-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 02 15

Į Kauną neatskrido dėl COVID-19, o po savaitės laimėjo taurę

Eurolygoje pastaraisiais „Žalgirio“ varžovais turėję būti, bet į Kauną neatvykę Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkai sekmadienį iškovojo Radivojaus Koračo taurę.
Belgrado „Crvena Zvezda“
Belgrado „Crvena Zvezda“ / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

„Crvena zvezda“ buvo laukiama vasario 4 dieną Kaune, bet pirmąkart „Žalgiriui“ teko nukelti Eurolygos rungtynes dėl COVID-19 atvejo varžovų komandoje.

Susirgus keliems Belgrado klubo žaidėjams, Eurolygos rungtynės buvo nukeltos į vasario pabaigą, bet praėjusią savaitę „Crvena zvezda“ startavo Serbijos taurės varžybose Novi Sade.

Ketvirtfinalyje Belgrado ekipa 61 taško skirtumu sutriuškino Krugujevaco „Radnički“, pusfinalyje po dramatiškos kovos 79:78 palaužė Belgrado „Partizan“, o finale sekmadienį 73:60 įveikė Belgrado „Mega“ ekipą.

„Nenorėčiau daug komentuoti apie padėtį, kurioje buvome prieš atvykdami į Novi Sadą, apie tai pakalbėsime per artimiausias dienas. Ši situacija apėmusi visą pasaulį, o mes irgi turėjome per tai pereiti“, – po finalo sakė „Crvena zvezda“ treneris Dejanas Radonjičius.

Dėl COVID-19 ligos per Serbijos taurės varžybas „Crvena zvezda“ negalėjo remtis penkiais legionieriais. Corey Waldenas, Langstonas Hallas, Landry Nnoko, Duopas Reathas ir Quino Colomas nevyko į Novi Sadą.

Dvylika žaidėjų turnyrui „Crvena zvezda“ sulipdė, pridėjusi kelis jaunus žaidėjus. Tiesa, lyderių netrūko.

Finale „Crvena zvezda“ daugiausia taškų – po 14 – pelnė Dejanas Davidovacas ir Johnny O'Bryantas. Marko Simonovičius pridėjo 12, o Branko Lazičius 10 taškų. Pusfinalyje prie kertinės pergalės prieš amžinus varžovus „Partizan“ labiausiai prisėdėjo Jordanas Loydas.

Taurę savaitgalį iškovojo ir Kauno „Žalgiris“, KMT trofėjų pasiekęs po pergalių prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir Panevėžio „Lietkabelį“.

Klubai grįš į Eurolygą šią savaitę. „Žalgiris“ keliaus į Ispaniją, kur ketvirtadienį laukia pasimatymas su Šarūnu Jasikevičiumi ir jo treniruojama „Barcelona“, taip pat laimėjusia taurę savaitgalį.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ iš vasario 4 dienos nukeltos rungtynės Kaune įvyks paskui – vasario 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius