Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Neviltis nesisklaido: „Žalgiris“ prapylė ir vienai silpniausių Eurolygos komandų

Apie pirmąją pergalę svajojęs Kauno „Žalgiris“ savo žiūrovų akivaizdoje gavo dar vieną skaudų smūgį, 71:79 (10:22, 27:19, 15:21, 19:17) penktadienio vakarą kritęs prieš vieną silpniausių Eurolygos komandų Berlyno ALBA. Aštuntą pralaimėjimą iš eilės patyrę Lietuvos čempionai niekaip nesugeba atsiplėšti nuo dugno.

Martinas Schilleris pralaimėjo pirmąsias dvi šio sezono Eurolygos rungtynes, jį paskubomis pakeitęs Jure Zdovcas jau prapylė trimis kartais daugiau.

Į mūšį savo tvirtovėje su vos dusyk laimėjusiais vokiečiais žalgiriečiai stojo ypač karingai nusiteikę ir stipriai svajodami apie pirmąją pergalę, tačiau su šlapiu skuduru per veidą gavo jau pirmajame kėlinyje, kai nugrimzdo į keturiolikos taškų deficitą (8:22).

Antrajame ketvirtyje Tylerio Cavanaugh deka šeimininkai pradėjo ropštis iš duobės bei įpusėjus dvikovai jau kur kas lengviau kvėpavo (37:41), tačiau lemiamas lūžis neįvyko ir albatrosai iš Berlyno po pertraukos vėl nuskriejo dviženkliu pranašumu.

Tai buvo pirmas kartas Eurolygos istorijoje, kai ALBA sugebėjo laimėti Kaune. Prieš tai vokiečiai buvo pralaimėję visas keturias dvikovas.

Penktadienį pamatėme stipriai pasikeitusį „Žalgirio“ veidą – be menisko operaciją ištvėrusio kapitono Pauliaus Jankūno, bet pasipildžius šviežiais naujokais Zoranu Dragičiumi ir Tai Websteriu. Tiesa, abiejų jų vaidmuo kol kas buvo tik epizodinis. Slovėnas pasirodė aikštėje antrajame kėlinyje ir per 10 minučių taškų nepelnė, o Naujosios Zelandijos atstovas nepakilo nuo atsarginių suolo.

„Žalgirio“ gretose išsiskyrė sezono rungtynes sužaidęs ir 17 taškų įmetęs T.Cavanaugh, 16 pridėjo Janis Strelniekas, 11 – Lukas Lekavičius.

VIDEO: „Žalgirio“ negelbėjo ir Cavanaugh sezono mačas: puolime atsiskleidusio amerikiečio epizodai

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 17 (6 atk. kam.), J.Strelniekas 16 (4 rez. perd.), L.Lekavičius 11 (4 rez. perd.), J.Nebo 8 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 7, A.Milaknis 5, N.Giffey 5, M.Blaževičius 2, E.Ulanovas 0, Z.Dragičius 0.

ALBA: M.Erikssonas 16, O.Da Silva 15, B.Lammersas 10, L.Sikma 10 (6 atk. kam.).

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 71:79 (10:22, 27:19, 15:21, 19:17).

40 min. Tyleris Cavanaugh baigia mačą su penkiomis pražangomis. Rungtynės baigiasi. Žalgiriečiai prapila aštuntą kartą iš eilės. Eurolygos antirekordas tęsiasi.

37 min. Panašu, jog viskas. 62:73.

35 min. Mantas Kalnietis pataiko – 62:69.

33 min. Žalgiriečiai kvėpuoja. Tyleris Cavanaugh pataiko du su pražanga, o Artūras Milaknį tritaškį. Visgi tuo pačiu atsako ir vokiečiai... 58:67.

31 min. Marekas Blaževičius gauna trečią tokią pačią pražangą – statydamas užtvarą puolime.

III kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 52:62.

29 min. Žalgiriečiai sunkiai gimdo taškus. Lukas Lekavičius gelbsti individualiu meistriškumu, bet gynyboje reikalai prasti... 47:58.

26 min. Skirtumas vėl dviženklis. Jure Zdovcas skėsčioja rankomis... 43:54.

25 min. Markusas Erikssonas pataiko tritaškį per Mareko Blaževičiaus rankas... 43:52.

23 min. Tyleris Cavanaugh ir toliau karštas. Dar vienas jo tritaškis iš aikštės krašto – 43:47.

22 min. Pirmos antros rungtynių pusės minutės labai chaotiškos. 40:47.

II kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 37:41.

20 min. Kauniečiai atranda kelius puolime, bet ir toliau sunkūs gynyboje.

18 min. Tylerio Cavanaugh šou Kaune. Septyni jo taškai iš eilės ir 33:37.

17 min. Mantas Kalnietis įmeta trečią kauniečių tritaškį, Janis Strelniekas prideda metimą iš vidutinio nuotolio. 26:37.

16 min. ALBA susigrąžino starto penketą ir jų pranašumas vėl pradeda augti. Luke'as Sikma leidžia tritaškį. Vėl skęstame – 21:32.

15 min. Janis Strelniekas pataiko dešimtą tritaškį šį sezoną – 21:26.

12 min. Prošvaistės. Lukas Lekavičius įmeta su pražanga, o po to Nielas Giffey pataiko pirmą kauniečių tritaškį – 16:22.

I kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 10:22.

9 min. Taškų sausrą pagaliau dėjimu nutraukia Marekas Blaževičius, bet tuoj pat kauniečiai gauna tritaškį – 8:22.

8 min. Gynyboje „Žalgiris“ kiauras kaip rėtis. Maža to, kauniečiai nesugeba įmesti paprastų metimų iš po krepšio – iš pradžių Artūras Milaknis, po to – ir Marekas Blaževičius. 6:19.

7 min. Aikštėje pasirodo naujasis „Žalgirio“ kapitonas Artūras Milaknis bei debiutuoja Zoranas Dragičius. Joshą Nebo keičia Marekas Blaževičius. Vaizdas nesikeičia – 6:17.

5 min. Maodo Lo tritaškis. Pavojaus skambutis – 6:15. Edgaras Ulanovas toliau stipriai stringa puolime. Jure Zdovcas priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Jos metus slovėnas labai piktas. Nejaugi ir vėl bus tas pats?

4 min. Lėta rungtynių pradžia ir daug netaiklių metimų. Markusas Erikssonas pelno pirmą šio sezono tritaškį Eurolygoje, bet savo ketvirtą tašką pelno ir vėl puikiai abejose aikštės pusėse besidarbuojantis Joshas Nebo. 6:7.

1 min. Vokiečiai pirmieji pelno taškus, bet Mantas Kalnietis tuoj pat atidaro ir šeimininkų sąskaitą – 2:2.

Startinis kauniečių penketukas: Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas, Edgaras Ulanovas, Joshas Nebo ir Tyleris Cavanaugh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius