Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 12

Eurolygos savaitė: N.Mirotičiaus sugrįžimas į Madridą bei Željko ir D.Itoudžio akistata

Aštuntasis Eurolygos turas žada būti labiausiai intriguojantis. Tarp didžiausių savaitės intrigų – Nikola Mirotičiaus sugrįžimas į Madridą bei Željko Obradovičiaus ir Dimitrio Itoudžio akistata. Oficialus lygos tinklalapis pristato svarbius šios Eurolygos savaitės akcentus.
Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis
Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis / Euroleague.net nuotr.

Nikola Mirotičiaus sugrįžimas į Madridą

Visų akys ketvirtadienio vakaro kryps į Ispanijos sostinę, kur didžiausių varžovų akistatoje Madrido „Real“ (4-3) priims „Barceloną“ (5-1). Ši dvikova dar didesnio dėmesio susilaukia dėl katalonų vasaros pirkinio, ilgamečio „Real“ žaidėjo N.Mirotičiaus įsigijimo.

Puolėjo įtaka „Barcelona“ žaidimui yra neginčijama – ispanas per pirmuosius mačus renka po 19,1 taško, 5,9 atkovoto ir 1,4 perimto kamuolio, 19,9 naudingumo balo. Madride krepšininko laukia daug pažįstamų veidų. „Real“ marškinėlius vis dar vilki Sergio Llullas, Rudy Fernandezas, Jaycee Carrollas, Felipe Reyesas, o ekipą vis dar treniruoja Pablo Laso, kuris buvo ir paskutiniame N.Mirotičiaus sezone Madride 2014-aisiais.

„Barcelona“ yra daugiau nei vieno žaidėjo komandą, tą puikiai praėjusią savaitę Kaune pademonstravo 27 taškus pelnęs bei karjeros rekordą užfiksavęs Cory Higginsas.

Madrido krepšininkai namie yra nepralaimėję – iškovojo visas tris pergales prieš „Fenerbahče“, „Maccabi“ ir ALBA krepšininkus, tačiau ketvirtadienį jų laukia rimčiausias išbandymas.

Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis
Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis

Dimitris Itoudis prieš Željko Obradovičių

Dar vienerios rungtynės, kurių negalima praleisti. Mokinys prieš mokytoją. Penktadienį Dimitrio Itoudžio treniruojama Maskvos CSKA (5-2) namuose priims Željko Obradovičiaus vedamą Stambulo „Fenerbahče“ (2-5).

Tai nėra pirmoji strategų akistata. Buvęs „Panathinaikos“ vedlys ir jo buvęs asistentas nuo 2014-ųjų vasaros buvo susitikę jau 10 kartų bei pasidalino po 5 pergales. Penkerias rungtynes iš aštuonių laimėjo svečių komanda, o kiti du kartai vyko neutralioje finalo ketverto aplinkoje.

Neskaičiuojant Eurolygos finalo 2016-aisiais, būsimą mačą strategai pasitinka jausdami spaudimą. Silpnai pradėjusi „Fenerbahče“ yra toli nuo atkrintamųjų, tuo metu CSKA praėjusią savaitę patyrė skaudų pralaimėjimą Vilerbane. Žinoma, tai dar tik sezono pradžia, o rezultatai šioje sezono stadijoje gali nieko nereikšti gegužę, tačiau abu specialistai stengsis situaciją pakreipti sau dėkinga linkme.

Euroleague.net nuotr./Sergio Rodriguez
Euroleague.net nuotr./Sergio Rodriguez

Didžiųjų puolimo ginklų dvikova Maskvoje

Jei remtumėmės turnyrine lentele, tai didysis savaitės mačas vyksta ne Madride ar tarp CSKA ir „Fenerbahče“ komandų. Ketvirtadienį Mytiščiuose susigrums aukštai kylanti Rimo Kurtinaičio „Chimki“ (5-2) bei visus iš kelio šluojanti Milano „Olimpia“ (6-1).

Rusijos komandą į priekį veda Aleksejus Švedas, renkantis po 20,9 taško per rungtynes. „Chimki“ yra rezultatyviausia Eurolygos komanda – 87 taškai vidutiniškai. Akivaizdu, kad „Chimki“ lyderio stabdymas bus svarbus Ettore Messinos susitikimo plano akcentas. Italų profesorius sugrįžta į miestą, kuriame dirbo septynis sezonus treniruodamas CSKA.

Į Maskvą sugrįžta ir spalio mėnesio naudingiausias Eurolygos žaidėjas Sergio Rodriguezas, kuris CSKA marškinėlius vilkėjo du sezonus. Gynėjų linijoje „Olimpia“ turi ginklų, tačiau svarbus bus žaidimas baudos aikštelėje, kurioje „Chimki“ su Devinu Bookeriu (vid. 13,6 tšk.), Jeremy Evansu (vid. 5,7 atk. kam.) ir Anthony Gillu (vid. 5,6 atk. kam.) stengsis pasinaudoti traumą patyrusio Artūro Gudaičio netektimi.

„Baskonia“ namų pranašumas?

Tvarkaraštis lėmė, kad „Baskonia“ sezono starte buvo labiau svečiuose žaidžianti komanda. Vitorijos klubas prieš savo sirgalius žaidė vos dvejas iš septynerių rungtynių. Abi jos baigėsi pergalėmis. Situacija pasikeis dabar, kai Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai iš būsimų keturių mačų tris pasitiks „Fernando Buesa“ arenoje.

Pirmasis varžovas – deganti Tel Avivo „Maccabi“, laimėjusi pastarąsias penkerias rungtynes. Ioannio Sfairopolous kariauna keturias iš penkių pergalių laimėjo žaisdama namie. Izraelio čempionai privalo įrodyti save svečiuose, nes dabar laukia išvykos į Vitoriją, Milaną ir Barseloną.

Ketvirtadienį ginklais surems du iš vienų mobiliausių aukštaūgių lygoje – Tornikė Šengelija ir Omri Casspi. Gruzinas renka po 21,3 naudingumo balo, žydas – po 18,3. Mikrodvikovos nugalėtojas gali stipriai nulemti ir rungtynių nugalėtoją.

VIDEO: Nick Calathes sends Panathinaikos to the playoffs with a triple-double

Trigubus dublius persekiojantis Nickas Calathesas

Tarp ryškiausių individualių šio sezono naratyvų ryškiausiai žiba Nickas Calathesas, kuris į savo sąskaitą siekia įsirašyti retą trigubą dublį. Atėnų „Panathinaikos“ (4-3) įžaidėjas praėjusį balandį atliko pirmąjį trigubą dublį Eurolygoje per 12 metų. Dvikovoje su Podgoricos „Budučnost“ graikas užfiksavo 11 taškų, 18 rezultatyvių perdavimų bei 12 atkovotų kamuolių.

Praėjusią savaitę N.Calathesas nuo šio pasiekimo buvo per plauką – 13 taškų, 12 atkovotų kamuolių bei 9 rezultatyvūs perdavimai rungtynėse su „Valencia“.

Dabar „Panathinaikos“ susitiks su Roko Giedraičio vedama Berlyno ALBA (1-6), kuri šiame sezone praleidžia daugiausiai taškų Eurolygoje (vid. 89,4). Panašu, kad Atėnų ekipos atakų organizatorius turės daugybę galimybių organizuoti komandos puolimą bei dalinti perdavimus. N.Calathesas žaidžia po 34 minutes, o tai yra didžiausias rodiklis turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius