-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 06 22

Eurolygos susirinkime – žinios apie pinigus, atmestą PAO prašymą ir naują „EuroCup“ dalyvį

Atėnų „Panathinaikos“ prašymas išeiti iš Eurolygos perleidžiant jiems priklausančią A licenciją kitai komandai atmestas. Minimaliai koreguojamas Europos taurės turnyro dalyvių sąrašas. Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas ir dar dešimties Eurolygos ekipų bosai nuotoliniame Eurolygos komercinės grupės (ECA) susirinkime priėmė kelis nutarimus ir diskutavo apie galimas turnyro naujoves.

Eurolygos klubai atmetė „Panathinaikos“ prašymą perleisti jiems priklausiusią Eurolygos A licenciją.

„Klubas nepateikė jokių garantijų, kad atlygins visus įsipareigojimus dešimt likusių Eurolygos A licencijų savininkų ir Eurolygai“, – pabrėžiama Eurolygos pranešime.

Pagal Eurolygos sutartį su IMG, už pasitraukimą iš Eurolygos „Panathinaikos“ klubui tektų sumokėti 10 milijonų eurų baudą ir padengti dar krūvą kitų su dešimties metų kontrakto pažeidimu susijusių išlaidų.

VIDEO: „urBONUSas“: Eurolygos skandalas, neeilinė „Ryto“ konferencija ir kitos intrigos

Eurolyga taip pat patvirtino Europos taurės turnyro dalyvių sąrašą. Tiesa, Frankfurto „Skyliners“ klubo vietą šiame turnyre užims Trento „Dolomiti Energia“ komanda iš Italijos – vokiečiai patys nusprendė atsisakyti vietos turnyre.

Kaip skelbiama oficialiame Eurolygos pranešime, Eurolygos klubai iš lygos rėmėjų gaus 14 proc. mažesnę finansinio pyrago dalį, nei buvo prognozuota prieš 2019-2020 m. sezoną.

Tiesa, anot oficialaus pranešimo, dėl koronaviruso pandemijos nutraukto sezono planuotos pajamos susitraukė per 30 proc., tačiau Eurolygai pavyko sumažinti nuostolius turnyro dalyvėms.

Pranešama, kad Eurolyga 100 proc. įgyvendino visus įsipareigojimus, kurie buvo numatyti tiek Eurolygos, tiek Europos taurės komandoms iki sezono nutraukimo datos, t.y. kovo 12-osios.

Eurolyga taip įsivertino derybas su Eurolygos žaidėjų ir trenerių asociacijomis, su kuriomis ateityje siekiama pasirašyti kolektyvinių sutarčių fragmentus.

Eurolygos klubai taip pat šiek tiek pakoregavo finansinio stabilumo ir finansinių klubų taisyklių reglamentavimą. Svarbiausi siūlymai susiję su algų įtvirtinimo principu pagal su krepšiniu susijusių marketingo pajamų pritraukimą. Tiesa, visi pasiūlymai bus iki galo įvertinti liepos mėnesio posėdyje.

Artimiausias Eurolygos posėdis numatytas liepos 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius