Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 14 /22:51

Kaune – ir vėl šventė: bavarams smogęs „Žalgiris“ kabinasi į atkrintamąsias

Atsidūrę ant prarajos krašto, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai puikiai suprato, jog neturi kur trauktis. Ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 85:79 (22:20, 26:15, 21:18, 16:26) palaužė Miuncheno „Bayern“, triumfavo trečią sykį per keturias pastarąsias rungtynes ir toliau kabinasi į atkrintamąsias.

Klampioje rungtynių pradžioje iniciatyvos nepavyko perimti nė vienai komandai, tačiau antrajame kėlinyje išryškėjo „Žalgirio“ vidurio puolėjo Brandono Davieso pranašumas. Naudingiausias šio sezono kauniečių žaidėjas ryškiai dominavo po abiem krepšiais, sparčiai rinko taškus, o jam puikiai talkino iš toli taikliai šaudę Artūras Milaknis, Marius Grigonis ir Leo Westermannas.

Prieš pat pertrauką „Bayern“ žaidimas gerokai išsiderino ir tuo šeimininkai netruko pasinaudoti. Įpusėjus dvikovai, Kauno komanda turėjo jau 13 taškų pranašumą – 48:35.

Antroje pusėje vaizdas nepasikeitė. „Žalgiris“ apsukų nesumažino, toliau tvirtai laikė rungtynių kontrolę savo rankose ir palengva tolo, galiausiai įsirašydamas antrą pergalę iš eilės.

Maža to, „Žalgiris“ bavarus nugalėjo šešiais taškais – t.y. didesniu skirtumu nei buvo pralaimėjęs Miunchene. Tai reiškia, kad reguliaraus sezono pabaigoje abiem ekipoms surinkus vienodai pergalių, aukštesnę vietą užimtų žalgiriečiai.

Šiame mače „Žalgiriui“ dar negalėjo padėti Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas, bet į rikiuotę jau sugrįžo Nate‘as Woltersas. Tiesa, amerikiečio sugrįžimas nebuvo lengvas. Greitai susirinkęs tris pražangas, jis ilgam sėdo ant suolo ir surinko tik 2 taškus. Užtat jį vėl puikiai pavadavo L.Westermannas. Prancūzas nepriekaištingai vadovavo komandos žaidimui, pataikė keturis tritaškius iš šešių ir mačą baigė su 12 taškų.

Su 11 pergalių žalgiriečiai Eurolygoje užima 12 poziciją. „Bayern“ yra laimėjusi kartu daugiau ir rikiuojasi laipteliu aukščiau. Nuo išsvajoto aštuntuko „Žalgirį“ skiria dvi pergalės. Iki reguliaraus sezono pabaigos lieka keturi turai.

„Žalgiris“ – „Bayern“ 85:79 (22:20, 26:15, 21:18, 16:26)

„Žalgiris“: Marius Grigonis 18, Brandonas Daviesas 16, Leo Westermannas 12, Thomasas Walkupas ir Edgaras Ulanovas po 10, Artūras Milaknis 8, Aaronas White'as 5, Deonas Thompsonas 4, Nate'as Woltersas 2, Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas ir Erikas Venskus nežaidė.

„Bayern“: Nihadas Djedovičius 17, Devinas Bookeris, Derrickas Williamsas ir Vladimiras Lučičius po 10.

VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Tritaškiai pasipylė, nes varžovai rizikuoja“
VIDEO: B.Daviesas: apie emocingą uošvį ir Žalgirio viltis
VIDEO: Marius Grigonis

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 85:79 (22:20, 26:15, 21:18, 16:26).

40 min. Miuncheno ekipa bandė gelbėtis tritaškiais, bet ketvirto kėlinio herojus Edgaras Ulanovas pataikė dar kartą ir kauniečiai galiausiai apgynė tvirtovę.

38 min. Vokiečiams buvo pavykę priartėti iki vienženklio deficito, bet tuomet iš toli pataikė Edgaras Ulanovas ir „Žalgirio“ arena vėl užtraukė pergalingas dainas – 80:68.

37 min. Bavarai vėl atsako penkiais taškais ir atsisako kapituliuoti. „Žalgirio“ pranašumas aptirpsta iki 11 taškų – 77:66.

36 min. Leo Westermannas šiandien daro stebuklus. Dar vienas jo tritaškis baigiantis atakai – 77:59.

34 min. Šeimininkai dvi minutes be taškų, bet ir vokiečiams artėti sekasi sunkiai. Marius Grigonis išprovokuoja varžovo pražangą ir sumeta baudas – 74:59.

33 min. Žalgiriečiai šiek tiek atleidžia vadžias. Dvi atakas iš eilės sėkmingai užbaigę vokiečiai šiek tiek priartėja.

31 min. Niekas nesikeičia. Kai tik bavarai pabando priartėti, „Žalgiris“ atsako tritaškiu. Šį kartą Thomasas Walkupas – 72:55.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 69:53 (22:20, 26:15, 21:18).

29 min. Leo Westermannas šiandien nuostabus. Jis ne tik puikiai vadovauja komandos žaidimui, bet ir labai taikliai atakuoja. Dar vienas tritaškis – 69:53.

26 min. Deono Thompsono puikus epizodas gynyboje. Amerikietis efektingai pučia Nihado Djedovičiaus bandymą.

25 min. Nate'o Wolterso pirmieji taškai, Edgaras Ulanovas prideda metimą ir kauniečiai užtikrintai juda link pergalės – 66:49.

23 min. „Žalgiris“ tvirtai laiko rungtynių kontrolę savo rankose. Mariaus Grigonio ir Edgaro Ulanovo rezultatyvios atakos ir jau 55:37.

21 min. Leo Westermanas iš toli. Bingo!!! Antras prancūzo taiklus tritaškis – 51:37.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 48:35 (22:20, 26:15).

20 min. Brandono Davieso dar vienas fantastiškas epizodas. Amerikietis įspūdinga verpste išmaudo Leoną Radoševičių – 46:33.

19 min. Marius Grigonis žaidžia puikias rungtynės. Gynėjo tritaškis ir 44:33.

18 min. Brandono Davieso sąskaitoje jau 12 taškų. Pirmą kartą šeimininkai įgyja dviženklę persvarą – 41:31.

15 min. Milas iš toli vėl taiklus. Kol kas viskas neblogai. Dvitaškį iš vidutinio nuotolio prideda ir Brandonas Daviesas – 37:29.

14 min. Marius Grigonis pelno dar du taškus. Žalgiriečiai trukteli priekin – 32:25.

13 min. Artūras Milaknis pataiko iš toli, bet tokios pačios vertės metimą įmeta ir Nihadas Djedovičius.

12 min. Sunkus Nate'o Wolterso sugrįžimas. Trys greitos pražangos ir amerikietis sėda ant suolo. Laimei, „Žalgiris“ dar priekyje – 24:22.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 22:20.

8 min. Į aikštę po kelių savaičių traumos sugrįžta Nate'as Woltersas. Sirgaliai jį pasitinka plojimais.

7 min. Leo Westermannas pykšteli iš toli ir kelia „Žalgirio“ sirgalius iš vietų – 14:12. Du taškus metimu „iš eigos“ prideda ir Marius Grigonis (16:12).

6 min. Puikūs du epizodai gynyboje. Abi atakos baigiasi šeimininkų dėjimais. Iš pat pradžių Aaronas White'as, po to – ir Marius Grigonis (10:7).

5 min. Klampi rungtynių pradžia. Kauniečius tempia Brandonas Daviesas. Dar du jo metimai iš po krepšio – 6:7.

3 min. Tris pirmas minutes žalgiriečiams nepavyko užpulti. Galiausiai pirmuosius taškus baudų metimais pelnė Brandonas Daviesas – 2:2.

1 min. Žalgiriečiai dvikovą pradėjo tokiu starto penketu: Leo Westermannas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius