Ivanovičius jiems reikia tik vienos didelės pergalės. Žinome tai ir ruošiamės atiduoti maksimumą. Esu tikras, kad reikės 40 minučių koncentracijos, geros gynybos, mažo kiekio klaidų.“

Ketvirtadienio rungtynių tvarkaraštis:

Kauno „Žalgiris“ Tel Avivo „Maccabi“ 20:00
Belgrado „Crvena zvezda“ Miuncheno „Bayern“ 20:00
Pirėjo „Olympiakos“ Stambulo „Fenerbahče“ 21:00
Vitorijos „Baskonia“ „Barcelona“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius