Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 15

Europos taurėje – legendinių klubų atgimimas

Praeityje Eurolygoje triumfavę Belgrado „Partizan“, Bolonijos „Virtus“, Limožo CSP ir Badalonos „Joventut“ klubai grįžo po ryškiausiomis šviesomis šiame Europos taurės sezone.
Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Milošas Teodošičius ir Aleksandras Džordževičius.
Milošas Teodošičius ir Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Galbūt esate girdėję šias istorijas praeityje, bet jeigu ne, tai atėjo laikas istorijos pamokai“, – rašo tinklalapio „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

Stambulas, 1992-ieji: Aleksandras Džordževičius pataiko tritaškį greitoje atakoje, o Željko Obradovičius laimi Eurolygos titulą jau debiutiniame, kaip vyriausiojo trenerio, sezone. Tai vienintelis Eurolygos trofėjus „Partizan“ klubo istorijoje.

Atėnai, 1993-ieji: „Krepšinis šiandien mirė“, – po pralaimėjimo Eurolygos finale sakė Trevizo „Benetton“ treneris Petaras Skansi. Toni Kukočiaus vedini italai finale 55:59 nusileido Božidaro Maljkovičiaus treniruojamam Limožo CSP. Tai vienintelis Prancūzijos klubų titulas Eurolygoje.

Tel Avivas, 1994-ieji: Corny Thompsonas pataiko tritaškį, Žarko Paspaljis nerealizuoja baudų metimų, o Ž.Obradovičiaus vedina Badalonos „Joventut“ netikėtai finale pranoko favorite laikytą Pirėjo „Olympiakos“.

Barcelona, 1998-ieji: Po penkerių metų Italijos rinktinėje Ettore Messina sugrįžo į Bolonijos „Virtus“. 38-erių specialistas greitai įrodė, kad jo laukia šlovinga karjera. „Virtus“ finale pranoko Atėnų AEK bei tapo Eurolygos čempione.

Praėjo kiek daugiau nei 20 metų, tačiau šie keturi klubai tęsia savo gyvavimą bei toliau pajėgumą. Visos šios keturios komandos iškovojo pergales antrajame Europos taurės ture.

„Virtus“ ir „Partizan“ laimėjo abejas žaistas rungtynes, tuo metu Limožo ir Badalonos ekipos iškovojo po pergalę.

Kai kiti istoriniai Europos klubai dabar yra likę istorijos knygose, reikalai Belgrade, Bolonijoje, Limože ir Badalonoje klostosi kitaip. Visi šie miestai gyvena krepšiniu. Bolonija italų vadinama „krepšinio miestu“, Limožas dėl krepšinio tiek pat garsus, kiek dėl porceliano, „Joventut“ garsėja jaunais talentais bei istorine arena, o visi šie epitetai tinka ir „Partizan“ klubui.

Tai buvo tik laiko klausimas, kada šie klubai sugrįš po ryškesne šviesa Europos krepšinyje. Šiame Europos taurės sezone istorinės ekipos siekia pretenduoti į titulą.

Saša Džordževičius, kuris 1992-aisiais pataikė tą svarbiausią tritaškį, dabar „Virtus“ komandoje vadovauja dviem serbų įžaidėjams, Milošui Teodosičiui ir Stefanui Markovičiui. Jie trokšta sugrįžti į Eurolygą.

„Partizan“ komandą perstatinėti pradėjo praėjusiame sezone, kuomet ekipos vairą perėmė italas Andrea Trinchieri. Reikalai klostosi puikiai, o komandą į priekį vedą 24-erių Rade Zagoracas.

Limožo ekipai vadovauja treneris iš Ispanijos, Alfredas Julbe, kuris laikomas puikiu specialistu dirbant su jaunaisiais talentais. Katalonas subūrė naują bei intriguojančią CSP komandą. „Joventut“ yra jauna bei daug žadanti ekipa, kurios atakoms diriguoja veteranas Nikos Zisis.

Tradicijų laimėti krepšinyje neužtenka. Bet šios ekipos solidžiai praėjo antrajame pagal pajėgumo Senojo žemyno turnyre. Naujosios klubų žvaigždės siekia pratęsti praeities legendų pradėtą darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius