Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 01

Iš čempionų pas čempionus: Rokas Giedraitis keičia komandą Eurolygoje

Vokietijos čempionu tapęs Rokas Giedraitis keliasi į Ispanijos čempionų stovyklą. Emiliano Charchia iš „Sportando“ patvirtino informaciją, kad 27-erių lietuvis palieka Berlyno ALBA ir rungtyniaus Vitorijos „Baskonia“ klube.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / „Scanpix“ nuotr.

R.Giedraitis dar turėjo vienerių metų sutartį su ALBA, tačiau už išpirką galėjo palikti Vokietijos klubą.

Šį tarpsezonį dvimetrinis krepšininkas dar buvo Madrido „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“ akiratyje.

2019–2020 m. sezoną jį įdėmiai stebėjo ir NBA skautai. Anksčiau lietuvis buvo sulaukęs pasiūlymų išbandyti savo jėgas NBA vasaros lygoje ir yra sekamas pajėgiausios lygos pasaulyje komandų.

R.Giedraitis šį sezoną debiutavo Eurolygoje, kur per 27 minutes pelnė vid. 13,8 taško (54,8 proc. dvit., 39,8 proc. trit.), atkovojo po 4 bei perėmė 1,4 kamuolio, atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 14,7 naudingumo balo.

Vidutiniškai po du tritaškius per vakarą įskraidindavęs krepšininkas į Belgrado „Crvena zvezda“ krepšį buvo sumetęs 22, Stambulo „Anadolu Efes“ – 21, Stambulo „Fenerbahče“ – 19 taškų.

R.Giedraitis šį sezoną Eurolygoje buvo rezultatyviausiai rungtyniavęs Lietuvos krepšininkas, o bendrame Eurolygos sąraše rikiavosi 11-as. Pagal naudingumo vidurkį jis buvo 17-as – taip pat aukščiausiai iš Lietuvos žaidėjų.

Įdomu, kad R.Giedraitis buvo antras visoje Eurolygoje pagal perimtus kamuolius.

Vokietijos čempionate šį sezoną R.Giedraitis per 25 minutes rinkdavo vid. 11,9 taško (41,2 proc. trit.), 3,7 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius