Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

Eurolygos savaitė: „Real“ misija sustabdyti Sh.Larkiną ir žūtbūtinis mūšis Stambule

Eurolygos mylėtojų šią savaitę laukia tikras krepšinio desertas – Shane'as Larkinas su Stambulo „Anadolu Efes“ keliauja į šį sezoną dar niekeno neužkariautą Madridą. „Valencia“ sieks nukauti trečiąjį Rusijos klubą iš eilės, Stambule – žūtbūtinė kova dėl vietos atkrintamosiose. Oficialus lygos tinklalapis pristato svarbiausius šios savaitės mačų akcentus.
Shane'as Larkinas prieš Facundo Campazzo
Shane'as Larkinas prieš Facundo Campazzo / Euroleague.net nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Pasitikėjimu spindintis „Anadolu Efes“ keliauja į Madridą

Pirmenybių lyderė Stambulo „Anadolu Efes“ (17-3) gali žengti didelį žingsnį į priekį kovoje dėl pirmosios vietos galutiniame komandų išsidėstyme lentelėje. Centrinėje turo dvikovoje Ergino Atamano auklėtiniai išvykoje susirems su Madrido „Real“ (15-5) krepšininkais.

Turkijos komanda spindi pasitikėjimu. „Anadolu Efes“ fiksuoja penkių pergalių seriją, o pastarųjų trijų turų MVP apdovanojimus susižėrė Shane‘as Larkinas. Tai pirmas kartas Eurolygos istorijoje, kai tokio įvertinimo krepšininkas susilaukė tris kartus iš eilės.

„Anadolu Efes“ šį sezoną neturi problemų žaisdama Ispanijoje – svečiuose Turkijos čempionė jau pamokė „Barcelona“, „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus. Rungtynes „Real“ pasitinka po dviejų pralaimėjimų iš eilės Rusijoje.

Pagrindinis Pablo laso kariaunos prioritetas – pristabdyti Sh.Larkiną, kurio mįslės pastaruoju metu iminti nesugeba niekas.

Rusiško „hattricko“ siekianti „Valencia“

Viena karščiausių Eurolygos komandų yra „Valencia“ (10-10), kuri atsitiesė po sezono starto 0-5, o pastaruoju metu yra iškovojusi 6 pergales iš 8 bei taip įsiterpė pirmajame aštuntuke.

Praėjusią savaitę „Valencia“ šeimininkavo Rusijoje ir kirto tiek Maskvos srities „Chimki“, tiek Sankt Peterburgo „Zenit“ klubams. Jaume Ponsernau auklėtiniai turi galimybę pasiekti istorinį rusišką „hattricką“, nes šią savaitę jų laukia Maskvos CSKA (14-6) testas.

„Valencia“ pergalės tampa dar įspūdingesnės, žinant, jog ekipa vertėsi be pagrindinių aukštaūgių Mike‘o Tobey ir Bojano Dubljevičiaus. Ispanijos klubo gretose šį sezoną, išskyrus B.Dubljevičių, joks žaidėjas nefiksuoja dviženklio naudingumo balų skaičiaus.

Šios savaitės išvyka į Maskvą yra puiki galimybė „Valencia“ komandai parodyti, jog pats metas į šią ekipą pradėti žiūrėti rimtai.

Euroleague.net nuotr./Janas Vesely
Euroleague.net nuotr./Janas Vesely

Žūtbūtinė kova Stambule

Mūšis komandų, siekiančių vietos aštuntuke. Į pergalių kelią sugrįžti siekianti Stambulo „Fenerbahče“ (8-12) priims Milano „Olimpia“ (10-10).

„Barcelona“ smūgį praėjusią savaitę sugėrę Željko Obradovičiaus auklėtiniai negali sau leisti patirti dar vieno pralaimėjimo tiesioginiams varžovams kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

Pirmąjį tarpusavio mačą laimėjo „Olimpia“, tad pergalė penktadienį Milano krepšininkus nuo „Fenerbahče“ atitolintų per keturis laimėjimus. Galime drąsiai tvirtinti, jog tai žūtbūtinis mūšis Stambulo ekipai.

Aikštelėje susitiks geri bičiuliai – Nando De Colo ir Sergio Rodriguezas, praėjusiame sezone su CSKA iškovoję Eurolygos titulą.

Euroleague.net nuotr./Davidas Lighty prieš Nicką Calathesą
Euroleague.net nuotr./Davidas Lighty prieš Nicką Calathesą

Revanšo siekiantis „Panathinaikos“

Vilerbano ASVEL antrajame Eurolygos ture namuose 79:78 įveikė „Panathinaikos“. Tai buvo pirmasis šių komandų mūšis istorijoje. Dabar Atėnų klubas turės progą revanšuotis.

Rungtynes ekipos pasitinka skirtingomis nuotaikomis – keturis pralaimėjimus paeiliui patyrusi ASVEL lentelėje krenta žemyn, tuo metu Ricko Pitino kariauna per pastarąsias ketverias rungtynes iškovojo tris pergales, įskaitant praėjusio penktadienio susitikimą su Kauno „Žalgiriu“.

ASVEL šviesulys yra Adreianas Payne‘as, praeityje rungtyniavęs ir „Panathinaikos“. Puolėjas prieš šešis turus sugrįžo po traumos ir per šį laikotarpį fiksuoją po 11,9 taško.

„Panathinaikos“ yra tarp geriausiai dėl kamuolių kovojančių komandų (vid. 35,3), ASVEL – tarp blogiausiai (vid. 32), tad A.Payne’o faktorius gali būti labai svarbus.

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Atkrintamųjų svajokliai sieks pergalių išvykose

Belgrado „Crvena zvezda“ ir Maskvos srities „Chimki“ ekipos šiuo metu savo sąskaitose turi po 9 pergales bei nepatenka į pirmąjį aštuonetą. Šių klubų laukia ispaniški testai Ispanijoje.

Du pralaimėjimus praėjusią savaitę patyrę serbai grumsis su „Barcelona“, kuri yra įsitvirtinusi pirmajame ketverte. Tuo metu stringančiai Rimo Kurtinaičio kariaunai teks „Baskonia“ testas, kuri per pastarąsias septynerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę.

Ketvirtadienio rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos CSKA „Valencia“ 19:00
Sankt Peterburgo „Zenit“ Pirėjo „Olympiakos“ 19:00
Miuncheno „Bayern“ Tel Avivo „Maccabi“ 21:30
Vitorijos „Baskonia“ Maskvos srities „Chimki“ 22:00
„Barcelona“ Belgrado „Crvena zvezda“ 22:00

Penktadienio rungtynių tvarkaraštis:

Stambulo „Fenerbahče“ Milano „Olimpia“ 19:45
Kauno „Žalgiris“ Berlyno ALBA 20:00
Atėnų „Panathinaikos“ Vilerbano ASVEL 21:30
Madrido „Real“ Stambulo „Anadolu Efes“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius