-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13

Iš Turkijos išprašytas amerikietis nesigaili lemtingo vakaro Kaune

Justinui Dentmonui lapkričio 16-osios vakaras Kaune buvo lemtingas šį sezoną. 31-erių amerikietis po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ išėjo iš viešbučio porai valandų susitikti su draugais, su kuriais susipažino atstovaudamas žaliai baltiems 2013–2014 metais. Bet jau išėjęs J.Dentmonas gavo žinutę „draudžiama palikti viešbutį“. „Galatasaray“ pričiupo amerikietį ieškodami preteksto nutraukti terminuotą sutartį. Viskas baigėsi tuo, kad suspenduotas legionierius po mėnesio paliko Stambulą.
Stambulo „Galatasaray“ Kauno oro uoste
Stambulo „Galatasaray“ Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Galatasaray“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Stambulas

Dabar Justinas Dentmonas Stambulo „Abdi Ipekči“ arenoje būtų šnekučiavęsis su Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku, Artūru Milakniu ir Šarūnu Jasikevičiumi, su kuriais gynė „Žalgirio“ garbę 2013–2014 metų sezoną. Bet antrasis pasimatytas su buvusia mylima komanda neįvyko.

Tą vakarą Kaune J.Dentmoną išeinantį iš viešbučio maždaug 23 val. 15 min. pamatė „Galatasaray“ treneris E.Atamanas. Maždaug 1 val. nakties žaidėjas gavo žinutę, kad draudžiama palikti viešbutį. Maždaug 1 val. 30 min. jis, kartu su kitu suspenduotu, o vėliau Stambulą palikusiu gynėju Russu Smithu, grįžo atgal. Bet buvo per vėlu. Amerikiečiai įkliuvo „Galatasaray“ spąstuose.

„Galatasaray“ savaitei suspendavo J.Dentmoną, o gruodžio viduryje galiausiai nutraukė sutartį „abipusiu susitarimu“.

24sek paklaustas, ar dabar, pagalvojęs apie šią istoriją, vis tiek būtų po pralaimėjimo „Žalgiriui“ ėjęs į miestą susitikti su draugais, J.Dentmonas nesibaidė savo sprendimo tą lemtingą vakarą.

Pirmą kartą karjeroje patekau į tokią situaciją. Dar niekada nebuvau kaltintas dėl kiekvieno pralaimėjimo ir po kiekvienos klaidos šalinamas iš aikštės. Kaip galima žaisti tokiomis sąlygomis?

„Tada negalvojau apie nieką kitą, tik kaip pasimatyti su draugais. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tokiose lygose atmintis yra trumpalaikė – baigi žaisti ir jau galvoji apie kitas rungtynes, o ne sėdi ir verki dėl pralaimėjimo. Tiesiog nėra kada. Manau, kad „Galatasaray“ tiesiog norėjo kažką apkaltinti ir kai išvydo mano draugą, tai buvo jiems tinkamiausias laikas. Galbūt aš klydau, bet taip galvojau tuo metu“, – savo išgyvenimais dalijasi J.Dentmonas.

Prisimindamas tą vakarą J.Dentmonas pyko ne tik dėl nesąžiningo „Galatasaray“ elgesio. Jis nesuprato, kodėl E.Atamanas neleido jam daugiau pasireikšti prieš buvusią komandą.

„Nežinau, kodėl jie taip pasielgė. Bet aš buvau tikrai sunervintas. Žaisdamas prieš buvusią komandą nori startuoti ir atiduoti visas savo jėgas. Mane įleido į aikštę nuo suolo ir aš nežaidžiau daug. Tai mane tikrai nuvylė“, – sakė 11 taškų per 22 minutes tą vakarą surinkęs gynėjas.

Iki lemtingojo susitikimo su bičiuliais Kaune J.Dentmonas Eurolygoje rinko vid. 13,4 taško ir buvo rezultatyviausias „Galatasaray“ narys. Kai turkai suspendavo gynėją, viskas pasikeitė.

E.Atamanas po rungtynių Kaune „dėl vaizdo“ dar išleido J.Dentmoną į aikštę prabėgus porai savaičių, bet tada šis gavo pasireikšti vos 10 minučių ir aikštę dvikovoje su Vitorijos „Baskonia“ paliko su 2 taškais. Akivaizdu, kad J.Dentmono ir „Galatasaray“ istorijoje nebegalėjo būti laimingos pabaigos.

„Buvo sunku žaisti pas trenerį, kuris nepriėmė mano žaidimo stiliaus. Visur, kur žaidžiau prieš tai, daugeliu atveju žaidžiau sėkmingai. Bet tokioje situacijoje žaidimas man jau nebeteikė tokio malonumo, – 24sek prisipažino J.Dentmonas. – Aš esu aukščiausio lygio krepšininkas, bet jaučiausi lyg mane laikytų naujoku – nieko nemačiusiu ir nelaimėjusiu. Negali tokio žaidėjo kaip aš kontroliuoti lyg roboto. Aikštėje turi leisti man jaustis manimi. Taip aš laimiu ir taip aš galėdavau žaisti sėkmingai. Ačiū „Galatasaray“, kad davėte man galimybę žaisti, bet jei būčiau žinojęs, būčiau ketvirtą kartą karjeroje atmetęs jų pasiūlymą.

Pirmą kartą karjeroje patekau į tokią situaciją. Dar niekada nebuvau kaltintas dėl kiekvieno pralaimėjimo ir po kiekvienos klaidos šalinamas iš aikštės. Kaip galima žaisti tokiomis sąlygomis?“

VIDEO: L.Westermannas: „Turkijoje turėsime žaisti kietai nuo rungtynių pradžios“

Gruodžio viduryje su „Galatasaray“ išsiskyręs J.Dentmonas ilgai be darbo neužsibuvo. Kaip teigė 24sek, jis sulaukė daugybės pasiūlymų iš Ispanijos, Italijos, Rusijos klubų, bet ir vėl pasirinko Kiniją.

„Kinijos pasiūlymas buvo geriausias: trumpesnis sezonas, po kurio aš dar galiu grįžti į Europą“, – paaiškino J.Dentmonas, kuris dabar „Shandong Flaming Bulls“ klube renka vid. 18,2 taško.

Beje, į „liepsnojančius bulius“ J.Dentmoną aktyviai kvietė 8 metus NBA rungtyniavęs 12-asis 2008-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas Jasonas Thompsonas.

„Šandonge jaučiuosi gerai. Komanda sutiko mane išskėstomis rankomis“, – tikino J.Dentmonas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Nudegęs pirštus su „Galatasaray“ J.Dentmonas vis tiek ateityje žaistų Europoje. Tik, kaip sako, šį kartą dar labiau pasidomės komandomis ir nebeklausys pašalinių žmonių nuomonės.

31-erių amerikietis dar turi daug ambicijų ir kelia sau tikslą išlikti sveikam bei būti geriausiu krepšininku, kokiu tik gali.

Šių savo tikslų J.Dentmonas dabar siekia Rytų Kinijoje, Geltonosios jūros pakrantėje.

Ten – šešių valandų skirtumas su Lietuva, todėl J.Dentmonas nežiūrės rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Galatasaray“, kadangi mačas prasidės 1 val. nakties.

„Bet būtinai bandysiu sekti rungtynes per „Facebook“ ar „Instagram“, – tikino amerikietis.

Ir nekyla abejonių, už kurios buvusios komandos metimus J.Dentmonas džiaugsis labiausiai. Komandos, kuri jo nevaržė, leido būti savimi ir mėgautis krepšiniu.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius