Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

Iš „Maccabi“ trenerio lūpų – linksma istorija apie Šarą ir padėka ypatingam lietuviui

Eurolygos tinklalaidėje su Joe Arlaucku Tel Avivo „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulas papasakojo apie įdomias kaktomušas su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis.
Ioannis Sfairopoulas ir Šarūnas Jasikevičius
Ioannis Sfairopoulas ir Šarūnas Jasikevičius / ZUMA PRESS/Scanpix nuotr.

53-ejų graikas prisiminė smagią istoriją su Šarūnu Jasikevičiumi.

Kai lietuvis žaidė Atėnų „Panathinaikos“ klube, greičiausiai tai nutiko maždaug 2008-2010 m., I.Sfairopoulos stovėjo prie Salonikų PAOK vairo.

Graikas savo taktiniu sumanymu nusprendė nuginkluoti Šarą.

„Pasakiau vienam vyrukui, kurį dengė Šaras, tiesiog lakstyti pirmyn atgal per visas užtvaras, tik pirmyn ir atgal. Tik tam, kad jį nuvargintų, – „The Crossover“ tinklalaidėje juokėsi I.Sfairopoulas. – Tai per ilgąją pertrauką Šaras priėjo prie manęs ir pasakė: treneri, kodėl jūs taip su manimi elgiatės?“

ZUMA PRESS/Scanpix nuotr./Ioannis Sfairopoulas ir Šarūnas Jasikevičius
ZUMA PRESS/Scanpix nuotr./Ioannis Sfairopoulas ir Šarūnas Jasikevičius

I.Sfairopoulas ir J.Arlauckas kvatojo pusantros valandos trukmės tinklalaidėje.

Šypseną keliančius prisiminimus I.Sfairopoului sukėlė kitas lietuvis – Jonas Kazlauskas. Jiedu dirbo drauge Pirėjo „Olympiakos“ bei Maskvos CSKA klubuose, taip pat Graikijos vyrų krepšinio rinktinėje. I.Sfairopoulas talkino J.Kazlauskui kaip asistentas.

„Tai puikus treneris ir labai geras mano draugas. Aš esu skolingas jam dalį savo karjeros, – pripažino I.Sfairopoulas. – Jis ne tik tris kartus pasiėmė mane dirbti jo asistentu Pirėjuje, Maskvoje ir Graikijos rinktinėje, bet ir padėjo man užaugti kaip treneriui, leido iš jo mokytis. Aš noriu jam dar kartą padėkoti.“

Maskvoje vyrai išgyveno labai skaudų pralaimėjimą.

Eurolygos finale CSKA nusileido Pirėjo „Olympiakos“ 61:62, nors trečiajame kėlinyje pirmavo net 53:34.

„Olympiakos“ vėliau pakvietė I.Sfairopoulą treniruoti Pirėjo klubą, tačiau būtent tą vakarą graikas buvo priešingoje barikadų pusėje.

„Buvo skaudu taip pralaimėti ir tas blogas prisiminimas išliks visą gyvenimą. Taip pralaimėti būtų skaudu bet kurias rungtynes, o ypač kai tai Eurolygos finalas, – sakė I.Sfairopoulas. – Bet reikia tai išgyventi ir tai turi tave sustiprinti. Su tokiomis patirtimis po to turi būti gudresnis.

Krepšinio gyvenime pasitaiko tokių rungtynių. Gal ne Eurolygos finalų, bet skaudžių pabaigų. Tai turi tave grūdinti. Krepšinis – kaip gyvenimas. Nesvarbu, kiek kartų krisi ant žemės, turi atsistoti ir bėgti. Aš iš to mačo pasiėmiau tokią pamoką.“

Kalbėdamas apie savo karjeros etapą, I.Sfairopoulas paaiškino, kodėl 2018-ųjų Eurolygos atkrintamosiose nepasipriešino „Žalgiriui“ ir ketvirtfinalio serijoje krito 1-3.

„Iki vasario žaidėme puikų krepšinį. Vienu metu net buvome pirmi Eurolygoje. Bet pavasarį vienu metu turėjome penkis traumuotus žaidėjus. Kai esi traumuotas ir komanda nėra pasirengusi 10-15 dienų atkarpai su Eurolygos atkrintamosiomis, ką gali padaryti? Mums tada labai nepasisekė. Aš pamenu, kad Milutinovas patyrė traumą pirmajame pirmųjų rungtynių kėlinyje. Turėjome keturis traumuotus žaidėjus ir dar jį. Ta serija mums buvo labai nedėkinga“, – pasakojo I.Sfairopoulas.

Kviečiame pasižiūrėti visą „The Crossover“ pokalbį su I.Sfairopoulu:

VIDEO: The Crossover: Ioannis Sfairopoulos | Ep 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius