Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 08

Europos taurės finalo pakartojime – „Monaco“ ir D.Motiejūno pergalė po pratęsimo

Eurolygoje debiutuojantis „Monaco“ (2-0) klubas ir toliau nepralaimi. Šį kartą Donato Motiejūno atstovaujama ekipa svečiuose po pratęsimo 88:80 (18:15, 21:20, 11:23, 24:16, 14:6) palaužė Kazanės UNIKS (0-2).
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Monegaskai pirmavo po dviejų kėlinių (39:35), bet svarstyklės į kitą pusę nusisvėrė po ilgosios pertraukos.

UNIKS trečiąjį ketvirtį laimėjo 23:11 ir kontroliavo situaciją prieš paskutines 10 rungtynių minučių – 58:50.

Visgi buvusių žalgiriečių Brocko Motumo ir Leo Westermanno vedamas „Monaco“ ketvirtajame kėlinyje greitai pagavo varžovus – 61:61 likus žaisti dar beveik septynias minutes.

Mačo pabaigoje virė ypač atkakli kova. Pirmaujanti komanda per paskutines penkias minutes keitėsi net šešis sykius, o Mario Hezonja likus 47 sek. pataikė dvitaškį ir išvedė UNIKS į priekį (74:73).

Mike'as Jamesas kitoje aikštės pusėje bandė persverti rezultatą tritaškiu, bet jo bandymas buvo netikslus, tačiau „Monaco“ dar vieną šansą gavo, kai likus 5,2 sek. šeimininkai suklydo.

Iniciatyvos vėl ėmęsis M.Jamesas išprovokavo Isaiah Canaano pražangą ir turėjo šansą išplėšti savo komandai pergalę baudų metimais likus 2,1 sek., tačiau pataikė tik pirmąjį, o pats atsikovojęs kamuolį įmesti jo į krepšį nepajėgė – rungtynės nusikėlė į pratęsimą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas

Vis dėlto jo metu „Monaco“ dominavo prieš varžovus. M.Jamesas pelnė 4 taškus, sėkmingai rungtyniavo ir Danilo Andjusičius bei Donta Hallas, o solidžią persvarą susikrovę svečiai iš Kazanės parsiveš pergalę.

D.Motiejūnas Monako komandai per 16 minučių pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 3/6 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, vieną kartą suklydo, dusyk prasižengė, išprovokavo keturias pražangas ir surinko 8 naudingumo balus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas

Tiesa, lemiamu metu D-Mo sėdėjo ant suolo – lietuvis nežaidė viso ketvirtojo kėlinio ir pratęsimo metu.

„Monaco“ ir UNIKS žaidė ir praėjusio sezono Europos taurės finale. Jame seriją iki dviejų pergalių 2-0 laimėjo monegaskai.

UNIKS: Mario Hezonja 17 (6/17 metimai), Johnas Brownas 14 (7 atk. kam.), Lorenzo Brownas 13 (6 atk. kam.), Isaiah Canaanas ir Andrejus Voroncevičius (6 atk. kam.) po 10.

„Monaco“: Donta Hallas 16 (7/9 dvit., 8 atk. kam.), Mike'as Jamesas 14 (6/16 metimai, 6 atk. kam.), Paris Lee 12, Brockas Motumas 11, Danilo Andjusičius 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius