Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

Herojiški momentai: Eurolygos vaizdo klipe – ir pergalingi žalgiriečių kirčiai

Eurolygos sezonas trumpai stabtelėjo, kol nacionaliniai šalių čempionatai išsiaiškins taurių nugalėtojus. Savaitės pertrauka pasinaudoję stipriausio Senojo žemyno organizatoriai sirgaliams pristatė pergales nulėmusių šio sezono epizodų rinkinį, kuriame – trys įsimintini Kauno „Žalgirio“ krepšininkų dūriai.
Pergalingos rungtynių akimirkos
Pergalingos rungtynių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pergalingi metimai, perimti kamuoliai ir blokai – 15 rungtynes nulėmusių epizodų nugulė beveik šešių minučių trukmės Eurolygos vaizdo klipe.

Dėmesio sulaukė ir per kiek daugiau nei keturias savaites įvykę trys herojiški žalgiriečių momentai, kai dvikovos Kauno „Žalgiriui“ jau slydo iš rankų.

Galinga atkarpa prasidėjo Kūčių išvakarėse, kai Marius Grigonis su sirena 74:73 „Žalgirio“ arenoje „nužudė“ Miuncheno „Bayern“ vyrukus.

„Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad pabaigoje kamuolys turi būti Grigonio rankose“, – po stebuklingos pergalės sakė „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

„Nesu įmetęs daug tokių metimų su sirena, kurie būtų nulėmę rungtynių nugalėtoją. Šis tikrai patenka į pirmąjį trejetą. Tai neįtikėtina, Dievo dovana Kalėdų proga“, – tuomet sakė pats Marius Grigonis.

VIDEO: Kalėdų stebuklas: pergalingas M.Grigonio metimas paskutinėmis sekundėmis

Praėjo mėnuo – ir dar vienas stebuklingas „Žalgirio“ išsigelbėjimas.

Rungtynėse Kaune prieš Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, likus 2 minutėms iki mačo pabaigos, šeimininkų atsilikimas siekė 7 taškus.

Vis dėlto Martino Schillerio auklėtiniai nepalūžo. Jie ne tik panaikino atotrūkį, bet ir išplėšė pergalę.

Šįkart supermeno kostiumą užsivilko Thomasas Walkupas, pirmiausia perėmęs kamuolį iš „Olympiakos“ įžaidėjo Kosto Slouko, vėliau talžomas varžovų ristele nurūko į puolimą, kuriame įmetė ir pergalingą metimą.

Jam nesutrukdė ir aukštai ištiestos varžovo Livio Jean-Charleso rankos.

„Tai skaudi nesėkmė mums, ypač po tokios antrosios rungtynių pusės. Padarėme viską, kad pralaimėtume“, – susierzinimo spaudos konferencijoje neslėpė „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas.

Nors po mūšio Pirėjo klubas bandė grūmoti ginklais, teigdamas, jog perimdamas kamuolį Thomasas Walkupas pažeidė taisykles, bet realių veiksmų užginčyti rezultatą graikai nesiėmė.

VIDEO: Stebuklingas finišas: pergalę „Žalgiriui“ atnešęs Walkupo metimas

Praėjus penkioms dienoms po susitikimo su „Olympiakos“, „Žalgiriui“ ir vėl šypsojosi fortūna.

Mačo pabaigoje Valensijoje žaliai balti iššvaistė saugų pranašumą, atsidūrė ties pralaimėjimo riba, bet komandą vėl ištraukė Marius Grigonis.

Karjeros sezoną žaidžiantis Aleksoto vaikis atliko sudėtingą verpstę tarp dviejų „Valencia“ žaidėjų ir taikliu metimu užgesino „La Fonteta“ arenos šviesas.

VIDEO: Neįtikėtina: dar vienas pergalingas M.Grigonio metimas paskutinę sekundę

„Aš tikrai laimingas, kad taip užbaigėme mačą. Džiaugiuosi tik dėl paskutinių trijų sekundžių. Padarėme tiek daug klaidų, kad paskutinę minutę nežaidėme kaip Eurolygos komanda. Bet džiaugiuosi pergale“, – krapštėsi galvą M.Grigonis.

Šis M.Grigonio pergalingas metimas buvo jau trečiasis per krepšininko karjerą Eurolygoje, skaičiuojant ir praėjusio sezono kirtį Stambulo „Fenerbahče“ komandai Turkijoje.

Lietuvis pagal šį rodiklį susilygino su „Žalgirio“ klubo istorijoje iki tol pirmavusiu Edu Cota.

Amerikietis įžaidėjas Kaune rungtyniavo prieš daugiau nei 15 metų, o nuo jo rankos dukart krito Malagos „Unicaja“, kartą – Liublianos „Olimpija“.

Visi 15 šio sezono Eurolygos pergalingi epizodai:

VIDEO: The Season so far: Clutch Plays

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius