Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 08

Europa apdainavo „Žalgirio“ pasaką: „Tai – stebuklas!“

Europos krepšinio žiniasklaida žavisi Kauno „Žalgirio“ stebuklu. 24sek kolegos iš kelių Europos valstybių dalijosi išgyvenimais apie lemiamą žalgiriečių šturmą, kuris netikėtai atnešė žaliai baltiems atkrintamąsias varžybas. Daugelio jų pasakojimus dažnai siejo vienas žodis – stebuklas.
„Real“ – „Žalgiris“
„Real“ – „Žalgiris“ / Euroleague.net nuotr.

Arale Weisbergas, Izraelis

Izraelio krepšinio bendruomenei „Žalgirio“ stebuklu buvo užkoduotas vienas skaudžiausių momentų Lietuvos krepšinio istorijoje (Derricko Sharpo metimas į „Žalgirio“ krepšį 2004 m. – aut. past.). Bet tam atėjo galas.

Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiris“ yra vienas didelis džiaugsmingas stebuklas. Paskutinis sporto romantikos pėdsakas šiais komercijos ir cinizmo laikais.

Niekas netikėjo, kad Šaras ištrauks šį kartą. Prieš keletą mėnesių atrodė, kad „Žalgiris“ sugrįžo į savo „normalią aplinką“ po praėjusio sezono sensacijos.

Tačiau nėra alternatyvų puikiam treniravimui, komandinei dvasiai ir ištikimiems sirgaliams.

„Žalgiris“ yra paskutinis sporto romantikos pėdsakas šiais komercijos ir cinizmo laikais.

Net jeigu nesate „Žalgirio“ sirgalius, jūs negalite likti abejingas Šaro – buvusio puikaus žaidėjo ir esamo puikaus trenerio, džiaugsmo ašaroms šalia šoninės linijos.

Kostas Melayessas, Graikija

Leiskite prisipažinti – aš pavydžiu „Žalgiriui“.

Ne dėl to, kad „Žalgiris“ žais atkrintamosiose, o pernai buvo finalo ketverte. Ačiū Dievui, kad turėjau galimybę būti šalia „Olympiakos“ ir per tuos daugybę metų visa tai pats išgyventi. Tačiau aš pavydžiu „Žalgiriui“ to, kaip dirba visa organizacija.

Geriausia arena Europoje. Sirgaliai, kurie atsistoję palaiko komandą nepriklausomai nuo rezultatų. Puikus treneris. Gražus krepšinis. Net ir užsakomieji skrydžiai, kas yra didžiulis pranašumas Eurolygos kelionėse.

Leiskite prisipažinti – aš pavydžiu „Žalgiriui“.

Aš labai gerbiu Šarą. Gerai, gal jis bando daugeliu atveju mėgdžioti Obradovičių... Bet kas čia tokio mėgdžioti geriausius.

Man gal tik nepatinka tai, kaip jis skundžiasi teisėjais. Man gal kiek nepatinka, kaip jis elgiasi su savo žaidėjais. Tačiau didžiulis nuopelnas treneriui, kad net po viso to žaidėjai vis tiek už jį serga. Prisiminkite Milaknio tritaškį Stambule praėjusį sezoną ir tai, kaip Milaknis prieš keletą dienų elgėsi tos minutės pertraukėlės metu Madride. Tai daug ką pasako.

VIDEO: Pamatykite: fantastiška „Žalgirio“ pergalė įspūdingoje dramoje su Eurolygos čempionais

Aš įsitikinęs, kad „Žalgiris“ po „Fenerbahče“ yra labiausiai nuo trenerio priklausoma komanda. Viskas, ką matome aikštėje, yra tai, ko nori Šaras.

Ko gero, Jasikevičius savo gyvenime yra perfekcionistas. Aš to nežinau, bet taip manau. Viską lemia detalės, bet tai nėra tik citata. „Žalgiryje“ tai yra treniruočių būdas.

Šaras yra protingas. Jis puikiai supranta krepšinį. Jis gerai skaito situaciją. Jis jaučia savo žaidėjus. Ir jis numato planą B, planą C, o jeigu reikia – ir planą W.

VIDEO: Laimingas Šaras: su šituo Žalgiriuku vyksta geri dalykai

„Fenerbahče“ prieš „Žalgirį“ ir Željko prieš Šarą. Susitiks dvi geriausios pozicinį krepšinį žaidžiančios Eurolygos komandos. Jų judėjimas puolime yra kažkas įspūdingo.

Visi žaidėjai dirba kaip viena grandinė. Jie padeda vieni kitiems judėti reikiama kryptimi. Tik esmė tame, kad čia nėra jokios grandinės. Tai vadinama treniruotėmis.

„Fenerbahče“ yra geresnė komanda – be jokios abejonės. Dažniausiai geresnė komanda tokiose serijose žengia toliau. Bet aš tikiu, kad „Žalgiris“ pridarys problemų „Fenerbahče“.

Jeigu „Žalgiris“ tikisi ko nors daugiau, turi pataikyti tritaškius daugiau nei 40 proc. tikslumu. Visą sezoną tai buvo „Žalgirio“ problema. Westermanno sugrįžimas pridėjo grėsmių prie tritaškio linijos, bet vis tiek... „Žalgiriui“ reikia pastovumo iš toli.

„Žalgiris“ šį sezoną išgyveno daug traumų. Kritinių traumų. Westermannas, Jankūnas, Kavaliauskas, Woltersas... Visos tos traumos „Žalgirio“ rezultatą padaro dar įspūdingesniu.

Geros likusios kelionės!

Cyrilas Camacho, Prancūzija

Jie vėl tai padarė! Tai buvo pirma man šovusi mintis po pergalės Madride.

Apėmė dvejopi jausmai: žalgiriečiai ir nustebino, ir nenustebino. Nustebino, nes kas galėjo pagalvoti, kad žaliai balti pateks į atkrintamąsias po sunkaus 2019-ųjų starto. Bet nenustebino, nes o kokia kita komanda galėjo laimėti 6 rungtynes paeiliui, tarp jų Tel Avive, Pirėjuje ir Madride? Tik Žalgiris.

Šaras ir Brandonas Daviesas yra pagrindinės to priežastys, bet norėčiau išskirti Žalgirio areną. Gruodį man teko joje lankytis ir galiu pasakyti, kad dabar tikrai “I feel devotion”. Net po 5 mėnesių mano ausys dar vibruoja nuo to garso.

Kai grįžęs į Prancūziją pasidalijau savo išgyvenimais su Adu Juškevičiumi, jis patvirtino, kad tai geriausia arena Europoje.

Bus gera pasimėgauti ta atmosfera ir Eurolygos ketvirtfinalyje.

Miguelis Loisas Vidalis, Ispanija

„Žalgiris“ vėl tai padarė!

Jeigu atvirai, po praėjusio sezono sėkmės, Pangoso bei Micičiaus netekčių, maniau, kad „Žalgiriui“ neįmanoma pakartoti tą herojišką pasiekimą.

Su visomis tomis traumomis ir pralaimėjimais namuose pirmoje sezono pusėje... Šešios pergalės iš eilės, septyni laimėti mačai iš 8 ir vienintelis pralaimėjimas Vitorijoje... Tai beprotiška!

Jasikevičiui pavyko antrus metus iš eilės nuvesti komandą į atkrintamąsias ir tai prilygsta stebuklui.

Šiais moderniais krepšinio laikais, reikia įvertinti „Žalgirio“ gebėjimą konstruoti efektyvų puolimą nesiremiant vien tolimais metimais. Ši senoji krepšinio mokykla dar labai efektyvi.

Daviesas yra vienas geriausių centrų Eurolygoje – jokios abejonės. Bent jau kalbant apie jo indėlį į rezultatus.

Jasikevičiui pavyko antrus metus iš eilės nuvesti komandą į atkrintamąsias ir tai prilygsta stebuklui. Juk tokie klubai kaip „Olimpia“, „Olympiakos“, „Maccabi“ turėjo geresnes sudėtis ir, be abejo, žymiai didesnį biudžetą.

Dabar atėjo laikas mėgautis serija su „Fenerbahče“. „Žalgirio“ fanai to nusipelnė. Kaip ir žaidėjai, parodę puikų charakterį, kai vandens buvo prisisėmę iki kaklo.

VIDEO: Eurolygos gražiausių epizodų dešimtuke – blokai, dėjimas ir pergalingas metimas su sirena

Leventas Leventci, Turkija

Sausio pabaigoje galvojau, kad „Žalgiris“ beveik nebeturi šansų.

Žalgiriečiai pralaimėjo kvapą gniaužiančias rungtynes Maskvoje su CSKA, nusileido ir „Chimki“ namuose. „Žalgiris“ susidūrė su daugybe traumų, kurios ilgam išvedė iš rikiuotės svarbius žaidėjus.

Sveika „Žalgirio“ komanda galėjo kautis dėl šeštos vietos. Bet dėl traumų gynėjų grandyje, jau buvau pradėjęs prarasti tikėjimą „Žalgiriu“.

Po KMT maniau, jog „Žalgirio“ sezonas baigtas. Tada „Žalgiris“ atrodė psichologiškai išsekęs, per daug nukentėjęs dėl traumų. Tačiau tada aš pamiršau vieną labai svarbų dalyką: Šarūno Jasikevičiaus magiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“

Šaras dar kartą įrodė, kaip svarbu yra geras komandos mikroklimatas ir charakteris.

Paskutinėmis savaitėmis buvo sveiki tiek Westermannas, tiek Woltersas. Gerą indėlį įnešė Walkupas, Daviesas žaidė elitiniu lygiu. Bet svarbiausi buvo kiti faktoriai. Svarbiausias buvo „Žalgirio“ charakteris.

Turbūt išskyrus pačius žalgiriečius, niekas nebetikėjo „Žalgiriu“. Net Dejanas Radonjičius manė, jog teoriškai nebeįmanoma pasiekti ketvirtfinalio. Bet „Žalgiris“ sukūrė dar vieną istoriją.

Ačiū Šarui, ačiū visam štabui, ačiū žaidėjams ir ačiū fanams! Jūs dar kartą įrodėte, kad charakteris, atsidavimas, tikėjimas ir komandinė dvasia yra svarbiau už talentą.

Niekas kitas nenusipelnė atkrintamųjų labiau nei „Žalgirio“ sirgaliai. Jie geriausi Europoje. Dėl jų žalgiriečiai visada dar energingiau kaunasi aikštėje.

Edinas Memičius, Juodkalnija

Skeptikai vėl mes šešėlį ant „Žalgirio“. Tačiau ši komanda atkrintamųjų lenktynėse įrodė, kad nebus pastumdėlė.

Po stebuklingo praėjusio sezono niekas netikėjo, kad „Žalgiris“ gali sukurti dar vieną stebuklą. Bet Šarūnas Jasikevičius dar kartą tą padarė. „Žalgiris“ nesutiko pralaimėti ir nuleisti rankų net kai viskas ėjosi prieš komandą.

„Žalgiris“ neteko kelių svarbių žaidėjų, ypač strigo namų aikštėje, bet Šaras ne veltui sakė, kad kausis iki galo. „Žalgiris“ pasiekė kelias gyvybiškai svarbias pergales tuose Eurolygos taškuose, iš kurių paprastai labai sunku išsivežti pergalę.

Kita kliūtis kelyje pakeliui į finalo ketvertą – Eurolygos čempionas „Fenerbahče“. Skeptikai vėl mes šešėlį ant „Žalgirio“. Tačiau ši komanda atkrintamųjų lenktynėse įrodė, kad nebus pastumdėlė.

Reikia ne tik nukelti kepurę prieš „Žalgirį“, bet ir ploti atsistojus.

Šis „Žalgiris“ nieko neprašo. Jie patys viską pasiima. Ir tik pabandykite tai iš jų atimti...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius