Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 17

Į Kauno gatves ištrūkęs ir įkliuvęs Justinas Dentmonas buvo pakištas?

Justiną Dentmoną klubo drausmės taisyklių pažeidimu apkaltinęs Stambulo „Galatasaray“ klubas pats paspendė buvusiam žalgiriečiui spąstus? Dėl vėlyvos viešnagės Kauno miesto centre Turkijos komandos vadovų nemalonę užsitraukęs amerikietis po vizito Lietuvoje, ko gero, turės atsisveikinti su darbu. Bet šioje istorijoje netrūksta keistenybių.
Stambulo „Galatasaray“ Kauno oro uoste
Justinas Dentmonas Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Galatasaray“ oficialiai pareiškė, kad iki lapkričio 22-osios nušalino nuo komandos J.Dentmoną ir kitą gynėją Russą Smithą dėl klubo drausmės taisyklių pažeidimo.

Neoficialiais duomenimis, J.Dentmonas ir R.Smithas nubausti todėl, kad nepaisė trenerio Ergino Atamano draudimo palikti viešbutį ir po pralaimėjimo „Žalgiriui“ pasinėrė į naktinį Kauno gyvenimą.

Kita vertus, 24sek šaltiniai atskleidė, kad J.Dentmonas jau palikęs viešbutį gavo žinutę telefonu, jog išeiti negalima.

Europos krepšinio apžvalgininkas Davidas Pickas rašo, kad išeinančius iš viešbučio krepšininkus trečiadienio vakarą maždaug 23 val. 15 min. pastebėjo pats E.Atamanas.

Kaip 24sek teigia šaltiniai, J.Dentmonas su R.Smithu grįžo į viešbutį greitai po to, kai gavo „Galatasaray“ žinutę apie draudimą. Tada buvo maždaug 1 val. 30 min.

„Galatasaray“ taip, ko gero, nori atsikratyti legionierių, kuriems šį sezoną moka po 1 milijoną JAV dolerių.

J.Dentmonas Kaune nesilinksmino baruose. 24sek šaltinių žiniomis, J.Dentmonas čia susitiko pavakarieniauti su senais bičiuliais, su kuriais susipažino rungtyniaudamas „Žalgiryje“ 2013–2014 metų sezoną.

Tą socialiniame tinkle „Twitter“ vėliau rašė ir pats J.Dentmonas.

„Lietuva man yra ypatinga vieta. Žaisdamas Kaune čia susiradau daug draugų. Palikau viešbutį, kad susitikčiau su senais gerais draugais. Nesilinksminu po rungtynių, ypač po pralaimėjimų. Aš labai retai arba visai nevartoju alkoholio sezono metu“, – teisinosi į nemalonią situaciją patekęs J.Dentmonas.

Kaip patikimi šaltiniai pasakojo 24sek, „Galatasaray“ taip, ko gero, nori atsikratyti legionierių, kuriems šį sezoną moka po 1 milijoną JAV dolerių. Klubas su 1 pergale ir 6 pralaimėjimais Eurolygoje žengia paskutinis, todėl nusivylęs nori imtis korekcijų. Bet tam turkai pasirinko nešvarų metodą. Kadangi sutartys yra garantuotos, tik tokios aplinkybės kaip klubo drausmės pažeidimai leistų „Galatasaray“ išsisukti nesumokėjus kompensacijos.

Pavyzdžiui, „Galatasaray“ oficialiai informavo, kad R.Smithas yra traumuotas, todėl „Žalgirio“ arenoje nerungtyniavo. Tačiau keista vien tai, kad Stambulo ekipa atsivežė į Kauną susižeidusį krepšininką, nors įprastai klubai traumuotus žaidėjus palieka namuose. Tai leidžia daryti prielaidą, kad R.Smithas nerungtyniauja ne dėl sveikatos problemų.

J.Dentmonui jau ieškoma nauja komanda. 24sek žiniomis, 31-erių amerikietis greičiausiai persikels į kitą Eurolygos klubą. Buvęs žalgirietis su 13,4 taško vidurkiu Eurolygoje buvo rezultatyviausias „Galatasaray“ žaidėjas.

Kaip patikino 24sek šaltiniai, į „Žalgirį“ jis dar nesugrįš, kad ir kaip mylėtų klubą ir Kauną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Ši istorija pasirodė neteisinga ir vienam geriausių žaidėjų Eurolygoje Tyrese'ui Rice'ui. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas, o dabar – „Barcelona“ atakų dirigentas, socialiniame tinkle užstojo tautietį.

„Kaip gali liepti suaugusiam vyrui neišeiti iš viešbučio? – keista trenerio E.Atamano metodika stebėjosi amerikietis. – Kaip 31 metų vyrui paaiškintumėte, kad galioja komendanto valanda?

Europoje kai kuriose komandose su žaidėjais elgiasi kaip su vaikais. Jokių telefonų, negali palikti viešbučio, komendanto valanda. Ir pavadina tai „komandos taisyklėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius