Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28

Holivudinis „Žalgiris“: statula M.Grigoniui, M.Schillerio gudrybės ir tikrieji herojai

Būtų labai sunku parašyti geresnį scenarijų krepšinio rungtynėms už tuos, kuriuos matome šiomis savaitėmis. Jei po rungtynių prieš „Olympiakos“ kalbėjome apie holivudinio filmo vertą pabaigą, 22 turo rungtynių su „Valencia“ atomazga verta bent jau kokio „Oskaro“ apdovanojimo. Kaip ir tuose filmuose su laimingomis pabaigomis, Marius Grigonis dar vieną kartą šiame sezone išgelbėjo „Žalgirį“. Gynėjo fantastiškas metimas po verpstės išvengiant dviejų varžovų skrodė tinklelį ir kauniečiai 79:78 iškovojo itin svarbią pergalę Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse.

Švieslentėje 14 sekundžių iki mačo pabaigos. Pirmaujate 4 taškais, turite kamuolį savo rankose ir 12 sekundžių atakai. Beveik niekas nebegali sutrukdyti jūsų pergalei. Labai logiška seka. Tačiau J.Lauvergne’as pačiame įkarštyje priėmė blogą sprendimą atakuoti krepšį vos tik atkovojus kamuolį puolime ir tai per 9 sekundes vos nepaskandino Kauno ekipos. Nepaisant maksimalios įtampos pačioje pabaigoje, ir iki tol netrūko daugybės įdomių rungtynių akcentų.

VIDEO: Nuo siaubo iki euforijos: chaotiška „Žalgirio“ mačo pabaiga Valensijoje

Gynyba ir M.Schillerio pakeitimas

M.Schilleris nusipelno bonus taškų už savo taktinį ėjimą jau rungtynių pradžioje – itin aukštą „Žalgirio“ startinį penketą, kuriame vietoj A.Milaknio pasirodė P.Jankūnas. N.Hayesas taip pasislinko į trečiąją poziciją ir tai buvo atsakas į N.Kaliničiaus figūrą trečioje pozicijoje bei „Valencia“ puolimą, kuriame nevengiama leisti centruoti tiek serbui, tiek kitiems aukštaūgiams.

Tai virto visišku pasisekimu – dauguma ispanų ekipos žaidimo nugara bandymų buvo nesėkmingi. N.Hayesas atliko tobulą darbą naudodamas savo fiziškumą prieš N.Kaliničių, o J.Lauvergne'as, su šiek tiek sėkmės, neblogai gynėsi B.Dubljevičiui centruojant netoli krepšio. Kaliničius realizavo vos 1 dvitaškį iš 6, Dubljevičius – 2 iš 6.

Dėl ilgiau nei visada naudoto aukšto penketo su trimis aukštaūgiais, „Žalgiris“ galėjo sau leisti ir daugiau keistis ginamaisiais. Tokiose situacijose gerą darbą neleidžiant priimti kamuolio baudos aikštelės prieigose atlikdavo ir kauniečių gynėjai. Aukštaūgiams tai buvo šiek tiek lengvesnė diena perimetre, kadangi „Valencia“ gynėjai nepasižymi išskirtinėmis atletinėmis ar driblingo savybėmis.

Visa tai susidėjo į efektyvų vakarą gynyboje – išskyrus paskutines 90 rungtynių sekundžių.

VIDEO: Neįtikėtina: dar vienas pergalingas M.Grigonio metimas paskutinę sekundę

Išnarpliotas varžovų stepoutas

„Žalgiris“, be abejo, žinojo apie agresyvią oponentų pikenrolo gynybą, stepoutu atakuojant gynėją su kamuoliu ir buvo tam puikiai pasiruošę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius