Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16

Incidentą išvydę serbai gyrė „Žalgirį“ ir Šarą: „Jis visada buvo serbų draugas“

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius buvo sutiktas plojimų banga prieš Eurolygos rungtynes, bet jo vadovaujama komanda išsivežė pergalę iš Belgrado. Būtent Š.Jasikevičius buvo akcentuojamas daugiausiai Serbijos žiniasklaidos kanaluose, kai jie nušvietė 76:70 žalgiriečių pergalę prieš „Crvena zvezda“ Eurolygoje trečiadienį.
Šarūnas Jasikevičius Belgrade buvo sutiktas plojimais.
Šarūnas Jasikevičius Belgrade buvo sutiktas plojimais. / „Scanpix“ nuotr.

Nors per savo karjerą Š.Jasikevičius yra pagadinęs daug kraujo Serbijos rinktinei, Belgrado arenoje trečiadienį „Žalgirio“ treneris buvo sutiktas labai pagarbiai.

„Šarūnas Jasikevičius yra vienas didžiausių vardų Europos ir pasaulio krepšinyje, tad kas kitas, jei ne krepšinio šalis žino, kaip pagerbti legendą, – apie serbų sirgalių plojimus rašė vienas populiariausių Serbijos portalų blic.rs. – Jis pridarė mums daug problemų, kai žaidė nacionalinėje komandoje, bet jis visada buvo žinomas kaip puikus serbų draugas. Galiausiai jis yra vienas geriausių mūsų Željko Obradovičiaus mokinių, tad galima buvo nujausti, jog bus sutiktas tokiu būdu.“

VIDEO: Šaras patenkintas pergale, bet nori daugiau

Pats Š.Jasikevičius po mačo spaudos konferencijoje iš pradžių pasveikino Paulių Jankūną, tapusį daugiausiai kamuolių Eurolygoje atkovojusiu žaidėju. Bet paskui jis irgi padėkojo serbams.

„Atsiprašau, kad pamiršau šią detalę, – paklaustas apie sirgalių sutikimą kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Ačiū labai, buvau nustebintas pastarąjį kartą, kai čia lankiausi, dabar tai nutiko dar kartą. Kaip žmogus turiu tai atsiminti ir dar kartą padėkoti kiekvienam.“

Šiltai prieš mačą buvo sutiktas ir žalgirietis KC Riversas, praėjusį sezoną žaidęs Belgrade. „Ačiū už šiltą sutikimą. Aš visada būsiu „Crvena zvezda“ gerbėjas“, – alo.rs citavo Kauno komandos amerikietį, kurio metimai svariai patraukė pirmyn žalgiriečius antrajame kėlinyje.

VIDEO: Pamatykite: raudonajame Belgrado pragare svarbi „Žalgirio“ pergalė

Aprašydami rungtynes Serbijos žurnalistai skyrė dėmesio ir mažiau matomiems dalykams už aikštės ribų.

Serbijos teniso superžvaigždės Novako Džokovičiaus tėvas ir brolis buvo užfiksuoti krepšinio rungtynėse.

Kurir.rs portalas pastebėjo incidentą tribūnose, kai trečiajame kėlinyje tarpusavyje susimušė serbų sirgaliai.

Keli jų dalyvavo kietose muštynėse, kurios buvo sutramdytos tik policijos pareigūnų.

Kurir.rs pastebėjo ir po rungtynių socialiniame tinkle „Twitter“ paliktą „Žalgirio“ australo Jocko Landale'o žinutę.

„Man visada patinka laimėti prieš „Crvena zvezda“, – parašė J.Landale'as, praėjusią vasarą į „Žalgirį“ atvykęs iš kito Belgrado klubo „Partizan“.

Serbų spauda pabrėžė, jog laimėjęs „Žalgiris“ nutraukė „Crvena zvezda“ pergalių seriją Eurolygoje.

„Blic“ antraštė skelbė: „Crvena zvezda“ buvo laimėjusi 4 rungtynes iš eilės, bet pergalių seriją Eurolygoje nutraukė Šarūno Jasikevičiaus komanda.“

„Žalgiris“ nutraukė Žvaigždės seriją. Lietuviai nutildė areną po to, kai raudonai balti buvo laimėję keturis kartus“, – informavo kurir.rs.

Alo.rs reziumavo: „Antrasis kėlinys buvo fatališkas Šakotos vaikinams. Žingsnis atgal Eurolygoje.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas

Serbijos klubas su 9 pergalėmis lieka aštuntas, o Lietuvos čempionai Eurolygoje slepiasi 15-oje vietoje su 6 laimėjimais po įnirtingos kovos Belgrade trečiadienį.

„Tai buvo sunkus, akiai nepatrauklus žaidimas. Pirmojoje dalyje buvo iššvaistyta daug jėgų, o antrojoje „Žalgiris“ žaidė geriau“, – rungtynes apibūdino „Blic“.

Šis portalas pažymėjo, kad trečiajame kėlinyje „Crvena zvezda“ galėjo nulemti rungtynes, kai pirmavo 7 taškais (45:38), bet „žalieji“ atsakė spurtu 11:0.

„Dragano Šakotos auklėtiniai padarė kelias klaidas, o tada komanda užsikrėtė nervingumu“, – rašė „Blic“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Draganas Šakota
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Draganas Šakota

Kauno komandos drausmę ir žaidimo skaitymą pažymėjo ir „Crvena zvezda“ treneris D.Šakota, kuriam stojus prie komandos vairo gruodį komanda pakilo iki aštuntos vietos Eurolygoje.

„Jie buvo geresni šiandien, – pripažino serbų treneris. – Jie žaidė gudriau ir išnaudojo mikrodvikovų situacijas, kurias patys sukūrė rungtynėse. Jasikevičius yra patyręs treneris, jis skaito žaidimą gerai.

Varžovai neleido mums žaisti, kaip norėjome. „Žalgiris“ yra komanda, kuri geriausiai kontroliuoja aikštės erdves Eurolygoje. Pozicinėse atakose jie yra patys geriausi. Tai lemiame ne mes, o jie. Jie mus įstūmė į pozicinį krepšinį, jie neleido mums baigti atakų.

Praradę kamuolius ir greitas atakas mes praradome ir pasitikėjimą.“

VIDEO: Emocingas A.Milaknio sveikinimas P.Jankūnui
VIDEO: J.Landale’as pokštais įvertino P.Jankūno rekordą
VIDEO: Pastabų dėl grandinėlės gavęs Z.LeDay džiaugėsi charakteriu
VIDEO: Rūbinėje aplaistytas P.Jankūnas apie savo rekordą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius