Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

Gvidonas Markevičius: „Kauno „Žalgiris“ į TOP 16 tikrai pateks“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ namuose laukia svarbios rungtynės su Zeliona Guros „Stelmet“ ekipa. Laimėjusi komanda dar galėtų pasvajoti apie trečiąją vietą C grupėje. „Kauno „Žalgiris“ sunkiai, bet turėtų nugalėti“, – mano pats kadaise Lenkijos ekipoje rungtyniavęs Gvidonas Markevičius.
eurolygos-trileris-lenkijoje-stelmet-zalgiris
eurolygos-trileris-lenkijoje-stelmet-zalgiris

Krepšinio treneris, matyt, kaip niekas kitas yra susijęs su abiem ketvirtadienio rungtynių dalyviais.

Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Zeliona Guros ekipoje žaidė nuo 1991 iki 1995 metų, o prieš kelionę į Lenkiją ketverius metus atstovavo „Žalgiriui“.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniavęs G.Markevičius primena, kad Lenkijos komanda labai pasikeitė.

„Prieš 20 metų jie apie Eurolygą net nesvajojo. Kai aš žaidžiau 1992-1993 metų sezone, mes iškovojome ketvirtą vietą Lenkijoje. Tai jiems buvo rimtas pasiekimas“, – prisimena buvęs krepšininkas.

Šiandien „Stelmet“ kovoja dėl galimybės patekti tarp 16 stipriausių Europos ekipų. Tiesa, lenkai po pirmojo rato turi tik vieną pergalę. Tiesa, ne bet kokią – Lenkijos krepšininkai namuose 71:68 palaužė „Panathinaikos“.

Jeigu Kaune laimėtų „Stelmet“, „Žalgiris“ taptų grupės autsaideriu. 

„Tai, kad jie iškovojo tik vieną pergalę, dar nieko nesako. Pergalė Atėnuose tikrai yra reikšminga. O ir ekipos pralaimėjimai nebuvo per daug dideliu skirtumu. Aišku į finalo ketvertą jie nepateks, bet, manau, kad Lenkijos ekipa dar pateiks staigmenų“, – buvusio klubo visiškai nenurašo G.Markevičius.

Sezoną „Stelmet“ pradėjo 4 taškais namuose nusileisdama būtent Kauno „Žalgiriui“. Po to 6 taškais pralaimėta „Barcelona“ ekipai, 8 – Krasnodaro ir 9 – Izmiro klubams. 

Jeigu Kaune laimėtų „Stelmet“, „Žalgiris“ taptų grupės autsaideriu. 

C grupė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškų santykis
Krasnodaro „Lokomotiv“ 4 1 36
„Barcelona“ 4 1 33
Atėnų „Panathinaikos“ 2 3 8
Izmiro „Karšiyaka“ 2 3 -13
Kauno „Žalgiris“ 2 3 -38
Zeliona Guros „Stelmet“ 1 4 -26

G.Markevičius tokio scenarijaus neprognozuoja: „Kauno „Žalgiris“ sunkiai, bet turėtų nugalėti. Abiem pusėms tai bus labai svarbios rungtynės. Žalgiriečiai bandys atsitiesti po sutriuškinimo Atėnuose. Tas užsivedimas turėtų padėti švęsti pergalę.“

Sunki pergalė Lenkijoje sezono pradžioje išgąsdino ne vieną sirgalių. Komanda pirmąją rungtynių pusę atrodė sutrikusi, tačiau galiausiai legionierių dėka šventė pergalę. 

Trūksta Manto Kalniečio ir Martyno Pociaus didesnio indėlio. Tačiau jie tikrai pateks į TOP 16 etapą.

„Lygi kova yra tikėtina, nes ir pagal visus rodiklius, tai labai panašios komandos. Pelno po 68-69 taškus, atkovoja panašiai kamuolių (33-34) ir tritaškių pataikymas yra apylygis (29-34 proc.)“, – vardijo krepšinio specialistas. 

Anot G.Markevičiaus, šį sezoną Kauno „Žalgiris“ yra ypatingai gerai sukomplektuotas, tačiau kelių žaidėjų trūkumas atsiliepia komandos pasirodymui.

„Trūksta Manto Kalniečio ir Martyno Pociaus didesnio indėlio. Tačiau jie tikrai pateks į TOP 16 etapą. Aš esu optimistas“, – kalbėjo 2009-10 metų sezone Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe dirbęs G.Markevičius.

Orakulo prognozė.
Orakulo prognozė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius