Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 07

Nuostabų sezoną žaidžiantis Vasilije Micičius įvertino „Žalgirio“ pamokas

Vasilije Micičius visas prakaituotas stojo prieš Lietuvos žurnalistus jam labai gerai pažįstamoje „Žalgirio“ arenoje. Serbas atidavė visas jėgas pirmadienio vakarinėje treniruotėje ruošdamasis neeiliniam antradienio pasirodymui. Daug prakaito jis išliejo ir tam, kad dabar žaistų tokį sezoną, jog būtų įvardijamas kaip vienas geriausių Eurolygos įžaidėjų. Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis užgniaužęs emocijas ir tikisi atvesti turkus į pergalę prieš buvusią savo komandą – „Žalgirį“.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ | 20:30 | Kaunas

Jau sekmadienį su komanda atvykęs į Kauną, V.Micičius spėjo apšilti mažojoje „Žalgirio“ treniruočių salėje. Ten jis praleido dar daugiau valandų nei pagrindinėje „Žalgirio“ arenos scenoje.

„Tai buvo labai emocinga“, – prisiminęs pirmuosius kamuolio bumbtelėjimus po ilgos pertraukos Kaune, šyptelėjo V.Micičius.

Jam gera sugrįžti į Kauną.

Su „Anadolu Efes“ nutūpęs Vilniuje, laisvą akimirką, jau pirmąjį vakarą, V.Micičius skubėjo į savo pamėgtą restoraną Laisvės alėjoje „Cassa della Pasta“.

Bet visas emocijas, kurios gali užplūsti serbą antradienio vakarą daugiatūkstantinėje „Žalgirio“ arenoje, V.Micičius stumia į šalį.

„Man tai bus eilinės rungtynės“, – pabrėžė „Anadolu Efes“ atakų organizatorius.

Su 12,1 taško, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo vidurkiu V.Micičius nudirigavo „Anadolu Efes“ į ambicingą sezono pusiaukelę.

Su 10 pergalių ir 6 pralaimėjimais Turkijos ekipa užima ketvirtą vietą Eurolygos turnyro lentelėje.

V.Micičius mano, kad daug prie šios sėkmės prisidėjo gan dėkingas tvarkaraštis. Lapkritį „Anadolu Efes“ žaidė daug namų rungtynių ir savo tvirtovę apgynė nuo visų priešininkų, išskyrus dviejų – Madrido „Real“ ir „Žalgirio“.

Žvelgdamas į antrojo rato perspektyvas, V.Micičius tikisi, jog „Anadolu Efes“ įrodys esą tokie pat solidūs ir išvykose. Kol kas tą padaryti nelengva. Per 6 pastarąsias rungtynes Stambulo komanda laimėjo tik 2 mačus ir 3 iš 4 pralaimėjimų patyrė svečiuose.

„Rungtynės su Miuncheno komanda parodė, kad mums labai svarbu gerai gintis visas 40 minučių. Gynyba mums gali atnešti daugiau pergalių“, – pabrėžė V.Micičius.

Praėjusiame Eurolygos ture „Anadolu Efes“ apribojo „Bayern“ iki 77 taškų ir šventė pergalę 15 taškų skirtumu.

„Anadolu Efes“ stiprybė yra puolimas. Mykolo Stumbro skaičiavimais, Stambulo komanda pagal puolimo efektyvumą Eurolygoje nusileidžia tik „Fenerbahče“.

„Turime didžiulį puolimo potencialą, daugybę puolimo ginklų. Bet jei norime pasiekti didžiulių pergalių, privalome geriau gintis“, – akcentavo V.Micičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius

24-erių įžaidėjas užduoda toną savo komandai.

Nors buvo įsigytas tik kaip Shane'o Larkino dubleris, V.Micičius tapo tikru komandos lyderiu, paskui kurį seka likę „Anadolu Efes“ krepšininkai.

„Manau, žaidžiu brandžiausią krepšinį savo karjeroje. Mano pozicijoje svarbiausia yra patirtis. Pernai Kaune perėjau daug skirtingų situacijų, kuriose išmokau labai daug. Atvykau į Stambulą kaip atsarginis, bet su komanda buvau nuo sezono pradžios, gerai pažinau bendražygius ir su laiku išsikovojau šią poziciją. Dabar bandau tuo naudotis“, – pasakojo V.Micičius.

Atakų organizatorius dabar ne tik brandesnis, bet ir taiklesnis. Šį sezoną jis pataikė net 46,3 proc. tritaškių, net 9 daugiau nei per visą praėjusį sezoną „Žalgiryje“ (31).

V.Micičius atvirauja, kad prie šio žaidimo elemento dirbo vasarą ir sezono „Žalgiryje“ metu.

„Supratau, ko reikia, kad tapčiau pilnu žaidėju. Šiais laikais negali rungtyniauti be metimo. Pernai sezono metu irgi šlifavau metimą. Tik čia turiu kitokį vaidmenį ir Stambule bandau išnaudoti savo galimybes“, – pasakojo V.Micičius.

Buvusio žalgiriečio prakaitas atnešė jam pripažinimą. Kietakaktis serbas su didžiuliu malonumu prisimena tą pasakišką sezoną „Žalgiryje“. Tačiau dabar jis prakaituoja tam, kad stačiatikių Kalėdas pažymėtų labai svarbia pergale Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius